2019. május 24., péntek
Eszter névnap

Veszprém megyében is felkészült a télre a Magyar Közút

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. november 10-én áll át a téli üzemrendre – csütörtökön a veszprémi mérnökségen is áttekintették a feladatokat és a járművek szemléje is megtörtént.

A jogszabály alapján szombat reggel kezdődő téli munkarendre készülve a Magyar Közút szakemberei rendbe tették és beüzemelték a speciálisan téli feladatokat ellátó munkagépeiket, téli felszereléssel látták el univerzális járműveiket, amelyeket mérnökségenként alapos ellenőrzésnek vetettek alá. Mindezekről csütörtökön számoltak be a veszprémi telephelyen.

A téli felkészülés során megyénkben összesen 10 kilométernyi hófogó hálót helyeznek ki a veszélyeztetett útszakaszok mentén – ennek nagy részét már felszerelték, ám a még zajló mezőgazdasági munkák miatt vannak szakaszok, ahol a gazdákkal egyeztetve a közeljövőben történhet meg a védekezés.

A téli szolgálatra készülve megjelölték a fagyveszélyes helyeket, feltöltötték a szóróanyag-készleteket, illetve megállapodtak azokkal a vállalkozókkal, akik a téli üzemben a Magyar Közút flottáját kiegészítik, támogatják.

A novemberi enyhe időjárás azt is lehetővé tette, hogy az úthibákat is nagyobb arányban sikerüljön javítani. Nagyrészt befejeződött a hóakadályt okozó növényzet eltávolítása, a kaszálás is az utak mentén.

A veszprémi mérnökségen 8 saját kombinált géppel, 5 bérelt szórógéppel, 3 hómaróval és 3 egyéb saját géppel várják a telet, ezek felkészültségéről csütörtök délelőtt járműszemlén bizonyosodtak meg.