Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködve védelmeznek minket

2014. április 29. 17:33
A rendőrség és a tűzoltóság napja alkalmából közös állománygyűlést tartott a két szervezet kedden délután a megyeházán, ahol többek között kiosztották az év rendőre és tűzoltója elismeréseket is.

A két szervezet együtt dolgozik a bajban és óvja az emberek biztonságát, közösek az erőfeszítések, az áldozatvállalások, tehát közös az ünnep is – kezdte köszöntőjét dr. Kontrát Károly államtitkár. Kiemelte, a rendőrök és a tűzoltók példamutatása a társadalom számára ma ugyanolyan értékes, egyedülálló és pótolhatatlan, mint amilyen Szent Györggyé és Szent Flóriáné volt közel kétezer évvel ezelőtt. A két védőszent ünnepéhez kapcsolódva azok előtt tisztelgünk, akik hivatásuknak választották embertársuk védelmét a közösség szolgálatában. – Az önök hivatásában nincs hétvége, nincs ünnepnap, sokszor a család hiányát is magukkal kell hordozniuk – hangoztatta az államtitkár. 

Dr. Kontrát KárolyDr. Kontrát Károly

Kontrát Károly ismertette, eredményes munkát végeztek rendőreink, hiszen 2013-ban az előző évhez képest 36 százalékkal csökkent a regisztrált bűncselekmények száma Veszprém megyében, a nyomozás-eredményesség pedig közel 10 százalékkal emelkedett, mindemellett a katasztrófavédelem is jól teljesített az elmúlt évben. 

Az ünnepségen elhangzott, a példamutató rendőri munka elismeréseként Veszprém, Pápa és Balatonfüred önkormányzata az év rendőre elnevezéssel díjat alapított, melyet annak ítélnek oda, aki személyes példamutatásával, a közbiztonság érdekében kifejtett tevékenységével az elmúlt évben kiemelkedett munkatársai közül.

Miklósi György (j) veszi át az elismeréstMiklósi György (j) veszi át az elismerést

Az év rendőre Veszprémben  Miklósi György főhadnagy lett, Pápán Potháczki Zsolt százados, Balatonfüreden Simonyai József Csaba törzszászlós. Az elismeréseket a települések polgármesterei adták át. 

Veszprém megye főkapitánya által – hagyományteremtő céllal – négy újonnan alapított díjat is kiosztottak: az év vezetője (Loránd György alezredes), az év rendészeti munkatársa (Komenda József főtörzszászlós), az év bűnügyi munkatársa (Szokoli Sándor törzszászlós), valamint az év közalkalmazottja (Vida Kornélia főelőadó) cím első alkalommal talált gazdára.

Számos elismerést kiosztottak a közös állománygyűlésenSzámos elismerést kiosztottak a közös állománygyűlésen

Az év Veszprém megyei tűzoltója elismerést Rosta Károly vehette át, aki 2000. március 1. óta az Ajkai Tűzoltóságon áll hivatásos szolgálati viszonyban. Beosztott tűzoltóként kezdte pályafutását, majd gépjárművezető beosztásba került. Szolgálati viszonya alatt nagy tapasztalatot szerzett a tűzoltás és műszaki mentési feladatok hatékony, gyors, szabályszerű végrehajtásában. Szakmai ismereteit folyamatosan fejleszti, feladatait kiváló színvonalon látja el.

Az év Veszprém megyei önkormányzati tűzoltója kitüntető elismerésben részesült Milos Mihály, az év Veszprém megyei önkéntes tűzoltója Sümegi László lett, míg az év Veszprém megyei hivatásos tűzoltósága elismerő címet Pápai Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kapta meg. A Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata által alapított év veszprémi tűzoltója díjat Lenti Tamás tűzoltó főtörzsörmester vehette át. Pápa város Porga Krisztián, Balatonfűzfő Vas Gábor munkáját ismerte el. 

Az átadásokat követően Porga Gyula pohárköszöntőjében úgy fogalmazott, nem csak egymás mellett teszik munkájukat a rendőrök és a tűzoltók, hanem együttműködve végzik tevékenységüket. Azt kívánta, soha ne érezze Veszprém megye a közbiztonság, illetve a nyugalom hiányát. 

Az ünnepségen közreműködött az MH Légierő zenekar.

Cseh Zoltán
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.