Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megnyitotta kapuját a Kabóciádé

2008. június 21. 22:26
A már hagyománynak számító családi fesztivál rengeteg színes programmal várja az érdeklődőket. A bábszínházi előadások mellett ismét áll a játéktér, mely a régi kedvenc játékok mellett néhány újdonság is helyet kapott.
Számtalan színvonalas bábelőadást láthat a közönség, melyek közt igazi kuriózum is akad,  hiszen fellép a híres-neves Vitéz László játékos, a világot is megjárt Kemény Henrik, aki mint vásári mutatványos immár 77 éve játszik kedves bábjaival. Érkezik előadás Kolozsvárról is, és a  IV. Országos Gyermekszínházi Szemle fődíjas előadása a Tintaló Társulás Nem akarok többé boszorkány lenni című darabja is megtekinthető lesz holnap.
A meghívottak között jó néhány kézműves mester is szerepel, akik nemcsak portékájukat fogják árulni, hanem kézművesbemutatót is tartanak, így közelebbről is megismerkedhetünk például a kovácsolás, a nemezelés, a batikolás, a gipszfestés, vagy a kosárfonás művészetével, a gyékény, csuhé és szalma tárgyak készítésének csínjával-bínjával.

A három napban sok-sok játszóház is várja a kisebbeket és a nagyobbakat, ahová már csak azért is érdemes ellátogatni, mert a játszóházban olyan tárgyakat is készíthetnek a kicsik és nagyok, amelyekre a későbbiekben (például egy interaktív játék során) még szükségünk lesz! 

A fesztiválhoz idén több kiállítás is kapcsolódik: Bartal Kiss Rita Blattner-díjas művésznő gyönyörű bábjai és díszletei a Megyei Közművelődési Intézet kiállító termében láthatóak, a Kabóca Bábszínház hagyományos gyermek rajzpályázatának díjnyertes alkotásai pedig a Városháza aulájában kaptak helyet.
Aki pedig részt vett a Kabócák idei évadjátékaiban, az feltétlen hozza magával a pecsétgyűjtő füzetkéjét, mert a pecsétek értékes ajándékokra válthatóak!

Zatkalik-Peresztegi Virág
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.