Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
16°C

Vasárnap röplabdacsemege a Lovassyban! / Kalo-Méh-Kecskeméti SE–Company Nyelviskola-VRC 3:1 (16, 18, –23, 18)

2011. március 18. 21:08 // Forrás: Rodics Dániel - hunvolley.blog.hu
A Kalo-Méh-Kecskeméti SE hazai pályán 3:1-re nyert a Company Nyelviskola-Veszprémi RC ellen a férfi Extraliga negyeddöntőjének 1. meccsén.

Nyári Sándor, a bakonyiak edzője a vereség ellenére szép névnapi ajándéknak tartja csapata harmadik és negyedik játszmabeli teljesítményét és hozzáállását.

Több technikai hibával kezdődött az első játékrész, a kecskemétiek szinte kizárólag centerből támadtak. Eredményesen (5:3)! A Veszprém többet rontott, de a hazaiak is álmosan kezdtek, így szoros volt az állás (6:5). Az első technikai után Cziczó Gábor a blokkba, Németh Zoltán pedig a vonalon kívülre támadott (10:6). A hazaiak továbbra is bombáztak középről, a bakonyiaknál nem volt épkézláb centertámadás a pontatlan labdák miatt (12:7).

Amikor odafigyeltek a kecskemétiek, könnyedén szerezték pontjaikat, de látszott rajtuk, hogy nem képesek maximális fordulatszámon pörögni (16:11). Németh Zoltán duplájával zárkózott a Veszprém, de ez sem jelentett komoly veszélyt a hazaiakra, hiszen a folytatásban megint a saját munkájukat tették semmissé a látogatók számos hibával (19:14). Lassított felvételre hasonlított a játék, amely egy veszprémi hálóérintés után véget ért (25:16, 1:0).

Meglepő változáson ment át a szünetben a Veszprém! A bakonyiak jól kezdtek, alig rontottak, viszont számos jó megoldással, Tóth Tibor vezérletével előnyt szereztek (3:5). A látogatók irányították a játékot, jól mezőnyöztek, lelkesek, figyelmesek voltak, míg a kecskemétieket valószínűleg elaltatta az ellenfél első játszmában mutatott visszafogott, sok hibával tarkított teljesítménye (6:8). Gyorsan egyenlített a Kecskemét (8:8), Cziczó Gábor blokkjával megint kettővel jobban állt a Veszprém, aztán újra jött a hazai egalizálás (11:11). Sokasodtak a hibák a vendégek oldalán, egy ideig mégis jól tartották magukat (14:13).

Nagyot küzdött mindkét csapat, a játék sokkal élvezetesebb volt, mint az első felvonásban. A feladásokkal továbbra is probléma volt a vendégeknél, így a Kecskemét a második technikainál már kettővel vezetett (16:14). A bakonyiaknál továbbra is Tóth Tibor vitte a prímet, rajta kívül nem akadt hatékony megoldó ember a csapatban. Amikor felzárkózott egy pontra a dunántúli együttes, rögtön jött egy-két rontás, így az egyenlítés nem sikerülhetett, sőt Dorcsák Lajos bombája után Nyári Sándornak kellett időt kérnie (19:16). Újabb banális hiba, újabb időkérés (20:16). Nyitásfogadásban teljes összeomlás, támadásban képtelen pontatlanságok, ezek mind-mind könnyed ajándékpontok voltak a Kecskemét számára. 17:16-ról lett 23:16, jó kezdés után csúnyán beleszaladt a késbe a Veszprém (25:18, 2:0).

A harmadik etap is bakonyi pontokkal kezdődött (0:2), majd hazai blokkokkal folytatódott (5:2). A Kecskemét centerei azt csináltak, amit akartak. És ők pontokat akartak szerezni, hát megtették (8:4). A látogatók felzárkóztak két pontra (9:7), de aztán menetrendszerűen jöttek az újabb olcsó rontások, amelyek mégis nagyon sokba kerültek, hiszen megakadályozták az egyenlítésnek még a lehetőségét is (13:8). Remek sáncokkal megint közelebb került riválisához a Veszprém (14:12), de a házigazda gyorsan rendet tett.

Csala duplázott (18:13), de Tóth Tibor ászértékű nyitása után Karagics Mátyásnak kellett időt kérnie (18:16). Váratlan veszprémi feltámadás! Puspán Balázs ütésével már csak egy volt közte (18:17), de egy rossz nyitás ekkor még megakadályozta az egyenlítést. Nem úgy Tóth Tibor bombája (19:19), aztán Horváth Szabolcs blokkjával már a dunántúliak vezettek! Belelkesedtek a veszprémiek, élesedett a helyzet kecskeméti szempontból (21:22). Somodi István ütése után Nyári Sándor időt kért. Tóth Tibor volt eredményes egy szép támadási figura végén, majd két jó veszprémi centerblokk után Csala egyenlített (23:23) Czintula Mihály pontjával játszmalabdához jutott a vendég, mégis Nyári mester kért időt (23:24). A visszatérés után Csala Bernát ütést rontott, szépített a Veszprém (23:25, 2:1).

