Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C
2024. május 20. Bernát, Felícia
Veszprém
23°C

Egy egész mérnöki gárda vonult fel a Kossuth utcán

2023. március 31. 13:48
Csütörtök délután a Kossuth utcára települt ki a Thyssenkrupp német autóipari vállalat, akik 2021 óta működnek Budapest mellett már Veszprémben is. A cég a mérnöki pozícióit hirdette az utca emberének, és bemutatkozott egy kerekasztal-beszélgetésen, ahol a városvezetés és a Pannon Egyetem is képviseltette magát.

Két vadonatúj VW és Mercedes is felvonult Veszprém belvárosában a nagyposta előtt csütörtök délután, ez persze nem meglepő annak fényében, hogy a Thyssenkrupp vállalat pont az ilyen autókhoz tervez elektromos kormányrendszereket.

A német cég 2021-ben hozta létre veszprémi telephelyét, ahol elsősorban nem gyártás, hanem mérnöki munka zajlik.

Ebből kaphattak ízelítőt a Kossuth utcán azok, akik csütörtök délután megálltak a Thyssenkrupp sátra előtt. Nemcsak a cég tevékenységéről és nyitott pozícióról tudhattak meg többet, hanem belecsöppenhettek egy beszélgetésbe is, ami jóval túlmutatott, de mégsem távolodott el a Thyssenkrupp szerepétől Veszprémben.

A színpadon ugyanis dr. Naszádos László, a Thyssenkrupp side managere mellett a Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karának dékánhelyettese, dr. Fodor Attila és Veszprém polgármestere, Porga Gyula is helyet kaptak.

A beszélgetésen szó esett a Thyssenkrupp céges stratégiájáról, elsősorban humánerő-menedzsmenti szempontból. Itt a cégvezető elmondta, hogy Veszprém mellett anno a város kedvező adottságai miatt döntöttek, hiszen nem túl nagy, de nem is túl kicsi ahhoz, hogy jól érezzék magukat a fiatal mérnökeik, akik a mozgatórugói a cégnek. Ezen kívül a város hangulata segít a kreativitásnak is, ami szintén nélkülözhetetlen a Thyssenkrupp munkavállalóinál.

Porga Gyula a város és a helyben működő cégek, valamint a Pannon Egyetem kapcsolatát úgy jellemezte, mint egy ökoszisztémát, amiben – ha mindenki jól érzi magát és előre tud haladni – közös sikereket tudnak elérni.

Veszprém víziójáról elmondta: a város térséggel együtt a kreatív iparra épít, ezt segíti az EKF-cím is, de ugyanúgy nekik az önkormányzatnál is feladatuk, hogy megteremtsék azt a környezetet, amiben jól tudnak boldogulni az ilyen vállalkozások.

Dr. Fodor Attila elmondta, hogy a Pannon Egyetem a Thyssenkruppal már azóta kiváló kapcsolatot ápol, hogy letelepedtek Veszprémben. Látták az eleje óta, hogy ez a cég komolyan képzeli el az építkezést, a mérnök hallgatóikat igyekeznek már egészen korán bevonni a gyakorlati munkába, ez pedig nagy versenyelőny a humánerő-piacon is.

A cég kitelepülése a felhős idő ellenére is eredményes volt, ha csak abból mérjük le, hogy többen megálltak, érdeklődtek a standnál – volt, aki komoly érdeklődőként valamelyik mérnöki pozíció iránt.

vehir.hu
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.