Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Meghallani Isten szavát

2017. december 12. 3:31
Hétfőn délután a Hangvillában mutatták be Kazinczy Gyöngyvér Az ördög markából Isten tenyerébe című könyvét.

Az est moderátora Fóris Tamás lelkész volt, a beszélgetést Pápai Tamás keresztény dalszerző, zenész dalai színesítették.

Kazinczy Gyöngyvér 1981-ben született Budapesten. Építészmérnök, fotográfus, és jelenleg egy keresztény teológiai főiskola hallgatója. 2007-ben költözött Veszprémbe, ahol szép munka, házasság, kiegyensúlyozottnak, békésnek tűnő élet várt rá. Valami mégis hiányzott az életéből. Végül egy fájdalmas csalódás, és egy valós találkozás Istennel hozta el életébe azt a boldogságot, teljességet, megelégedést, és az élet értelmét, ami korábban hiányzott, amire mindig is vágyott. Gyöngyvér házassága tönkrement, gyermeke felügyeletét a válóper miatt elvesztette, és megélhetése sem volt már biztonságban.

"Imádkoztam azért, hogy visszakapjam a férjemet, a gyermekemet, a régi életemet. Isten nem hallgatta meg az imáimat. Rájöttem, hogy nem azt kell várni, és nem azért kell élni, hogy itt a Földön megkapjunk mindent, hanem azért, ami a földi élet után vár minket. Úgy döntöttem, hogy átadom az életemet Istennek, Istennel akartam élni az életemet" - mondja Kazinczy Gyöngyvér.

"Az El Camino-ra nem azért mentem, hogy találjak valamit, addigra megvolt, csak meg akartam erősödni a hitben. Az út felénél éreztem azt, hogy Isten azt akarja, hogy megismerjék az emberek a történetemet." A könyv az út során írott naplóból született meg.

Kazinczy Gyöngyvér élete akkor változott meg, amikor az általa szervezett bibliai felfedező kurzuson megismerte férjét, akivel két nap ismeretség után kitűzték az esküvő napját, jelenleg pedig gyermeküket várják. "Azért élünk, és az az egyetlen célunk az életünkben, hogy elmondjuk az embereknek, ha Istennel élünk, megajándékoz minket az örök élettel a Mennyben."

Tokos Bianka
Szalai Csaba
további cikkek
Rockzene történelmi környezetben Rockzene történelmi környezetben Harmincnál is több zenekar ad élő koncertet az idei Rock Palota Fesztiválon, amelyet június 14-én és 15-én rendeznek meg Várpalota történelmi központjában, a Thury-várnál. A kétnapos, ingyenes rockzenei rendezvényen olyan országos hírű bandák is fellépnek, mint a Mobilmánia vagy épp az Akela. ma 9:34 Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Pannon Várszínház: írók története a színpadon; világpremier a Bestseller Március 13-án tartották annak a Peter Quilter darabnak a sajtótájékoztatóját, amelynek előbemutatójára készül a Pannon Várszínház. A műnek kétféle verziója van, egy hatszereplős, valamint egy háromszereplős, utóbbit még soha senki nem játszotta. A Pannon Várszínház tehát világpremierre készül, az előbemutató március 23. 2024. március 16. 21:20 Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze Jászai Mari-díjat kapott Kőrösi Csaba a Veszprémi Petőfi Színház színművésze A hírről a színház is beszámolt, amiben az egész társulat gratulál Kőrösi Csabának. 2024. március 14. 22:25 Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Gyárkert Nyáron ismét kinyit a Gyárkert Porga Gyula polgármester a közösségi médiában erősítette meg, hogy idén nyáron sem maradnak koncertek és rendezvények nélkül a veszprémiek a Gyárkertben. 2024. március 14. 19:37

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.