2020. szeptember 20. // Friderika névnap

Hópiheőrület Nürnbergben

2008. április 9. 11:29
FH
Legalább 20 ezer vendégre számítanak szerdán a nürnbergi állatkertben, ahol ma láthatja először a nagyközönség Hópihét. A négyhónapos jegesmaci lányt egyelőre csak 15 perces turnusokban mutatják meg a publikumnak - nyilatkozta az állatkert szóvivője, Nicola Mögel.
A jobb tájékozódás érdekében már az állatkert bejáratától egy kijelölt, külön út vezet az Aquaparkhoz, ahol a jegesmedve-lány előszeretettel úszkál. A hófehér, mesterségesen táplált bocsot a tervek szerint egyszerre majd 500-600 ember tekintheti meg 15 perces turnusokban egy frissen épített állótribünről - jelentette be Nürnbergben Nicola Mögel.A szóvivő egyébként Hópihének köszönheti állását: a sajtó rohama miatt és a rengeteg telefonon, e-mailben és levélben érkező, a macilánnyal kapcsolatos kérdésáradat miatt döntöttek úgy, hogy szakemberre bízzák a sajtó kezelését.Óriás kivetítők segítségével Hópihe barlangjába is bepillantást nyerhetnek szerdától a bajor állatkert vendégei. A szakemberek csúcsidőben, például pünkösdkor napi 20-25 ezer bel- és külföldi érdeklődőre számítanak a nürnbergi állatkertben, ezért új pénztárakat, parkolóhelyeket és illemhelyeket létesítettek az elmúlt hetekben a park környékén, emellett pedig a buszok, villamosok is sűrűbben járnak.
Füssy Angéla

További cikkek

Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
Átlátszó pormaszkunk és mindenhova követő teniszlabdánk is lehet a jövőben
A 2020-as CES-en bemutatták azt is, hogy a jövőben lehet egy házi BB-8-ünk, vagy akár szövetvárosba is költözhetünk. Aki akar, tiszta levegőt is szívhat.
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Rekord összeget költhetnek a vásárlók idén decemberben
Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) várakozása szerint decemberben a teljes hazai kiskereskedelmi forgalom túllépheti az 1200 milliárd forintot, a szervezet 5 százalék körüli növekedésre számít az előző év azonos hónapjához képest.
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
KVÍZ: 20 éve várjuk a levelünket a Roxfortból
20 éve jelent meg Magyarországon a varázsos univerzumba bevezető első Harry Potter kötet. Ünnepi kvízünkben tíz kérdésre válaszolva tesztelhetjük, hogy mennyire mozgunk otthonosan a kvi(z)ddics pályán.
Proaktív megoldás a passzívlakás
Proaktív megoldás a passzívlakás
A XVII. századi Izlandon építettek először ilyen házakat, majd az 1800-as évek végén egy tengerjáró hajóban alkalmazták elsőként azokat a megoldásokat, amelyek egy évszázaddal később a ma ismert passzívházak technológiáját megalapozták. Környezettudatosság, energiahatékonyság és befektetés. Egy szakember vezetett körbe a passzívházak kérdéskörén.
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
Az esküvő, ami nem csak a résztvevőknek okozott örömöt
A hagyományos népi lakodalom mellett ma már legalább ennyire, ha nem jobban népszerűek a modern felfogású esküvők. Az újszerű megközelítések mellett pedig kezdenek megjelenni olyan szokások is, amelyek az ifjú páron és a násznépen kívül is felmelegítik a lelkeket. Ennek pedig csak örülni tudunk.
2020. szeptember 20. // Friderika névnap