Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Ismét eltűnés miatt körözik... / Legfrissebb rendőrségi híreink

2008. április 9. 12:49 // Forrás: Sajtószolgálat, Veszprém MRFK
Eltűnés miatt körözi ismét a Balatonalmádi Rendőrkapitányság a képen látható Buda Veronikát. A 16 éves balatonalmádi lány még március 4-én távozott el otthonról, azóta ismeretlen helyen van. Korábbi eltűnései alapján feltételezhető, hogy Veszprémben vagy környékén tartózkodik, esetleg punk ismerősei körében.
 

Eltűnésekor fekete színű orkán bélelt dzsekit viselt, kék színű farmernadrággal és hosszúszárú fekete csizmával. Valószínűleg nála lehetett szürke színű, vállon hordható iskolatáskája is. A rendőrség kéri, hogy aki az általában fekete ruhában járó, kb. 160 cm magas, közepes testalkatú, sötétbarnára festett, vállig érő hajú, barna szemű, jobb csuklója belső felén szív alakú, fölötte „HELL” feliratú tetoválást viselő lány hollétéről információval rendelkezik, a 107-es vagy 112-es számokon kérje a Balatonalmádi Rendőrkapitányság ügyeletét vagy hívja a 88/438-711-es telefonszámot.


Ruhatolvajokat fogtak el kedden késő délután a veszprémi rendőrök. A megyeszékhelyi kapitányságra előállított fővárosi kötődésű személyekről az egyik belvárosi üzletház biztonsági emberei adtak jelzést a rendőrségnek. A helyszínre induló egyenruhások azután állították meg őket, hogy autójukkal már kikanyarodtak az üzletház parkolójából. A Budapesti úton igazoltatott fiatal férfiak és nők nem tagadták tettüket. A jármű átvizsgálása során előkerültek az együtt csaknem 300 ezer forintot érő, eltulajdonított ruhadarabok és cipők is. A gyanúsítottak, részletesen beszámoltak a kedd délután történtekről. Ahogy egyikük fogalmazott: „azért jöttünk Veszprémbe, hogy lopjunk.” Elmondták, hogy a bűncselekményt közösen tervezték el. Vallomásukból kitűnt, hogy a szerepeket előre leosztották. Előbb egy külvárosi bevásárló komplexum ruházati üzletébe mentek, ahonnan speciálisan kialakított táskákban hozták ki az árut. Szándékuk csak felemásan sikerült, mert egyiküket a bolt dolgozója megállította, és kipakoltatta vele a ki nem fizetett árut. Az alkalmazott nem hívott rendőrt, így a tolvajok odébb állhattak. Ténykedésük csak látszólag maradt észrevétlen a következő helyszínen. Itt az üzletház egy cipőboltjába mentek be, ahonnan a kiszemelt lábbelikkel egyszerűen kisétáltak. Az akció sikerében bízó tolvajok nem sejtették, hogy a biztonsági őröknek feltűnt ügyködésük. Miután nézelődtek még egy kicsit, gyanútlanul ültek be kocsijukba, hogy hazainduljanak. Az egyenruhások nem sokkal ezután állították meg őket. A kihallgatáson azt is elmondták, hogy a hétvégén hasonló céllal már megfordultak a városban, ám akkor nem buktak le. A gyanúsítottak szabadlábon védekeznek a veszprémi kapitányság vizsgálati osztályán folyó eljárásban.


Őrizetbe vették azt a körözött személyt, akit a várpalotai rendőrök fogtak el kedden kora reggel. A Jásdról előállított fiatal férfit lopás miatt körözték a helyi bűnügyesek. Egy másik lopási ügy is szerepel a várpalotai kapitányság keddi eseményei között. A sértett elmondta, hogy hétfő este és kedd reggel között ismeretlenek hatoltak be bekerített telkére, ahonnan fém csöveket, tartályt, tűzhelyet és kerékpárt tulajdonítottak el, 50 ezer forintos kárt okozva. Csaknem 600 ezer forintos kárról számolt be az a svájci állampolgár, akinek révfülöpi nyaralójából laptop, ékszerek és porcelánok tűntek el. Az ügyben a tapolcai kapitányság nyomoz.


Zatkalik-Peresztegi Virág

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.