Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C
2024. május 17. Paszkál
Veszprém
15°C

Töretlen a bizalom Porga Gyula iránt

2024. február 15. 11:07
Teljes egyetértésben Porga Gyulát, Veszprém jelenlegi fideszes polgármesterét támogatja a Fidesz veszprémi szervezete a polgármester-jelöltségben, amiről kedden döntöttek az alapszervezeten belül. Ugyanitt döntés született arról is, hogy kik indulnak majd a tizenkét egyéni választókörzetben. Információink szerint több új név is lesz majd a jelöltek között.

Jól bevált dolgon ne változtass elvek mentén ismét Porga Gyula kapott bizalmat a Fidesz helyi szervezetétől, így szinte biztos az, amit már tudni lehetett, hogy június 9-én az önkormányzati választáson a Veszprémet 2010 óta irányító városvezető indul ismét a kormányzó párt színeiben. A helyi szervezet döntését ugyan párton belül még jóvá kell hagynia egy bizottságnak, de az eddigi tapasztalatok szerint ez már csak formalitás lesz.

Porga Gyulának ez lesz a negyedik olyan megmérettetése, ahol harcba száll az ellenzéki jelöltekkel a polgármesterségért. A korábbi választásokon – 2010-ben, 2014-ben és 2019-ben – rendszerint legyőzte azokat a baloldali politikusokat, akik közül várhatóan most is ott lesz valamelyik név, mint Porga kihívója.

Információink szerint a tizenkét egyéni körzet képviselőjelöltjeiről is döntöttek kedden, ahol viszont több új név is van. A veszprémi Fideszben ez sem lenne újdonság, hiszen szintén a korábbi trendek szerint a az alapszervezetben időről időre figyelnek arra, hogy felfrissítsék a politikai közösségüket.

Korábbi cikkünkben részletesen is belementünk az esélylatolgatásba.

Kapcsolódó cikk
Négy hónap múlva csúcsra ér a politikai szuperév Veszprémben
2024 választási szuperév lesz. Négymilliárd ember járulhat ilyen vagy olyan választáson az urnák elé, köztük közel harmincezer veszprémi is, hogy eldöntsék, kik vezessék újabb öt évig a várost, pontosabban milyen irányba haladjon tovább a veszprémi történet. Eközben a regnáló jobboldali polgármester éppen stratégiai nyugalomban fogalmazza meg a város hosszú távú terveit, közben a baloldalon látszólag füstös irodákban már elindult a helyosztó, amit a civil oldalról érkezve húzhat keresztbe valaki.
vehir.hu
további cikkek
Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott választás 2024 Gyurcsány Ferenc: Veszprém nem gyarapodott Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke is megpróbált fogást találni Porga Gyula polgármesteren, inkább kevesebb, mint több sikerrel. A volt miniszterelnök csütörtökön látogatott el Veszprémbe, hogy részt vegyen a baloldali pártok által szervezett Európa-napon a Kálvin parkban. 2024. május 10. 15:22 Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Vihar az ellenzéknél - kié pontosan a Híd a városért? Ha bárki beírja a Google keresőjébe a „híd a városért” kifejezést, akkor kiad egy politikai oldalt komplett választási programmal, a jelöltek bemutatkozásával. Ez persze nem meglepő, hiszen Veszprémben az egyesült ellenzéki pártok – MSZP, DK, Momentum, Párbeszéd-Zöldek – pont egy ilyen nevű civil egyesülettel közösen állítottak listát és kampányolnak. Igen ám, de az említett honlapon egyáltalán nem ezek a pártpolitikusok jelennek meg, hanem egy másik veszprémi civil formáció, az Adamecz Zoltán nevével fémjelzett Együtt Veszprémért csapat tagjai. Cikkünkben utánajártunk, hogy pontosan mi lehet a hátterében a választók összezavarására is alkalmas helyzetnek. 2024. május 9. 14:22 Egy sorrend már most biztos a választások előtt választás 2024 Egy sorrend már most biztos a választások előtt Hétfő délután a veszprémi Helyi Választási Bizottság  kisorsolta, milyen sorrendben szerepeljenek a jelöltek a szavazólapon a június 9-ei önkormányzati választáson. A polgármester- és/vagy képviselő-jelöltekkel együtt összesen 61-en mérettetik meg magukat a választáson. 2024. május 7. 10:03 Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás politika Vona Gábor Veszprémben: az EP-választás tétje nem a kormányváltás, hanem az ellenzékváltás Péntek délután a Második Reformkor párt színeiben Vona Gábor is ellátogatott Veszprémbe országjárásának keretében. A Jobbik egykori elnöke és miniszterelnök-jelöltje tavaly szeptemberben formálta át párttá az addigi alapítványát, amivel az EP-választáson el is fog indulni. A Vehír több témában is kérdezte a pártvezetőt, Vona Gábor pedig a mainstream ellenzéki forradalmi narratíva helyett egy jóval reálisabb politikai képet és célokat festett fel. 2024. május 7. 9:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.