2020. szeptember 19. // Vilhelmina névnap

Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE

Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.

Szerdára virradóan több elemet is összetörtek a belvárosi kettős körforagomban található herendi porcelán életfán, ezzel jelentős anyagi kárt okozva, valamint megrongálva Veszprém és a térség egyik szimbólumát.

Az eset kapcsán megkerestük a Veszprémi Rendőrkapitányságot, akik közölték, hogy a a bejelentés éjjel 3:45 órakor érkezett arról, hogy ismeretlen személy megrongálta a szobrot, ezzel közel 3 millió forintos kárt okozott. 

A rendőrök adatgyűjtésének eredményeként azonosították a feltételezett elkövetőt, és nem sokkal később Veszprémben, a Rózsa utcai játszótéren elfogták, előállították a helyi Rendőrkapitányságra, és őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták rongálás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A 20 éves sárkeresztúri férfi beismerte tettét, és elmondta, hogy idegességében dobálta meg kövekkel a szobrot.

A nyomozók előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására.

A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közösségi oldalán adott hangott döbbenetének az eset kapcsán. Ahogy írták

A Herendi Porcelánmanufaktúra értékteremtő közösség, így mindig eggyel többször fogjuk helyrehozni, mint ahányszor tönkreteszik.

vehir.hu
Kovács Bálint
2020. szeptember 19. // Vilhelmina névnap