Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Sima kecskeméti továbbjutás Veszprémben / Company Nyelviskola-VRC–Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (–18, –18, –16)

2011. március 20. 22:00 // Forrás: Rodics Dániel - hunvolley.blog.hu
A Kalo-Méh-Kecskeméti SE simán nyert 3:0-ra a Company Nyelviskola-Veszprémi RC otthonában a férfi Extraliga negyeddöntőjének 2. mérkőzésén.

Az alföldiek sikerükkel 2:0-ra megnyerték a párharcot, és továbbjutottak az elődöntőbe.

A kecskeméti helytállás után várható volt, hogy komoly megméretés elé néz az alföldi csapat Veszprémben, de a bakonyiak által titkon remélt meglepetés elmaradt. Ezért nagyon sokat tettek a látogatók, akik az első meccsen mutatottnál sokkal agresszívabb támadójátékkal lepték meg ellenfelüket. A dunántúliak nyitásfogadása ugyanakkor sebezhető volt. Az első játszmában a második technikai szünetig együtt haladt a két együttes (14:16), úgy tűnt, izgalmas hajrá következik, de elsősorban Somodi István és Rapi Róbert nyitásai szertefoszlatták a veszprémi reményeket (0:1).

A második etap hasonlított az elsőre. Bár hamar ellépett a Kecskemét (4:8), a bakonyi csapat rendezte sorait, és Cziczó Gábor, valamint Németh Ervin egyre javuló blokkja és támadójátéka jóvoltából felzárkózott (16:18). A szett második részében megint a vendégek domináltak, és tulajdonképpen simán lezárták a szakaszt (0:2).

A harmadik szettben is jól indultak a látogatók (4:8), és a nagyon lelkes, de egyre bizonytalanabb, sok hibával játszó Veszprém nem tudta megakadályozni a kecskemétiek sikerét (0:3). Magabiztos, jó játékkal nyert, így lezárta a párharcot, és bejutott a legjobb négy közé a tavalyi ezüstérmes.

Férfi röplabda Extraliga, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
Company Nyelviskola-VRC–Kalo-Méh-Kecskeméti SE 0:3 (–18, –18, –16)
Veszprém, 100 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Vári
Veszprém: Dolgos, NÉMETH E., CZICZÓ, Tóth T., Czintula M., Horváth Sz. Csere: Horváth Á. (liberó), Németh Z., Puspán. Edző: Nyári Sándor.
Kecskemét: TÓTH I G., Farkas P., DORCSÁK, Rapi, SOMODI, Csala. Csere: SZABÓ T. (liberó), Tóth II G. Edző: Karagics Mátyás.
Az eredmény alakulása. 1. játszma: 8:10, 10:16, 16:19. 2. játszma: 4:8, 10:15, 16:20. 3. játszma: 4:8, 10:16, 14:22.

Edzői értékelések

Karagics Mátyás: – Annál jobban tartottam a mérkőzéstől, mint amit végül láttam. A veszprémieknek sokkal stabilabb volt a nyitásfogadásuk Kecskeméten. Örülök a továbbjutásnak.

Nyári Sándor: – Gratulálok a Kecskemétnek, amely évek óta szállítja a jó eredményeket, és neveli a kitűnő röplabdásokat! Ha az értékeiket meg tudnák tartani, az alföldi városnak sokszoros bajnokcsapat lenne!

További eredmények

MAFC-BME-Mapei–Dunaferr SE 0:3 (–23, –20, –17)
Dág–Vegyész 1:3 (19, –21, –19, –15)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.