Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Életet mentettek a rendőrök a Viadukton hétfőn

2023. december 5. 14:01 // Forrás: rendőrség
A Veszprémi Rendőrkapitányság munkatársai hétfő délután egy elkeseredett, magányos személlyel szemben intézkedtek, aki végzetes lépésre akarta elszánni magát – közölte közösségi felületén a hatóság.

Szerencséjére, embertársai figyeltek rá, beszélgettek vele és megakadályozták abban, hogy önkezűleg véget vessen életének.  Azokban, akik távol vannak szeretteiktől, családjuktól, barátaiktól, vagy megromlott a kapcsolatuk az emberekkel – főként az ünnepek közeledtével - előtörhet az elkeseredés, a csüggedés, a magány érzése. 

Fontos, hogy figyeljünk embertársainkra, és ha olyan személyről tud környezetében, aki segítségre, törődésre szorul, kérjük, hogy jelezze azt szociális segítőknek! Az SOS Lelkisegély Szolgálat a nap 24 órájában elérhető, anonim szolgáltatás, mely ingyenesen hívható.

Fotó: rendőrségFotó: rendőrség

Természetesen a rászorulókra, elesettekre, betegekre is különös figyelmet kell fordítani. A tél beállta kemény próba elé állítja a tüzelő nélkül, külterületen, elhagyott tanyákon, lakásukban egyedül élőket, idős embereket. 

Kérjük, hogy a téli hideg időjárás beköszöntével az eddigieknél is jobban figyeljenek a környezetükben élőkre, az idős korosztály tagjaira, látogassák őket gyakrabban, beszélgessenek velük, érdeklődjék meg, képesek-e önállóan fűteni, bevásárolni, magukat ellátni? Amennyiben a hidegben az utcán segítségre szoruló embert látnak, ne menjenek el mellette, értesítsék a mentőszolgálatot vagy a rendőrséget. Ezzel életet menthetnek. 

Ha segítségre van szüksége, tárcsázza a lelkisegély szolgálat ingyenesen hívható telefonszámát! 116-123

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.