Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C
2024. szeptember 19. Vilhelmina
Veszprém
16°C

Mentőállomást kapott Nagyvázsony / ─ hatvanmilliós költségvetéssel ─

2008. szeptember 5. 13:28
Főhajtással kezdődött péntek délelőtt Veszprém megye legújabb mentőállomásának, a nagyvázsonyinak átadása. Az emlékezetes helikopterbalesetben elhunyt kollégáik emlékére egyperces csenddel tisztelegtek a mentősök. A hatvanmilliós költséggel létesült mentőállomás jelentős lépés a megyében, ugyanis létrejöttével a lefedettség 95%-ossá nőtt, s a 15 perces eseményi kiérés is biztosított.
Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivőjének köszöntője után Medgyaszai Melinda államtitkár (egészségügyi minisztérium) tartott beszédet, melyben kiemelte azt a példaértékű összefogást, amely a megye intézményei között volt megtapasztalható a mentőállomás létrejöttéért.

A megyei közgyűlés elnöke, Lasztovicza Jenő méltatta azt a törekvést, melyet elődei tettek, majd hangsúlyozta, hogy Pápa, Sümeg és Füred után még mindig marad tennivaló, hiszen sok olyan mentőállomás van még, ahol fel kell zárkózni a XXI. század elvárásaihoz.



A település polgármestere, Fábry Szabolcs a biztonságot emelte ki beszédében. Büszke arra Nagyvázsony ─ mondotta ─, hogy összefogást tudtak generálni, s országosan is egyedülálló lefedettség születhetett ennek eredményeként. Külön köszönetét fejezte ki azoknak az országgyűlési képviselőknek (köztük a már elhunyt Horváth Balázsnak), akik parlamenti munkájukkal gyorsították a mentőállomás megvalósulását. Köszönettel illette a korábbi polgármestert, s az általa vezetett testületet is. Ez a mentőállomás ─ mutatott rá ─ példa arra, hogy vannak az országban missziók, ahol az ellentételeket félre lehet tenni az összefogás érdekében.



Az OMSZ általános főigazgató-helyettese, dr. Gorove László 12 ezer környékbeli lakos életkörülményeinek biztonságosabbá válását emelte ki, majd bajtársai nevében is megerősítette, hogy szakmailag, emberileg, erkölcsileg mindent meg fognak tenni a betegek és a sérültek ellátásáért.

Az ünnepségen ajándékok átadására is sor került. A 04 Alapítvány képviseletében dr. Rozsnyói Edit kuratóriumi elnök félautomata defibrillátort, navigációs készüléket, különböző műszaki eszközöket adott át az új állomás vezetőjének, Barabás Zoltánnak. Az elnök emlékeztetett arra, hogy az országban elsőként Veszprém megyében látták el a mentőautókat félautomata defibrillátorral.

Az ünnepség folytatásaként a Várnai Zseni Általános Iskola diákjai adtak műsort, majd a hivatalos átadásként a nemzetiszín szalag átvágása következett. Ezután a vendégek megtekinthették a minden szükséges eszközzel felszerelt mentőállomást, ahol 0-24 órás szolgálatban hat mentős dolgozik már szeptember első napjától fogva. A dolgozók egy kiemelt felszerelésű Mercedes mentőautóval indulnak a hívás utáni másodpercekben. Terveik között szerepel – mondta a Vehír érdeklődésére Barabás Zoltán –, hogy a munkanapokra egy újabb mentőautót állítanak 12 órás szolgálatba.



Az új mentőállomást a történelmi egyházak képviselői áldották meg.

Az avatást követően dr. Czirner József mentőfőorvos tartott pohárköszöntőt, melyben az összefogást emelte ki.



Zatkalik András
további cikkek
Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Visszatér a MotoGP – Magyarország újra rajtvonalon Harminchárom év után a gyorsasági motorversenyzés királykategóriája, a MotoGP 2025. augusztus 22-24-én visszatér Magyarországra. Ugyanezen évben a Superbike világbajnokság (WSBK) is hazánkban lesz, július 25-27. között, harmincöt év elteltével. A versenyek helyszíne a balatonfőkajári Balaton Park Circuit pálya lesz, amely jelentős fejlesztéseken esik át a mezőnyök érkezése előtt. ma 21:58 Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Újra Családbarát Munkahely tanúsítványt érdemelt ki a Pannon Egyetem Ünnepélyes keretek között adták át a Családbarát Munkahely védjegy tanúsítványt, melyet immár második alkalommal szerzett meg a Pannon Egyetem. ma 13:15 A zöldhulladék nem szemét, hanem érték A zöldhulladék nem szemét, hanem érték Veszprémben nem csupán a kertes házban élők komposztálhatnak, hiszen a Mester utcában valamint a Csikász Imre utcában már rendelkezésre állnak azok a komposztálók, amelyekbe a környéken lakók is elhelyezhetik zöldhulladékaikat. ma 15:57 A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek árvíz A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban és Budapest alatt is védekeznek A Lajtán, a Szigetközben, a Dunakanyarban, illetve a Budapest alatti Duna-szakaszon ad védekezési feladatokat a vízügy számára az árvíz - jelentette ki a Országos Vízügyi Főigazgatóság vezetője csütörtökön Budapesten, sajtótájékoztatón. ma 9:05

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.