Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

"Győzelemre játszunk Montpellier-ben"

2011. március 1. 22:18
Fazekas Nándor blogja az elmúlt és a közelgő BL-csatáról, "könnyfakasztó" fájdalmairól és gyógyulásáról.

„Az első perctől komolyan vettük a Presov elleni meccset”

Legutóbbi blogomat a Tatran Presov elleni BL-meccs előtt írtam. Nos, az Eperjes elleni találkozó igen fontos találkozó volt számunkra. Kötelező volt a két pont megszerzése, amely mindig nagyon nehéz feladat. A csapatom hozzáállásán azonban lehetett látni, hogy az első perctől fogva nagyon komolyan vette az összecsapást, végig százszázalékosan koncentrált, amelynek köszönhetően  fölényes győzelmet aratott. A közönség is végig biztatott minket, egészen más volt a játék és a hangulat is, mint a Barátság-kupában. Teltház előtt fantasztikus atmoszférában küzdhettünk, amelynek eredményeként a Presov kicsit megszeppent, mi pedig még egy lapáttal rátettünk a teljesítményünkre.


Fazekas Nándor

Francia meglepetés

A hét közepén egy olyan Dunaferr ellen játszottunk, amelynek sajnos napról napra nehezebb, hiszen minden felnőtt játékosa otthagyta. Így most már ifistákkal állnak ki. Volt olyan játékosuk, aki a serdülő, az ifi és a felnőtt mérkőzésen is pályára lépett. Mindezek fényében nem okozott gondot a két pont megszerzése ellenük, így a hét hátralévő részében már a Kolding ellen készülhettünk.

Némileg meglepett minket a Montpellier azzal, hogy nyerni tudott Hamburgban. Így kiderült, hogy nem elég Koldingban győzünk a csoportelsőséghez, hanem a záró fordulóban Franciaországból is pontot kell hoznunk.

Könnyek között

Az itthoni nehéz meccs után – ahol egy nagyon kemény találkozón hárommal nyertünk – ezúttal egy magabiztos győzelmet arattunk. Két különböző félidőt láthattak a nézők. Az első játékrészben mind védekezésben, mind támadásban nagyon jól játszottunk. A másodikban az "előre" játék kiváló volt, a védekezés és a kapusteljesítmény azonban drasztikusan visszaesett.

Nem szeretném felmenti magam, de múlt héten megsérültem az egyik edzésen. Így egész heti edzés nélkül vállaltam a játékot, úgy, hogy infúziókat és injekciókat  kaptam. Utóbbit közvetlenül a meccs előtt is kaptam az orvosunktól, hiszen hatalmas fájdalmaim voltak, Amit az az első játékrészben nem is érzetem, a második félidő közepétől azonban vagy a fájdalomcsillapító kezdett kimenni belőlem, vagy a sok mozgástól egyszerűen már nem hatott. Volt olyan pillanat, amikor szinte a könnyem kijött, annyira fájt a hátam, s emiatt már nem tudtam megfelelő teljesítményt nyújtani. Ez az együttes produkcióján is meglátszott, hiszen szinte minden támadásból gólt kaptam. Szám szerint kettő labdát sikerült hárítanom, ami harminc perc alatt nagyon kevés. Nem is mentem fel magam, mert volt olyan labda, amit a kezembe lőttek, s azt is beütöttem. Senkinek nem kívánom azonban azt a fájdalmat, amit éreztem.

Sőt, nem is a pályán töltött hatvan perc volt a legrosszabb, hanem az azt követő nyolcórás utazás repülőn és buszon. Másnap szintén nagyon nehéz volt. Voltak nagyon kritikus pontok, amikor két-három órát szenvedtem, hogy fel tudjak kelni. Estére aztán sikerült annyira bemozgatni az izmaimat, hogy le tudtam menni úszni. Azt hittem, jót fog tenni, de tíz hossz után ismét kijöttek a tünetek.

„Jobban vagyok”

Vasárnap este aztán egy kedves barátom felhívott, s beajánlott egy budapesti gerincklinikára, ahol óriási változásokon estem át egyetlen kezelés alatt. A szakember kiropogtatott, kitapogatta, s megmutatta, hogy hol van begyulladva, anélkül, hogy elmondtam volna, hogy hol fáj, majd akupunktúrás kezelésnek vetett alá. Mire hazaértem, s kiszálltam a kocsiból, a fájdalom elmúlt, csak egy bizsergő érzés volt a hátamban egy kosárlabdányi részen. Így most sokkal jobb, s remélem, hogy holnap már el is tudok kezdeni edzeni. Emellett itthon is kapom a kezeléseket (ultrahangot, masszázst és lézerterápiát) Végh József gyúrónktól. Bízom benne, hogy mindez hatni fog, s a hétvégén jó teljesítményt nyújthatok.


Százötven százalék kell a Montpellier ellen

Ezen a héten már nincs idehaza meccsünk, így megszakítás nélkül készülhetünk a Montpellier ellen, amely mérkőzésen eldől a csoportelsőség kérdése. Mint ismeretes, itthon is csak egy góllal tudtunk nyerni ellenük, idegenben pedig még nehezebb lesz ez ellen a kiváló együttes ellen. Győzelemre fogunk játszani, annak ellenére is, hogy nekünk már a döntetlen is elég lenne. Hiszen, ha előre tekintünk, láthatjuk, hogy jobb lenne a csoport élén végezni.

Ugyanis, ha másodikak lennénk, akkor jelen állás szerint a Barcelonát, a Zagrebet, vagy a Szegedet kapnánk. Ha elsők, akkor Schaffhausen, Celje és Boszna Szarajevó közül kerülni ki a nyolcaddöntő beli ellenfelünk. E csapatok azért jobban hangzanak, mint az előbb felsoroltak. Ezért százötven százalékot kell nyújtani és mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy a csapat nyerjen és első legyen. Hiszen idén nagy feladatokat szeretnénk elérni, s nem a tavalyi BL-döntőssel szeretnék kezdeni az egyenes kieséses szakaszt. A Montpellier kiváló csapat, amelynek – akárcsak a Veszprémnek – minden poszton két remek játékosa van. Óriási csatát fogunk vívni velük.

Fazekas Nándor

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.