Figyelsz egyáltalán?!
Figyelsz egyáltalán?!
Már jó ideje haladok, amikor úgy érzem, meg kell állnom a meredek domboldalon kacskaringózó erdei ösvényen. Nem fizikailag fáradtam el, de észrevettem magamon, hogy a cél lebeg a szemem előtt, megyek előre, és közben csak a szemem sarkában, fakó foltként érzékelem a mellettem elsuhanó világot.
A Bakonyt is keresztülszeli az ország legfontosabb túraútvonala
A Bakonyt is keresztülszeli az ország legfontosabb túraútvonala
Az elmúlt tíz évben exponenciálisan nőtt az Országos Kékkör népszerűsége, a covid miatti lezárások pedig minden korábbinál több embert csábítottak a szabadba – sokan közülük a szigorú korlátozások után is megtartották új hobbijukat. Nem meglepő: a kéktúra mozgalomban minden megvan, ami a 21. században népszerűvé teheti a természetjárást.
Vannak, akik télen-nyáron megmártóznak a Balatonban
Vannak, akik télen-nyáron megmártóznak a Balatonban
December közepe óta minden hétvégén szerveznek hidegvizes fürdőzést Wim Hof módszerrel Csopakon és Balatonalmádiban a Bodyhack System edzői, életmód tanácsadói. Április 9-én, Csopakon immár 50. alkalommal csobbant a Balatonban a jórészt amatőr- és versenysportolókból álló csapat, akik között ezúttal ott volt az olimpiai aranyérmes kajakos Tótka Sándor és a cselgáncsban olimpiai bronzot szerzett Tóth Krisztián is.
A jós is a lélekkel dolgozik, csak intenzívebben
A jós is a lélekkel dolgozik, csak intenzívebben
Kristálygömb, turbán, sarokban gubbasztó bagoly, tévés sarlatánok. Általában így képzeljük el a jósokat, cinikusan, megkérdőjelezve az egész létjogosultságát. De tényleg nincs neki? Iványi Viktória Cintia harminc éve foglalkozik kártyavetéssel, ügyfelei pedig nem egyszer tértek vissza hozzá egy-egy nagy rádöbbenést követően, hogy elismerjék, igaza volt. Tegyük hozzá, Viki nem klasszikus jós: módszerei egyénre szabottak, sajátos személyiségfejlesztéssel egészülnek ki, melynek célja, hogy segítsen megoldást találni a problémákra.
Ha élvezzük az étkezést, még fogyhatunk is
Ha élvezzük az étkezést, még fogyhatunk is
Ha átalakítjuk a gondolkodásunkat az ételekkel kapcsolatban, és a kalóriaszámolgatás meg az egészséges címke helyett inkább arra koncentrálunk, hogy amit eszünk, finom-e, a diétánk is sikeresebb lehet.