Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
17°C

TISZK pályázatok: közel 600 milliós beruházás Veszprémben / – mindenütt van helye a pénznek –

2008. október 21. 17:00
Eredményes pályázatokról tájékoztatta kedd délután a sajtó képviselőit Debreczenyi János polgármester és Porga Gyula alpolgármester.

A TISZK-ek (Térségi Integrált Szakképző Központ) létrehozását a 2007. évi törvényi változások írták elő.

Az ÚMFT (Új Magyarország Fejlesztési Terv) keretében meghirdetett Társadalmi Megújulási Operatív Program (TÁMOP) „TISZK rendszer továbbfejlesztése” címmel pályázatot írt ki, melynek célja a megalakuló TISZK-ben résztvevő intézmények vezetési és irányítási rendszerének kialakítása, humán erőforrás fejlesztése és hátránykompenzációs programok kidolgozása. Ezen a kétfordulós pályázaton VMJV és a Pannon Egyetem közös pályázata sikerrel szerepelt és 270 millió forint vissza nem térítendő támogatást kapott.
2008. június 30-án az önkormányzat és a Pannon Egyetem közösen gazdasági társaságot alapított Veszprémi Szakképzés-szervezési Kiemelkedően Közhasznú Nonprofit Kft. néven (Pannon TISZK). Ennek tagjai: VMJV öt szakképző intézményével (Jendrassik-Venesz, Táncsics, Ipari, Közgazdasági és Dohnányi), valamint a Pannon Egyetem felsőfokú szakképző intézményeivel.

A nyertes TÁMOP-os pályázat adott alapot – az ugyancsak ÚMFT keretében meghirdetett –Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program (TIOP) „TISZK rendszerhez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztések” címmel kiírt pályázatán való induláshoz.

A pályázat célja egyrészt a szakképző intézmények infrastruktúrájának fejlesztése, másrészt a gyakorlati képzés korszerű technikai feltételeinek a megteremtése. Ezen a pályázaton is sikerrel szerepelt a város és az egyetem. A megvalósuló közel 580 milliós fejlesztés 90%-a, közel 525 millió forint az elnyert központi támogatás, és 10% az önrész.
Közel 170 millió Ft-ba kerülnek majd az építkezés költségei, mely a Jendrassik-Venesz Középiskola és Szakiskolában valósulnak meg, és közel 340 millió forintot költenek majd eszközfejlesztésre.

Mindkét projekt megvalósítására 2 év áll a város rendelkezésére.

A pályázaton elnyert forrásból megvalósítandó fejlesztések (építés közel 170 millió forint): új épület építése a Jendrassik-Venesz Középiskolában, ahol a TISZK közösségit alakítják ki. De lesz itt pályaorientációs, felnőttképzési terem, telepített 20 fős nyelvi labor funkcióval, továbbá multimédiás, videokonferencia terem, ifjúsági tanácsadó, pszichológusi szoba,

tankonyha, tanétterem és tankávézó stb.

Az eszközfejlesztés 340 millió Ft-ot summáz. Ebből 76 millió Ft jut a Pannon Egyetem eszközfejlesztése. Többek között nyelvi oktató termet alakítanak ki, de rekreációs gyakorló berendezések is az egyetemre kerülnek.

Közlekedési központot alakítanak ki a Jendrassik-Venesz Középiskolában közel 76 millió Ft eszközfejlesztéssel.

A Táncsics szakközépiskolában közel 51 millió Ft értékben építőipari központot alakítanak ki (pl.: festő tanműhely, festékszóró berendezés, rekonstrukciós eszközök beszerzése).

A Jendrassik-Venesz Középiskolában közel 99 millió Ft értékben idegenforgalmi és vendéglátási központ alakítanak ki (komplett hideg-meleg étel- és italtároló és értékesítő pultsor; hidegkonyhai-cukrászati hűtött pultsor gépesítve infrahíddal, melegkonyhai főzősziget 4 tanuló állással stb.)

 

Zatkalik András
további cikkek
Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Gulyás Gergely is támogatja Veszprém törekvését, hogy elnyerjen egy újabb európai címet Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő a Miniszterelnökséget vezető miniszternek, Gulyás Gergelynek mutatták be azt a tervet, amivel szeretnék elnyerni Veszprémnek Európa Sportrégiója 2026 címet. ma 15:14 Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Kiürítette a biztosítók kasszáját a hétvégi vihar Több mint nyolcezer kárbejelentés érkezett a szeptember 13-16. közötti viharok nyomán a biztosítókhoz, amelyek 1,1 milliárd forintot fizettek már ki vagy tartalékolnak kárkifizetésre - közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) pénteken. ma 11:06 A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat A sporton keresztül a legkönnyebb megszólítani a fiatalokat Pénteken a Jutasi úti műfüves pályán rendezték meg az autómentes napot és a sportágválasztót.  ma 12:28 Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Bezár a Balaton legnépszerűbb vegán étterme, a Veganeeta Home Árvai Anita, a Veganeeta megálmodója és üzemeltetője a közösségi médiában részletesen indokolta, hogy miért hozta meg a nehéz döntést. Gondolatait viszont azzal zárta: „Hogy lesz-e Home, valahol, valamilyen formában? Hát hagyhatlak én titeket étterem nélkül?” ma 11:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.