Jött a negyedik periódus, amelyben a bakonyiak ismét jól rajtoltak, Cziczó Gábor például ászt nyitott (3:5). Karagics Mátyás tapsolt, így próbálta felébreszteni játékosait, akik valóban belealudtak a nem túl izgalmas és színvonalas meccsbe. A hazai mester időt kért (3:6), de a folytatásban is őrizte előnyét a Veszprém, amelynek tagjai megérezték a nagy lehetőséget, és elkezdtek lendületesen, figyelmesen, pontosan röplabdázni, arcukon látszott, hogy végre élvezik, amit csinálnak (4:8). Tudnak a veszprémiek, ha akarnak, ezt bizonyították most is. Ott voltak blokkban és mezőnyben, támadásban is mindent megtettek a sikerért. Persze a Kecskemét meg akarta előzni a nagyobb bajt, felzárkózott (8:10), de a kritikus helyzetekben a látogatóknak szerencséjük is volt.

Egy dolgot csinált teljesen fölöslegesen a vendégcsapat, mégpedig az ejtéseket, azokat minden alkalommal megfogták az alföldiek. Tóth Tibor ütése szélesnek, Németh Zoltán bombája hosszúnak bizonyult (11:11), időt kért Nyári Sándor. Rapi Róbert duplájával átvette a vezetést a házigazda (14:13). Innen pedig már kikövezett útja volt a siker felé. A centerek továbbra is akadálytalanul bombáztak (20:17), bár a másik oldalon Horváth Szabolcs is remekelt támadásban. Csala és Rapi eredményességével a vége megint bántóan simán alakult, pedig a bakonyiak a harmadik felvonás végén, illetve a negyedik elején nagyon szépen, lelkesen játszottak, de úgy tűnik, egy meccsen belül is elképesztő hullámzásokra képesek. Dorcsák Lajos juttatta meccslabdához a Kecskemétet, Tóth I Gábor ásznyitásával pedig véget ért a találkozó (25:18, 3:1).

Az első és a második szettben bár küzdött, de rengeteg hibával játszott a vendégcsapat, a harmadik játékrészben taktikusan, óriási szívvel küzdve megérdemelten rabolt szettet a bajnoki ezüstérmestől. Ha a Veszprém a szebbik arcát mutatja, a vasárnapi második mérkőzés igazi röplabdacsemegének ígérkezik!

Férfi röplabda Extraliga, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Kalo-Méh-Kecskeméti SE–Company Nyelviskola-VRC 3:1 (16, 18, –23, 18)
Kecskemét, 200 néző. Játékvezetők: Csizmarik, Bodrogi
Kecskemét: Tóth I G., 3 Somodi 14, Csala 16, Rapi 11, Farkas P. 10, Dorcsák 10. Csere: Szabó T. (liberó), Tóth II G., Bokor G. Edző: Karagics Mátyás.
Veszprém: Puspán 1, Cziczó 8, Németh Z. 9, Tóth T. 19, Czintula 13, Seck. Csere: Horváth Á. (liberó), Dolgos, Németh E. 2, Horváth Sz. 5. Edző: Nyári Sándor.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:6, 14:9, 19:14, 23:15. 2. játszma: 6:8, 14:13, 19:16, 23:17. 3. játszma: 8:4, 14:12, 18:13, 19:20, 22:23. 4. játszma: 4:8, 14:13, 19:16, 23:17

Edzői nyilatkozatok

Karagics Mátyás: – Gratulálok a Veszprémnek, mert nem adta fel egyetlen pillanatra sem a mérkőzést. Tudtuk, hogy ez az a csapat az Extraligában, amelyben négy játékos is kockáztat a szerváknál. Az első és a második játszmában nem jöttek be a kemény nyitások, a harmadikban viszont igen. Kipattantak a labdák, nem tudtuk beütni őket, ezért vesztettünk. A negyedik szett előtt arra kértem a fiúkat, hogy bonyolódjunk bele minél több hosszabb labdamenetbe, mert kondival mi fogjuk jobban bírni, és így is lett.

Nyári Sándor: – Az első és a második játszmát rutinból megcsinálta a Kecskemét a mi hibáinkra építve. A harmadik és a negyedik szettben valami olyat kaptam a csapattól, amit még nem láttam, mióta Veszprémben dolgozom. Nagyon küzdöttek és nagyon jól játszottak. Szép névnapi ajándék volt. Remélem, vasárnap nagyon jó mérkőzés lesz odahaza!

További eredmények

Vegyész RC-Kazincbarcika–Dági KSE 3:1 (21, –17, 24, 24)
Dunaferr SE–MAFC-BME-Mapei 3:0 (17, 20, 20)

Az egyik csapat második győzelméig tartó párharcok állása: 1:0, a győztesek javára.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.