Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Rock Randevúval zárták a Rátóti Napokat / Fergeteges Roxity koncert Gyulafirátóton

2008. június 22. 23:42
Hagyományteremtő módon a helyi és környékbeli rock bandák is meghívást kaptak az idei Rátóti Napokra. A Rock Randevún 7 csapat állt színpadra. A két és fél napon át tartó színes programsorozatot többek közt a veszprémi Pannon Várszínház színészeiből felállt Roxity zárta. A nagy rock legendák feldolgozásai mellett saját dalok is felcsendültek, a közelmúltban elkészült első albumról, mely az Angyal vagy ördög címet viseli. A két énekes Molnár Ervin, a zenekar frontembere és Zayzon Csaba (vokál) fergeteges hangulatot teremtettek és visszacsalogatták még a hazafelé indulókat is. A koncert után Molnár Ervinnel beszélgettünk.


 - Te színész vagy, folyamatos próbák, előadások itthon és más városokban…Mikor volt időd még zenekart és alapítani?

- 2005-ben Varga András barátomat és kollégámat gyerekkori barátai keresték meg, hogy szeretnének egy rock zenekart. Esetleg lenne e kedve csatlakozni, mint gitáros. Én eleinte csak vele járogattam be a próbákra, mikor szóltak, hogy kellene egy énekes is. Hát így kezdődött. Eleinte csak feldolgozásokat játszottunk, aztán jöttek a saját dalok.

- A feldolgozások között is olyan régi nagy örökzöldeket játszotok, mint a Lord, a Bikini, Ákos, vagy a fiatalabb csapatok közül említhetném a Tankcsapdát. A saját dalok is hasonlóak, mármint ami a stílust illeti.

- Olyan zenét akartunk csinálni, és ehhez azóta is tartjuk magunkat, ami távol áll a szélsőséges punk és heavy stílustól. A mi zenénk ennél jóval populárisabb, fogyaszthatóbb rock zene.

- Mi volt az első kitörés?

- A Várpalotai Ifjúsági Fesztivál, ez regionális szinten egy elég komoly tehetségkutató versenynek számít. Addig csak feldolgozásokat játszottunk, ahhoz viszont, hogy elindulhassunk a fesztiválon kikötés volt, hogy kell legalább két saját szám. Akkor már Kiss Erky Dáviddal írogattunk dalokat, itt volt az ideje, hogy kidolgozzuk őket. Ekkor készült el az Angyal vagy ördög, ami a lemezünk címadó dala is lett, illetve a Meg sem történt. Ezzel a két dallal indultunk el a fesztiválon. Magna Cum Laude volt a zsűrielnök. Végül különdíjat kaptunk, mint a leg egyedibb zenekar.

- A fesztivál után aztán jött az album?

- Kétség kívül önbizalmat és lendületet kaptunk ettől a versenytől. Nekiálltunk saját dalokat gyártani. A dalszövegeket túlnyomó többségben én írom, az albumunkon ez alól a Requiem a kivétel, melynek Kiss Erky Dávid a szerzője. Össze is állt a lemez, amit egyelőre csak mi terjesztünk a koncertek alkalmával, így egy komoly kiadóra majd szükségünk lesz.

- Hol szoktatok fellépni?

- Most ugye itt voltunk a Rátóti Napokon, mint záró zenekar. Ez előtt a Bosch családi napon koncerteztünk Várpalotán, illetve a palotai napokon. A DC-ben, illetve a Texasban pedig már rendszeresek a fellépéseink.

 

Füssy Angéla
további cikkek
Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok oktatás Veszprémben küzdenek a természettudományok vándorkupájáért a fiatalok A veszprémi Kossuth Lajos Általános Iskola ad otthont a Szabó Szabolcs Alapítvány vándorkupájának. A versenyre az ország tizenhárom iskolájából érkeztek hetedikes és nyolcadikos diákok, hogy összemérjék tudásukat a természettudományok területén. ma 14:11 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. ma 14:04 Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Lakótelepen élni jó, ezt már zászló is hirdeti Csütörtökön ünnepélyes körülmények között felavatták a Jutasi lakótelep hivatalos zászlóját. ma 18:01 Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként közgyűlés Májustól megszűnik a fizetős parkolás szombat délelőttönként Beszámolt a rendőrkapitány, ötvenezres támogatást biztosít az önkormányzat az újszülötteknek – ülésezett a képviselő-testület csütörtökön. tegnap 15:06

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.