Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Utolsó városi közgyűlés a nyári szünet előtt / Napirendek előtt

2008. június 26. 11:44
A nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen a hónap műtárgyaként a Séd-völgy rehabilitációt mutatták be a képviselőknek. Napirendek előtt Molnár Ernő, a Lokálpatrióták képviselője az alsóvárosi temető állapotára hívta fel a figyelmet. Mazák György a Szentgáli területek kapcsán született ítéletre hiányolja a város reflektálását, valamint az okmányirodában teremtene emberibb körülményeket, mint mondta, abban a hőségben képtelenség dolgozni.

Debreczenyi János polgármester válaszából kiderült, hogy a város minden temetőjére külön odafigyelnek. Még korábban jelezte a Közüzemi Szolgáltató Zrt felé a problémákat. Külön kiemelte a dózsavárosi temetőt, ahol az aszfaltozást és a közvilágítást is meg kell oldani. Mazák György napirend előtt megkérdezte, a város miért nem reagált a Szentgáli területek ügyében a Győri Ítélőtábla elmarasztaló ítéletére. (még az előző városvezetés idején nem értékarányosan vásárolta meg az önkormányzat az eredetileg hulladéklerakónak szánt területet Szentgálon, mintegy 42 millióért, melyre további 130 milliót költöttek – szerk.) Mazák szerint nem az előző városvezetésre kellene mutogatni, hanem kiállni a város és az előző városvezetés becsületéért. Külön kitért arra, hogy amikor döntöttek a közgyűlésen a területszerzésről a jobb oldali képviselők közül ma ülnek itt olyanok, akik akkor az igen gombot nyomták meg a kérdéses pillanatban. A város becsülete fontosabb, mint a politika, mondta Mazák György.  Válaszában Czaun János alpolgármester, az Észak-Balatoni Hulladéktársulás elnöke elmondta, úgy érzi korai volna még reflektálni az ügyben hozott ítéletekre. A Legfelsőbb Bíróság ugyanis módosította a korábbi ítéletet, s ennek írásos anyaga még nincs a kezünkben, addig pedig korai volna nyilatkozni. Hozzátette, hogy továbbra is folyik az a vizsgálat, melyet maga a társulás kezdeményezett. Czaun azt javasolta, ha biztos eredményeket tudnak, akár Mazákkal együtt is tarthatnak erről tájékoztatót.  Mazák György végül szintén napirend előtt mondta el tapasztalatait, mi szerint az okmányirodában a fülledt meleg miatt nem lehet emberi körülmények között dolgozni. A szocialista frakció egy klímaberendezést ajánlott fel, jelezvén, hogy megoldás kell a problémára. Büki Szilvia jegyző kiegészítette a képviselő megjegyzését, nem csak az okmányirodában van elviselhetetlenül meleg nyaranta, hanem minden hivatalban. Évek óta keresik erre a megoldást, klímaberendezéseket kell beszereltetni.

A naprendekben sem volt mindenben egyetértés a közgyűlésen. A Véghely-díj adományozása kapcsán kiderült, hogy nem megfelelő módon történt a felterjesztés, az előírások szerint ugyanis ennek április 30-ig kellett volna megtörténnie. Büki Szilvia arra kérte a problémát felvető Hartmann Ferencet, méltó módon emlékezzünk meg a köztisztviselőkről és adományozzunk díjakat. Ne vigyünk ebbe politikát, bár hozzátette jogi szempontból Hartmannak igaza van.

Katanics Sándor az előtt állt értetlenül, miért maradt ki a napirendek közül az a beszámoló, ami a Vár utca 10 szám alatt álló, volt közgáz iskola épületének további sorsát latolgatja. A bizottságok is tárgyalták az ügyet, szerinte a közgyűlésen meg kellene vitatni a felmerült lehetőségeket. Baumgartner Lajos, vagyis maga az előterjesztő úgy válaszolt a felvetésre, azért került ki a napirendek közül, mert még csak előzetes tájékozódásról és tájékoztatásról van szó. Azt szeretnék, hogy a bizottságok többször, kellő mélységben beszéljék át az előttünk álló lehetőségeket, s csak ez után kerüljön az anyag a közgyűlés elé. A képviselők többsége ezzel egyet értett, így változtatás nélkül fogadták el a napirendet. A mai, vagyis nyári szünet előtti utolsó közgyűlésen mintegy 39 pontot tárgyalnak a városatyák.

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.