2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Fazekas nem véd Barcelonában

2011. március 25. 14:04
A visszavágón azonban valószínűleg már védhet az MKB VKC kapusa, aki a Szeged elleni bajnokiról és a katalánok elleni esélyekről is írt blogjában.

Az egészségi állapotom hál’ Isten egyre javul. A tegnapelőtti orvosi vizsgálat eredménye alapján a héten még nem dolgozhatok, hétfőtől azonban fokozatos terheléssel elkezdhetem a munkát, s ha nem érzek fájdalmat, kapuba is állhatok. Nagyon szerettem volna Barcelonában védeni, de ez az orvosok véleménye szerint még korai lenne. A jövő héten azonban már mindenképpen szeretnék játszani.


Fazekas Nándor

Továbbra is nagyon sokat dolgozom azért, hogy mielőbb visszatérhessek, a fővárosba és Veszprémbe járok kezelésekre, gyógytornázom, s magam is óránként végzek különböző gyakorlatokat. Jól érzem magam, úgy érzem, jó irányba halad a felépülésem. Ahhoz képest, hogy néhány hete még milyen fájdalmaim voltam a Montpellier elleni meccsen, nagyon jól vagyok. Szerettem volna kiutazni a társakkal, de azt hiszem, hogy az utazással többet ártanék, mint használnék, hiszen jelenleg az ülés a legrosszabb számomra. Inkább itthon maradnék, s a hétvégén is ugyanúgy készülnék, ahogy eddig, annak érdekében, hogy hétfőn minél jobb erőállapotban kezdhessem a munkát.

A múlt hétvégén a magyar bajnokság első két helyezettje találkozott a Veszprém Arénában. Az első percekben még tartotta magát a Szeged, ezt követően azonban hamar dűlőre vitte a Veszprém. A Pick 17 gólos vereséggel távozott, amely nagyon nagy különbség. A Veszprém rangadóhoz méltóan készült a meccsre, a fiúk az elsőtől az utolsó percig százötven százalékon pörögtek.

Biztos vagyok benne, hogy ez a meccs is jól szolgálta a Barcelona elleni felkészülést. Akik tavaly már borsot törtek az orrunk alá, idén pedig egy körrel hamarabb találkozunk. A katalánok százszázalékos teljesítménnyel állnak a spanyol pontvadászat élén, gyakorlatilag megnyerték a bajnokságot, így minden erejükkel a BL-re tudnak koncentrálni.

Bízom benne, hogy jó eredményt érünk el odakint, s ha így lesz, a visszavágón a csodálatos közönségünk bele fog hajszolni minket a győzelembe. Tisztában vagyunk vele, hogy ez nagyon nehéz lesz, hiszen a spanyolok hazai pályán és idegenben is nagyon jók. A héten ezért rendkívül koncentrált, pontos edzésmunka zajlik. Úgy látom, hogy mindenki százszázalékosan koncentrál, s próbálja magába sulykolni, hogy milyen fontos találkozó előtt állunk. Mindenkiben az motoszkál, hogy tavaly ők vertek ki bennünket a Final Four-ból. Szeretnénk bebizonyítani, hogy akkor ők fogtak ki jobb napot, idén pedig szeretnénk, ha ez nekünk sikerülne, s mi jutnánk a legjobb nyolc közé.

Fazekas Nándor
 

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.