Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vasárnap 'Tacsi Tali' a Kolostorok és Kertek rendezvénytéren

2016. augusztus 12. 14:35
Kutyabarátoknak és tacskó tulajdonosoknak ott a helye!

Tacskó Szépségverseny, kvízjáték és táncos műsorok várnak azokra, akik vasárnap kilátogatnak a találkozóra. Kutyák és gazdik is meglepetésben részesülnek, a gyermekek pedig kutyafelvezető versenyen mérhetik össze tudásukat.

A szervezők a Futrinka Egyesület részére gyűjtik az adományokat, amelyeket egész nap fogadnak. A versenyek nevezési díjaiból összegyűlt összeget szintén az egyesület javára ajánlották fel. Ezeket Némedi Lajos alpolgármester adja át 16.30-kor.

A Futrinka Egyesület 2006 óta végzi három kiemelt faj – német dog, magyar vizsla és a tacskó – mentését, valamint igyekszik segíteni az idős és beteg kutyusokon is. A munkatársak évente körülbelül 250-300 kutyán segítenek. A szervezet nem rendelkezik saját telephellyel. A kutyusok egy része egy bérelt kennelsoron lakik. Itt külön kennelekben laknak a kutyák, jó minőségű tápot kapnak és minden nap futhatnak, játszhatnak is egy bekerített, füves területen. Az egyesület igyekszik idős vagy beteg védenceiket, illetve a kölyökkutyákat ideiglenes befogadónál elhelyezni, hogy melegben, családi környezetben lakhassanak már örökbefogadásukat megelőzően is. A felelős állattartás elvét követve minden kutya ivartalanítás, oltás, féregtelenítés, chipezés, illetve előzetes beszélgetés, ismerkedés után kerülhet új, szerető gazdához.

Szabó Virág
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.