Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Külképviseleti vezetők hagyományos értekezlete Veszprémben

2008. április 7. 12:15
 A  Magyar Turizmus Zrt. 21 országban működő 23 külképviseletének vezetői március 31. és április 4. között hazánkba látogattak, a hagyományos tavaszi külképviselői értekezlet alkalmából.  A szakmai találkozók és megbeszélések mellett a turisztikai szakemberek tanulmányút keretében ismerkedtek meg, ezúttal a Balaton régió aktuális turisztikai kínálatával. A study tour után a Pál Béla, az Országgyűlés Sport-és Turisztikai Bizottságának alelnöke, és Horváth András, a Közép-dunántúli Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke köszöntötte a külképviselőket Veszprémben.
 Köszöntőjében Pál Béla kiemelte: fontos, hogy az itthoni turisztikai imázs bővüljön, javuljon és minél több vendég érkezzen a külképviseleti országokból hazánkba. A Közép-Dunántúli Régióban 34 milliárd forint összegű forrás áll rendelkezésre turisztikai célú fejlesztésekre, többek között Turisztikai Desztinációs Menedzsmentek (TDM) kialakítására, szálláskapacitás bővítésre illetve turisztikai termékfejlesztésre. Az Országgyűlés Sport-és Turisztikai Bizottságának alelnöke elmondta, a régióban 22 milliárd forint áll rendelkezésre városközpontok felújítására, 25 milliárd forint összegű forrás pedig utak fejlesztésére. Ezen beruházások szintén a turisztikai feltételeket bővítik,  javítják  a hazai idegenforgalom infrastruktúráját.
A Közép-Dunántúli Régió aktív résztvevője a „Vizek Éve” elnevezésű  országos turisztikai kampánynak, de számos olyan nagyrendezvénye van ennek a térségnek, melyre érdemes odafigyelni - hangsúlyozta Horváth András. A Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke a külképviseletek vezetőit arról is tájékoztatta, hogy a régióban kiemelt jelentőséggel bír a Central European Rally 2008, mellyel kapcsolatban látogatódömpinggel számolnak a szervezők és a házigazdák egyaránt.  Az áprilisban rendezendő autóverseny egyik legkeményebb gyorsasági szakasza Veszprémben, az ellenőrző szervízpontja pedig Székesfehérváron lesz. Horváth András elmondta: a rallye 2009-ben is érinteni fogja ezt a régiót. A Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke emellett beszélt arról is, a Közép-Dunántúli Régióban erős növekedést prognosztizálnak mind az idelátogató vendégek, mind a vendégéjszakák száma tekintetében.A veszprémi látogatás végén az idén 5 éves Veszprémi Ünnepi Játékok idei programjait ismerhették meg a Magyar Turizmus Zrt. külképviseleteinek vezetői.
Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. tegnap 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. tegnap 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. tegnap 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. 2024. április 25. 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.