Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
11°C

Az egyetemen keresi jövőbeli mérnökeit a Thyssenkrupp

2022. június 30. 4:00
Veszprémben, a Pannon Egyetemen nyitott fejlesztőirodát a cég.

A Thyssenkrupp egy német cég, amelynek fő profilját az iparban hasznosítható mérnöki megoldások fejlesztése és az acélgyártás alkotják. Magyarországon 1999 óta vannak jelen, ekkor Budapesten három mérnökkel indították el első fejlesztőirodájukat, ma pedig már több mint ezer mérnököt foglalkoztatnak – vázolta a cég magyarországi fejlődéstörténetét Marc De Bastos Eckstein ügyvezető szerdán, a veszprémi irodamegnyitó ünnepségen. 

Marc De Bastos EcksteinMarc De Bastos Eckstein

A céget tárt karokkal fogadta a város: Porga Gyula polgármester kifejtette, hogy az önkormányzatnak határozott elképzelései és stratégiai céljai vannak. Veszprém erőssége a tudásban van, számunkra az innováció, a kreatív ipar jelenti a kitörési lehetőséget, a városvezetés az egyetemmel és a gazdasági társaságokkal együttműködve kedvező ökoszisztémát igyekszik létrehozni, amire építkezve sikereket érhetnek el az itt működ cégek. Ez győzhette meg a Thyssenkrupp vezetőségét is, amikor két évvel ezelőtt helyszínt keresett az újabb magyarországi telephelyének. 

A cég kihasználta azt a lehetőséget is, amit a kormány teremtett. Mint arra Ovádi Péter parlamenti képviselő felhívta a figyelmet, a kormány a koronavírus járvány és a nyomában érkező gazdasági válság kezelése érdekében támogatási lehetőséget teremtett azoknak a társaságoknak, amelyeknek nemcsak megtartani akarják a munkaerejüket, hanem fejlődni is mernek ebben a nehéz időszakban. 

Gelencsér AndrásGelencsér András

A Thyssenkrupp pedig nagyon is komolyan gondolta ezt a fejlődést. Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora felelevenítette, hogy az első egyeztetések a járvány kellős közepén történtek, sokáig nem is találkoztak személyesen a cég képviselőivel, csak online tárgyaltak, és a rektor maga is pesszimista volt azzal kapcsolatban, hogy ebben a gazdasági környezetben tető alá lehet-e hozni egy ilyen együttműködést. Ehhez képest két évvel később megvalósult az álom, ami így már most az elején sikertörténetnek tekinthető. Ma már a fejlődésen gondolkoznak: felújítják azokat az épületeket, amiket a jövőben a cég használhat, az infrastruktúra mellett pedig a Pannon Egyetem a mérnökállományt is biztosítani tudja, így valóban nincsenek akadályai a vállalat veszprémi fejlődésének.

Navracsics Tibor, Ovádi Péter, Porga GyulaNavracsics Tibor, Ovádi Péter, Porga Gyula

Navracsics Tibor, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke ezt a hozzáállást méltatva kijelentette: nemcsak Veszprém, hanem Magyarország is gazdagodik azzal, hogy egy minőségére igényes fejlesztési központ jön létre, és ez egyben a Pannon Egyetem számára is nagyszerű lehetőség arra, hogy a hallgatók megtapasztalhassák a jövőt meghatározó trendeket. 

A szerdai irodamegnyitó vendégei megtekinthették az egyetem felső kampuszán kiállított autókat is, melyek kormányrúd nélküli, elektromos steer-by-wire rendszerrel irányított kormányműve magyar mérnökök fejlesztése, amelyre szinte a világ valamennyi nagy autógyára vevő.
 

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila
további cikkek
2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben 2026-ig szinte biztosan lesznek nyári koncertek a Gyárkertben A kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el a Gyárkertben rendezendő nyári koncerteket a képviselő-testület csütörtöki ülésén. tegnap 15:09 Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Portálunk vendégírója, Kovács Győző meteorológus miniszteri kitüntetést kapott Miniszteri kitüntetéseket adott át a meteorológiában dolgozó szakembereknek kedden Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, a HungaroMet székházában, a meteorológia világnapja alkalmából. A díjazottak között ott van Kovács Győző veszprémi helytörténész, meteorológus, portálunk vendégszerzője is. tegnap 13:34 A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap vallás A Ferenc pápa vezette krizmaszentelési misével megkezdődött a húsvéti három nap A nagycsütörtök délelőtti krizmaszentelési misével kezdetét vette Rómában a húsvéti szent három nap, melynek szertartásait Ferenc pápa vezeti. Délután egy római börtön női rabjaival végzi a lábmosás szertartását. tegnap 10:58 Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' Veszprém vármegyéből is védi az országot a 'magyar vaskupola' A Pápa melletti Kúp település határába is telepítettek egy légvédelmi egységet, amiből összesen tizenegy darabot vásárolt a Magyar Honvédség Izraeltől. A vaskupola néven is ismert haditechnikai rendszer volt az, ami megvédte a zsidó államot attól, hogy tavaly még nagyobb pusztítást végezzen a Hamás terrorszervezet. tegnap 8:09

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.