Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Bemutatkozott az új rendőrfőkapitány

2017. február 28. 13:49 // Forrás: vehir, mti
Március elsejétől veszi át a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság vezetését dr. Tarcsa Csaba dandártábornok, aki kedden állománygyűlésen mutatkozott be.

Tarcsa Csaba ünnepélyes keretek között vehette át kinevezését Papp Károly országos rendőrfőkapitánytól.

A megye új rendőri vezetője 29 éve teljesít hivatásos szolgálatot, munkásságát nyomozóként kezdte Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, ahol 2010 és 2015 között rendőrfőkapitányként is dolgozott. Azóta az országos rendőrfőkapitány közvetlen munkatársaként koordinálta a betöréses lopások és lakásfeltörések felderítését az országban.

Papp Károly és Tarcsa CsabaPapp Károly és Tarcsa Csaba

Papp Károly az újonnan kinevezett megyei főkapitányt „nagy szakmai tapasztalattal rendelkező rendőri vezetőként” jellemezte, aki „szakmai, emberi kvalitásai alapján alkalmas lesz arra, hogy a Veszprém Megyei Rendőrfőkapitányság élén a munkáját magas színvonalon végezhesse.” Hozzátette: az elvárások is magasak vele szemben, hiszen az önkormányzatok körében végzett felmérés alapján a Veszprém megye rendőreivel a legelégedettebbek az érintett települések vezetői és polgárai.

Az új rendőrfőkapitány átvette a csapatzászlótAz új rendőrfőkapitány átvette a csapatzászlót

Tarcsa Csaba úgy fogalmazott: Veszprém megyében eddig is magas színvonalú munka folyt, és ezt elvárja a továbbiakban is, hiszen a lakosság stabil közbiztonságot, emelkedő szubjektív biztonságérzetet vár el tőlük.

Veszprém megyébe azért neveztek ki új rendőrfőkapitányt, mert a korábbi vezető, Töreki Sándor 2016. szeptember elsejétől bűnügyi országos rendőrfőkapitány-helyettesi kinevezést kapott. Az átmeneti időszakban Anda György ezredes, korábbi megyei rendészeti rendőrfőkapitány-helyettes irányította a megyei kapitányságot.

Schöngrundtner Tamás
Domján Attila

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.