Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
29°C

Táncos lábak fesztiválja Füreden / – V. Sirály Táncfesztivál Balatonfüred 2008. június 19-22. –

2008. június 24. 11:03 // Forrás: Balogh Erzsébet művészeti vezető
A négynapos rendezvény első két napján a Kisfaludy Színpadon (az ország egész területéről érkező) 42 csoport ötszáznál is több résztvevője mutatta be versenyprogramját a társadalmi zsűri előtt. A közönség szavazatai alapján két közönségdíjat is átadtak (közönségdíjak 19-én, csütörtökön: Jonatán Táncegyesület Nyíregyháza, Hullámok című koreográfia, mv.: Babka Beáta; 20-án, pénteken: Bárdos Lajos Művészeti Iskola, Tiszaföldvár Keringő fényében című koreográfia, mv.: Szarvas Katalin).
A gálaműsort szombaton, a Balaton Szabadidő és Konferencia Központban rendezték meg. Az eső részben táncjáték és bemutató számokat láthatott a közönség, majd a társadalmi zsűri által kiválasztott legkiemelkedőbb 25 műsorszám következett, amelyekből a díjazott produkciók kerültek ki. Baán Beáta, a Városi Művelődési Központ igazgatónője színpadra szólította valamennyi csoport művészeti vezetőjét, majd dr. Bóka István országgyűlési képviselő, Balatonfüred polgármestere minden résztvevő csoportnak emléklapot adott át.

Közönségdíj 21-én, szombaton: Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület, Budapest, Finálé című produkciója mv.: Gellén Anna.

Gyermek-junior korcsoportban: RE-flex Moderntánc Stúdió Nyíregyháza Társasjátékok című koreográfia, mv.: Rácz Erika; Fonti 5 tánccsoport Pécs, Szirombontás című koreográfia mv.: Fontányi Gréta; Jonatán Táncegyesület Nyíregyháza, Tell Vilmos nyitány című koreográfia, mv.: Babka Beáta.


Ifjúsági-felnőtt korcsoportban: Fonti 5 tánccsoport Pécs, Tabula Rasa című koreográfiája mv.: Fontányi Gréta; Óbuda Mozgásművészeti Stúdió Budapest, Tűnő idő című koreográfia, mv.; Pers Júlia; Ritmodarnce SE Golden Five csoportja Budaörs, Show Time című koreográfia, mv.: Bozsó Viktória és Mészáros Csaba.


Különdíjak:

Gombor József festőművész alkotását nyerte: Hammido Alapfokú Művészet Oktatási Intézmény Szeged, mv.: Kékes Szabó Marietta. Az Annagora Aqua és Welness Park felajánlását nyerte: Angyali Rózsák majorette csoport, Tiszavasvári, mv.: Schmidtné Horváth Zsuzsa. FAWA Sport Centrum Budapest, mv.: Göllei Zsuzsa.

A balatonfüredi Hotel Silver Resort**** felajánlását nyerte: Fonti 5 tánccsoport, Princhaus Bianka szólista Pécs, Hangszerem című koreográfiája, mv.: Fontányi Gréta.

Balatonfüred Város Önkormányzatának díját nyerte: Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület (Budapest), Don Quijote című produkciója, mv.: Gellén Anna.

A Városi Művelődési Központ ajándékát az ötödik alkalommal a fesztiválon résztvevő táncpedagógusok részére, a szervezők nevében Balogh Erzsébet adta át: Szarvas Katalin (Bárdos Lajos Művészeti Iskola Mezőtúr és Tiszaföldvár), Kékes Szabó Marietta (Hammido Alapfokú Művészet Oktatási Intézmény Szeged), (Gellén Anna Dance Dimensions Modern Táncművészeti Egyesület Budapest).

Vasárnap este a Füred Kemping színpadán adtak látványos műsort a fesztivál résztvevői, majd össztánccal búcsúztatták a nagysikerű rendezvényt.

Balatonfüredi fellépők voltak:

Balatonfüred Város Koncert Fúvószenekara, karnagy Csincsi Ferenc, BERMAZSI csoport mv.: Balogh Erzsébet, Talabér néptánccsoport mv.: Petneházi Lászlóné, Eötvös L. Ált. Isk. Történelmi társastánc csoportja mv.: Szűcsné Sallai Margit, X-Tacy tánccsoport mv.: Babári Krisztina.

Zatkalik András
további cikkek
Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten VeszprémFest Egy kis kreativitással életre szóló élményt szerzett magának egy fiú a VeszprémFesten Nem egyedi eset egy koncerten vagy sportmérkőzésen az, amikor a közönségből egy jól látható táblára felírt üzenet célba ér, így pedig valaki boldog tulajdonosa lehet egy meznek, kedvence dobverőjének és még sorolhatnánk az így új gazdára lelt relikviákat. Az idei VeszprémFesten a Milky Chance koncertjén viszont egy fiatalember egészen más üzenetet fogalmazott meg a tábláján, ami aztán célba is ért, örökre szóló élményt adva neki. tegnap 14:30 Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben VeszprémFest Ilyen jól még nem szólt az Africa Veszprémben De nem csak az Africa. A VeszprémFest szombati zárónapjára Kaliforniából érkezett a Toto, és bár a zenekar tagjai közül többen már a hatvanas éveiket tapossák, kétórás fellépésüket úgy tolták végig az eső miatt az arénába költöztetett koncerten, hogy esélyt sem adtak adnak annak a kritikának, hogy csupán egy kelet-európai haknira jöttek Veszprémbe. 2024. július 21. 14:34 Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál Július 29-én kezdődik a veszprémi Auer Fesztivál A Mendelssohn Kamarazenekar tizedik alkalommal rendezi meg Veszprémben július 29. és augusztus 3. között az Auer Fesztivált a veszprémi születésű Auer Lipót hegedűművész és hegedűpedagógus emlékére. 2024. július 21. 11:51 A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni VeszprémFest A jazz egy kedves szakállas pasi, aki szeretne megismerkedni Van az a sztereotípia a jazz-zenészekről és úgy általában a jazzről, hogy azt füstös new yorki bárokban afroamerikai zenészek adják elő szintén hasonló összetételű közönségnek. Ezzel pedig jelentősen szegregálva műfajt és a közönséget is. Ezért is bátor vállalkozás minden évben a VeszprémFesttől, hogy a koncertsorozat valamelyik napját a jazznek szentelik. Viszont, ha elfogadjuk, hogy a VeszprémFest a két évtizedes múltjával már-már küldetést vállal, hogy hirdesse a zenei sokszínűséget, akkor szinte kötelező a jazzes nap a fesztiválon. Gregory Porterben pedig hű szövetséges találtak ebben a küldetésben, aki immáron másodszor lépett fel péntek este a veszprémi színpadon, koncertje pedig sztereotípia-romboló volt. 2024. július 20. 15:23

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.