Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 9. Gergely
Veszprém
18°C
2024. május 9. Gergely
Veszprém
18°C

A Pannon Egyetemhez csatlakozik a BGE gazdálkodási kara

2020. július 8. 4:00 // Forrás: mti
A Budapesti Gazdasági Egyetem (BGE) Zalaegerszegen működő gazdálkodási kara július 31-től a veszprémi Pannon Egyetemhez kerül át felsőoktatási törvény módosításával - közölte a fővárosi felsőoktatási intézmény az MTI-vel pénteken.

Dietz Ferenc, a BGE kancellárja a közlemény szerint elmondta: az egyetem az elmúlt években több mint 1 milliárd forintos beruházást valósított meg a kampuszon az ITM és a zalaegerszegi városvezetés támogatásával. A fejlesztések fókuszában a zalai térség gazdasági motorjává váló, ZalaZone járműipari tesztpályához kapcsolódó Innovációs és Tudásközpont KFI tevékenységének megalapozása állt. A kar sikeresen együttműködik még a térség számos gazdasági szereplőjével, amiben mérföldkő volt, hogy hazánkban elsőként itt indult el a duális képzés a gazdasági területen.

A gazdálkodási kar jogelődje az 1971-ben alapított Pénzügyi és Számviteli Főiskola Zalaegerszegi Intézete volt. A PSZF 2000-ben csatlakozott az akkor még BGF néven működő, ma Budapesti Gazdasági Egyetemhez. 2011-től a zalaegerszegi intézet önálló karként működött tovább. Az elmúlt két évtizedben a karon jelentős fejlesztések valósultak meg, melyek révén a kar- ahol gazdasági szakember képzés mellett informatikai képzés is zajlik - mára a térség kiemelkedő üzleti felsőoktatási intézményévé vált.

A 2010-ben kialakított korszerű informatikai épület, az Infocentrum, valamint a 2019 őszén átadott Innovációs és Tudásközpont oktatótermei, szimulációs, nyelvi és logisztikai laborjai korszerű és modern oktatási környezetet és gyakorlati lehetőséget biztosítanak a hallgatóknak.

vehir.hu
további cikkek
Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak a Időpontfoglalási funkcióval bővül nyáron az EgészségAblak - közölte a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára csütörtökön a köztévében. ma 12:07 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. ma 14:22 A harctéri életmentést gyakorolták A harctéri életmentést gyakorolták A NATO tagállamok és partnerországaik közül harminchárom nemzet mintegy 1600 fővel vett részt a gördülékeny többnemzeti katona-egészségügyi feladatvégrehajtás, illetve az egészségügyi területen való interoperabilitás érdekében rendezett Vigorous Warrior gyakorlaton Bakonykútiban. tegnap 14:45 A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben A fiatalok is szívesen adnak borravalót, de már nem készpénzben Továbbra is népszerű a borravaló intézménye Magyarországon, bár a fiatalabbak már jobban meggondolják, mennyivel adjanak többet a szolgáltatásokért - ismerteti felmérése alapján a Hellopay fizetési rendszereket üzemeltető társaság az MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében. tegnap 13:49

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.