Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ingyenes zenei programok minden korosztálynak

2012. május 4. 13:18
A veszprémi Csermák Antal zeneiskola tizennyolcadik alkalommal rendezi meg május 7. és 11. között a XVIII. Csermák Napok Zenei Fesztivált.

A Csermák-napok húsz – díjtalanul látogatható – rendezvénye hagyományosan valamennyi korosztályhoz szól, lehetőséget biztosítva az értékes zenével való találkozásra, a társművészetek bemutatkozására, a szakmai tapasztalatszerzésre és hagyományápolásra.

A fesztivál nyitónapján, május 7-én, hétfőn 9.30-kor Porga Gyula polgármester, a zenei fesztivál fővédnöke is köszönti a résztvevőket, majd ezt követően kerül sor Varga Erzsébet festménykiállításának megnyitójára.

A rendezvények és hangversenyek, mint a Játsszunk zenét! városi zenei műveltségi vetélkedő, a Veszprém valamennyi óvodásának, az elsős és első-második osztályosoknak szóló hangszerbemutató hangversenyek a zeneiskolában illetve Kádártán, Gyulafirátóton, a hagyományos zenés anyák napi köszöntő, a magánének tanszakosok és ütősök, zenekarok ajándékkoncertjei, a városismereti vetélkedő évről-évre értékes programokkal gazdagítják a rendezvénysorozatot.

A Gizella Napok hivatalos zárórendezvénye a május 7-én, hétfőn 20 órakor, a Szent Mihály-bazilikában tartandó Gizella-napi hangverseny. A műsoron többek között Kodály Zoltán, Mendelssohn művei szerepelnek. Idén a zeneiskola művésztanárai – Hajas Szilárd fuvolán, Nagy Edit gitáron, Koós Anita orgonán – valamint Kruppai Tamás orgonaszakos növendék, a Gizella Női Kar és Koós Anita orgonaművész és a Szent Mihály-bazilika kórusa működik közre.

Az 1995-ben, a Veszprém Polgárai a Városi Zenedéért Alapítvány által alapított Csermák-díjak átadására a fesztiválzáró napján, május 11-én 17 órakor kezdődő gálahangversenyt követően kerül sor. A Csermák- díjat az év növendéke Brányi Mária alpolgármestertől, az év tanára dr. Simon Attilától, a fesztivál védnökétől, az alapítvány elnökétől veheti át.

Az idei év újdonsága a verbunkos zenei est és szakmai konferencia, az egész napos fafúvós emlékverseny Szücs József emlékére, a gitáros nap, a háziverseny, a szakmai nap koncerttel valamint a fesztiválzáró felvonulás a fúvószenekarral.

A koncertek és rendezvények, kiállítások, ismeretterjesztő előadások, hangszerbemutatók sikere és az érdeklődés évről évre jelzi, hogy az elmúlt tizenhét évben hagyomány teremtődött a veszprémi zeneiskolában, mind több gyerekben ébresztve kedvet a zenetanulás iránt, gazdagítva Veszprém sokszínű kulturális és zenei kínálatát, felmutatva értékeinket egy értékteremtő rendezvénysorozattal.
 

vehir.hu
további cikkek
Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő Elhunyt Maggie Smith brit színésznő, akit sok más kiemelkedő szerepe mellett a Harry Potter-filmekben és a Downton Abbey című történelmi televíziós drámasorozatban nyújtott alakításai révén ismert a világ. tegnap 17:47 Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Az altisztképző parancsnokának a nevét viseli a jövőben épület, akinek még a lova is tiszteletre méltó volt Vitéz Markóczy János altábornagy, a Jutasi altisztképző egykori parancsnokának a nevét viseli a jövőben a Jutasi úti laktanya területén a csapatművelődési központ épülete. A pénteki avatóünnepségen az egykori parancsnok életéről is több érdekességet felelevenítettek. ma 14:26 Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Herendi kuvasszal ünneplik a magyar kutyafajták napját Ovádi Péter állatvédelemért felelős kormánybiztos Dr. Simon Attilával, a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. vezérigazgatójával közösen mutatta be Herenden a manufaktúra legújabb porcelán figuráját, a kuvaszt. Az esemény azért is különleges volt, mert idén első alkalommal ünneplik a magyar kutyafajták napját szeptember 27-én. tegnap 10:37 Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában kultúra Különleges barokk mennyezet- és falképeket csodálhatnak meg a látogatók a veszprémi Érseki Palotában Befejeződött a 250 éves fal- és mennyezetképek restaurálása a veszprémi Érseki Palota dísztermében, így Közép-Európa egyik kiemelkedő barokk festőjének, Johann Ignaz Cimbalnak az alkotásait közel eredeti pompájukban csodálhatják meg az érdeklődők. Az Érseki Palota leglátványosabb tereit a mostani hétvégén (szeptember 28-29-én), Szent Mihály-napok alkalmából megnyitja a látogatók előtt a Veszprémi Főegyházmegye. 2024. szeptember 26. 13:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.