Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nagy kaland a nagycsaládoknak

2016. július 4. 18:07
Életre szóló élmények nemcsak a tehetősebbnek járnak, de a szerényebb körülmények között élőknek is. Ebből a gondolatból kiindulva nyitja meg a kapuit díjmentesen a Sobri Jóska Élménypark 100 nagycsalád előtt július 7-én, az I. Nagy Kaland Napján.

Az emberközpontú működési rend nem csupán egy jól hangzó szlogen a Sobri Jóska Élménypark életében, hanem egy olyan elv, amit teljes mértékben komolyan vesznek. „Nagyon sok kezdeményezésünk van a kalandparkban, amire felelősségvállalásként és küldetésként tekintünk, ehhez tartozik az is, hogy minden évben támogatunk egy-egy alapítványt vagy közhasznú szervezetet, segítve a tevékenységüket” – meséli Jáger Balázs ügyvezető igazgató az I. Nagy Kaland Napja rendezvény apropóján.

„Idén a Nagycsaládosok Országos Egyesületével karöltve azt találtuk ki, hogy 100 nagycsaládot – közel 600 embert – invitálunk meg a parkba, hogy ők is élményhez jussanak. Az egyesülettel már korábban is dolgoztunk együtt, többször valósult meg nálunk rendezvényük, ahol a nagycsaládosok kedvezményesen vehették igénybe a játékainkat. Azt tapasztaltuk viszont, hogy vannak olyan családok, akik még a kedvezményes jegyeket sem engedhetik meg maguknak, így július 7-én, az I. Nagy Kaland Napján számukra díjmentesen biztosítunk karszalagokat.”

Hogy még jobb legyen a hangulat, a családok nemcsak az egyébként is remek szórakozást nyújtó kalandpályákon tehetik próbára magukat, vagy éppen száguldhatnak végig a bobpályán, netán a megazipline-on, de a szervezők különleges programmal is készülnek.

Délelőtt 10 órakor az Alma Együttes nyitja meg a rendezvényt, majd a 2016-os nyári olimpiai játékok apropóján egy humoros celebolimpiát tartanak olyan híres közéleti személyiségekkel, zenészekkel, művészekkel és sportolókkal, mint például Bebe a Back II Black-ből, Gájer Bálint, Dj Dominique, Kováts Vera, Rocker Zsolti, Nyertes Zsuzsa vagy éppen Erdőhegyi Brigitta énekesnő. A hírességeknek különböző akadályokat kell leküzdeniük és bátorságpróbákat kell kiállniuk, és az a csapat nyer, amelyik több pontot szerez.

A program folytatásaként késő délután Béres Alexandra mozgatja át azokat, akik még bírják szuflával, majd este Pataky Attila ad koncertet.

Jáger Balázs elmondta, szeretnék, ha egy hagyományteremtő kezdeményezést sikerülne elindítaniuk. Ezzel egyrészt a természet szeretetére, az itt eltöltött idő örömfokozó hatására, a közös játék erejére és az egészséges életmód fontosságára is fel tudnák hívni a figyelmet. Ez a mai felgyorsult világunkban különösen lényeges, hiszen az ifjúságot nem egyszerű elrángatni a számítógép képernyője elől, a kalandparkok révén viszont a szórakozás egy másik fajtáját is megtapasztalhatják.

Jáger BalázsJáger Balázs

Másrészt hosszú távon az a céljuk, hogy jövőre más szolgáltatók – kalandparkok, élményparkok, bármiféle látványossággal bíró parkok – is rákapcsolódjanak a rendezvényre.

„Úgy véljük, hogy minden az adok-kapok elvén működik, ezért is tartjuk fontosnak, hogy lehetőséget tudjunk biztosítani a játékra azoknak is, akik ezt kevésbé tudnák megengedni maguknak. Ha viszont létrejönne ez az együttműködés, azzal a távolságokat is le tudnánk győzni, mert mindenki a hozzá legközelebb eső kalandparkot tudná meglátogatni.”

A rendezvényre nemcsak a nagycsaládosokat várják, hanem bárki érdeklődőt - ők karszalag megváltása mellett vehetik igénybe a játékokat, a programok pedig számukra is ingyenesek.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.