Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
4°C

Hópiheőrület Nürnbergben

2008. április 9. 11:29 // Forrás: FH
Legalább 20 ezer vendégre számítanak szerdán a nürnbergi állatkertben, ahol ma láthatja először a nagyközönség Hópihét. A négyhónapos jegesmaci lányt egyelőre csak 15 perces turnusokban mutatják meg a publikumnak - nyilatkozta az állatkert szóvivője, Nicola Mögel.
A jobb tájékozódás érdekében már az állatkert bejáratától egy kijelölt, külön út vezet az Aquaparkhoz, ahol a jegesmedve-lány előszeretettel úszkál. A hófehér, mesterségesen táplált bocsot a tervek szerint egyszerre majd 500-600 ember tekintheti meg 15 perces turnusokban egy frissen épített állótribünről - jelentette be Nürnbergben Nicola Mögel.



A szóvivő egyébként Hópihének köszönheti állását: a sajtó rohama miatt és a rengeteg telefonon, e-mailben és levélben érkező, a macilánnyal kapcsolatos kérdésáradat miatt döntöttek úgy, hogy szakemberre bízzák a sajtó kezelését.



Óriás kivetítők segítségével Hópihe barlangjába is bepillantást nyerhetnek szerdától a bajor állatkert vendégei. A szakemberek csúcsidőben, például pünkösdkor napi 20-25 ezer bel- és külföldi érdeklődőre számítanak a nürnbergi állatkertben, ezért új pénztárakat, parkolóhelyeket és illemhelyeket létesítettek az elmúlt hetekben a park környékén, emellett pedig a buszok, villamosok is sűrűbben járnak.
Füssy Angéla

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.