Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. június 3. Klotild
Veszprém
17°C
2024. június 3. Klotild
Veszprém
17°C

Ezeket a tudósításokat nem tudjuk megírni

2020. március 13. 14:37
A március 11-gyel elrendelt veszélyhelyzet miatt tömegesen mondják le a különböző rendezvényeket a koronavírus terjedésének megfékezése miatt Veszprémben is. Összeszedtük, hogy miket kell kihúzni az eseménynaptárból és milyen alternatívák adódnak így is.

"Elmarad, törölve, határozatlan időre elnapolva." Ilyen és ehhez hasonló tárgyú e-mail-ek záporoztak szerkesztőségünkbe a szerdai veszélyhelyzet kihirdetése után a különböző kulturális és szabadidős intézményektől, rendezvényszervezőktől.

Ahogy azt Porga Gyula polgármester is megerősítette csütörtöki sajtótájékoztatóján, a veszprémi intézmények is maradéktalanul betartják a Kormány által hozott korlátozásokat, így városunkban sem lesznek megtartva a 100 főnél nagyobb beltéri és 500 főnél nagyobb kültéri rendezvények.

Kulturális fővárosként ez hatványozottan rossz Veszprémnek, azonban abban mind a döntéshozók, mind az átlagemberek többsége egyetért, hogy a vírus kordában tartása érdekében szükségesek ezek az intézkedések.

Megpróbáltuk összeszedni, hogy számszerűen ez hány eseményt érint városunkban.

Ha csak a legnagyobb kulturális intézményeinket nézzük és csak márciusban, akkor az Agórában 13 eseményt töröltek, a két színházban összesen közel 30 darab marad el, a Hangvillában 12 előadást mondtak le, az Expresszóba pedig nem látogat el a Hősök, Byealex és a 30Y sem.

Petőfi Színházban sem lesznek megtartva az előadásokPetőfi Színházban sem lesznek megtartva az előadások

A városi ünnepi programsorozatból 8 eseményt töröltek, közte a központi Dózsa téri megemlékezést is.

Ezeken kívül még legalább 50 kisebb-nagyobb eseményről kaptunk értesítést, miszerint betartva a kormány által hozott korlátozásokat, elnapolják, vagy törlik az eseményüket.

A Cinema City mozija betartva a létszámkorlátozást, továbbra is nyitva maradnak, tehát 99 főig lehet jegyet vásárolni bármelyik filmre.

Azoknak a programoknak, amelyeket a koronavírus miatt töröltek eltérő, hogy mi lesz a sorsa. A legtöbb esetében a szervezők – bízva, hogy hamarosan javul a helyzet – fenntartják, hogy későbbi időpontban megtartják őket. Ezekről érdemes az adott intézmény honlapján tájékozódni.

Ugyanakkor lesznek olyan programok is, amelyeknél nem lesz lehetőség, hogy későbbi időpontban megtartsák őket. A jegyek visszaváltása helyett nemrég indult egy kezdeményezés, miszerint a kultúra támogatása érdekében ne váltsák vissza az emberek ezeket a feleslegesen megvásárolt jegyeket.

Kapcsolódó cikk
Mozgalom indult a kultúra és a művészek támogatásáért
A szerdán bejelentett országos vészhelyzet miatt rengeteg programot kell lemondani.

A tömegrendezvények korlátozása miatt előtérbe kerülhetnek az olyan fakultatív programok, amelyek nem veszélyeztetnek magunkat, vagy másokat. A különböző erdei túraútvonalakon a kullancsok egyelőre nagyobb veszélyt jelentenek, mint a koronavírus, a kullancsok ellen viszont könnyebb védekezni egy jól betűrt nadrággal, vagy riasztó spray-vel.

Ehhez nekünk is van pár tippünk, hogy merre érdemes kimozdulni, ha nem akarunk feltétlenül otthon maradni a veszélyhelyzet ideje alatt sem. Korábbi cikkünkben írtunk ezekről.

Kapcsolódó cikk
Tíz tuti kirándulóhely a Bakony és Balaton térségben
Ha épp nincs strandidő, vagy valami újra vágyunk, ezekre a helyekre mindenképp érdemes elmennünk a párunkkal, ha romantikázni akarunk. Figyelem! Nem csak párkapcsolatban élőknek!
vehir.hu
további cikkek
Megreformált hagyomány Megreformált hagyomány Régi tradíciókat, családi örökségeket visznek tovább frissen és újszerűen: véletlenszerűen alakult így, mégis közös nevezője ez a Life & Style magazin több interjúalanyának is, melynek nyári száma már online és nyomtatott formában is elérhető. 2024. május 30. 23:00 Hazatért a Mi-24-es Hazatért a Mi-24-es Különleges helyszínen egy különleges emlékművel lett gazdagabb a környék, bár akik régóta élnek a régióban, azoknak nem kell bemutatni, hogy milyen, amikor megjelenik egy Mi-24D típusú harci helikopter a látómezőn. A 005-ös vasmadár immáron emlékműként él tovább egykori otthonának bejáratánál, mégis olyan, mintha harcra készen emelkedne éppen a levegőbe. 2024. május 29. 23:34 Magyar kórusok találkoznak határon innen és túlról Magyar kórusok találkoznak határon innen és túlról Ötödik alkalommal rendezik meg a Magyar Kórusok Találkozóját június 7. és 9. között Veszprémben. 2024. május 29. 14:29 Fenyő Iván: Vagy belehalsz a nehézségbe, vagy fölébredsz tőle Fenyő Iván: Vagy belehalsz a nehézségbe, vagy fölébredsz tőle Fenyő Iván színművész nemrég Veszprém vendége volt. A Vállalj felelősséget az életedért! című beszélgetést követően mi is feltehettük neki kérdéseinket, többek között arra vonatkozóan, miért jó, ha az ember önismerettel foglalkozik, hogyan lehet ráébredni, hogy rossz úton járunk, és megtudtuk azt is, milyen elvárásokat támaszt a társadalom a színművész felé, amióta egy majdnem végzetes baleset következtében a tudatosság felé, az önismeretet útjára lépett. 2024. május 31. 8:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.