2021. október 26.
//
Dömötör névnap

Körforgalom helyi járattal

2009. július 8. 16:46
Határidőre, a tervezett 80 milliós költséggel hivatalosan is átadták a közforgalomnak az Aulich és Aradi vértanúk útjának körforgalmát.

A ma délutáni megnyitón a városrész önkormányzati képviselője, Domonkos József köszöntötte az ünnepélyes megnyitóra érkezetteket.

Debreczenyi János polgármester beszédében elsősorban a közlekedés biztonságának várható javulását emelte ki. Bejelentette, hogy a Volánnal kötött szerződés értelmében az új tanév kezdetétől (szeptember 2.) már ezt a körforgalmat is igénybe fogják venni a helyi járatok.

A 6-os számú (szomszédos) választókörzet képviselője, Szolnoki Pál azt hangsúlyozta, hogy a körforgalom üzembe helyezésével valós értelmében is közelebb kerül a Bakonyalja városrész a régebbiekhez. Köszönetet mondott az adófizetőknek is, akiknek régi vágya a körforgalom.

A kissé barátságtalan időjárás ellenére többen is kíváncsiak voltak az átadást követő műsorra, melyben fellépett Dávid Roland énekes, a Hemo Winner táncosai, valamint a gyerekek kedvence, Rudi bohóc.

Zatkalik András

További cikkek

Közösségi lombgyűjtést és szemétszedést szerveznek
Közösségi lombgyűjtést és szemétszedést szerveznek
Az Egry lakótelep és a Takácskert egy-egy része szépülhet meg a lombhullató ünnep és az ösvénytakarítás alkalmával.
A Pannon Egyetem is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz
A Pannon Egyetem is csatlakozott a TE SZEDD! akcióhoz
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium az idei évben ismét meghirdette a TE SZEDD! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akciót. A Pannon Egyetem munkatársai a felhíváshoz kapcsolódva pénteken délután a Gulya-domb területén szedtek szemetet. A közösségi szemétgyűjtési akción a Pannon Egyetem rektora és kancellárja is részt vett.
Újraélesztik az Óváros téri piacot
Újraélesztik az Óváros téri piacot
Az Óváros tér egykor Veszprém egyik piactere volt. Vasárnaptól újraélesztik ezt a régi hagyományt.
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A néplélek vezette a magyarokat ‘56-ban
A Megyeház téren rendezték meg az önkormányzat központi ünnepségét október 23-án, melynek szónoka Ovádi Péter parlamenti képviselő volt.