Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Tizenöt év alatt a csúcsra / – világszínvonalon Veszprémben –

2008. június 21. 20:38
A Veszprém megyei cégek 100-as toplistája élén álló Continental Teves Kft. a hétvégén ünnepli fennállásának 15. évfordulóját. Ebből az alkalomból nagyszabású rendezvényekkel és egy új csarnok avatásával hívták fel magukra ismét a közvélemény figyelmét.
A pénteki ünnepségen Pápai Tamás ügyvezető igazgató vázolta fel az elmúlt időszakot. Elmondta, hogy a sikertörténet igazi csapatmunka eredménye. A technológia folyamatosan újul, s ehhez kell alkalmazkodnia a gyár dolgozóinak (ők ma már több mint ezren vannak a kezdeti 38-cal szemben), akik számos országban gyarapították már eddig is, s ezután is tudásukat.

Veszprém polgármestere, Debreczenyi János miután méltatta a gyár tevékenységét, eredményeit, ígéretet tett arra, hogy a gyárhoz méltó járdát és autóbuszvárót kapnak a dolgozók. Fontos értékmérő – tette hozzá –, hogy az ide látogatók milyen véleménnyel vannak a környezet állapotáról.


A Pannon Egyetem rektora, dr. Rédey Ákos kiemelte, mennyire fontos az egyetem számára, hogy hallgatói és a végzettek részt tudjanak venni a fejlesztési munkákban. A kutatás és az innováció kölcsönös érdek. A rektor ezután az elmúlt 20 év átalakulásairól szólt. Az 1988-ban még vegyipari kutatással foglalkozó egyetemnek fel kellett vennie a lépést a kor kihívásaival: a régi helyébe új ipari kultúra lépett, s ebben egyre nagyobb szerep jutott a Continental Tevesnek is. A két intézmény törekszik arra, hogy a kihívásokra közös választ kapjon – mondotta Rédey Ákos, majd hozzátette: Veszprémben megvan ennek a tudásnak a bázisa (a Pannon egyetem öt karának van együttműködése a Continentallal).

Az ünnepség folytatásaként hárman – Nick Katalin, Staub Ignác és Tőzsér Sándorné – bronz, ezüst és arany hűségdíjat vehettek át, a 15 éve a gyárban dolgozó Mayerhoffer Miklósné, Csizi Csaba és Koronczai Zsanett – pedig jubileumi jutalomban részesült.

A 15 év emlékére Pápai Tamás, Debreczenyi János és Rédey Ákos egy gömbkőrist ültetett el.

A meghívottak ezután végigjárták a gyárat, megtekintették a világszínvonalú gyártósorokat, ahol a modern autók számára nélkülözhetetlen elektronikai alkatrészek készülnek.

Befejezésül Pápai Tamás és Debreczenyi János felavatta azt az új üzemet, melynek 1500 négyzetméterét a fejlesztők 120 fős csapata veszi birtokba rövidesen. A tervek szerint az év végéig elkészül az a tesztpálya is, ahol a termékeket már nemcsak a jól felszerelt laboratóriumban, hanem egy minden igényt kielégítő próbapályán is ki lehet majd próbálni.


Zatkalik András
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.