Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Nehezen indult, könnyen végződött / Kalocsai SE – Veszprémi Egyetemi SC 1:3 (22, –25, –16, –14)

2011. március 30. 20:58 // Forrás: hunvolley.blog.hu
A Veszprémi Egyetemi SC 3:1-re nyert a Kalocsai SE otthonában a női NB I 5-8. helyéért rendezett rájátszásának 6., utolsó fordulójában.

A bakonyiak sikere a papírformát igazolja, mégis meglehetősen nehezen született meg.

A felszabadultan, tét nélkül játszó Kalocsa könnyen a mérleg nyelve is lehetett volna a kiesés elkerüléséért vívott csatában, ha sikerül valamelyik csapatot elkapnia a másik háromból. Márpedig ez a lehetőség sosem volt lefutott, hiszen az elmúlt hónapokban egyre jobb formát mutatott az alföldi együttes. Az már biztossá vált, hogy a Palota bennmarad, ám az utolsó kör még mindig nem volt teljesen lefutott, hiszen egy esetleges veszprémi vereség akár NB II-t is jelenthetett volna a bakonyiak számára. A kalocsai lányok számára pedig egyértelmű cél volt: szépen búcsúztatni a szezont.

Ennek megfelelően kezdődött a mérkőzés, az első technikai szünetnél már hárompontos hazai előnyt mutatott az eredményjelző. Nyoma sem volt az elmúlt fordulókban jellemző álmos kalocsai kezdésnek, egyből jó játékkal estek neki a dunántúli csapatnak, amely az elején döbbenten eszmélt rá, hogy az utolsó helyezett vendéglátók a két pontot nem fogják tálcán kínálni nekik, és bizony meg kell küzdeniük a győzelemért. Az eszmélés jót tett a játék képének, még ha a Kalocsa ebből egy kicsit rosszul is jött ki, hiszen második kötelező pihenőre már hárompontos vendégelőnynél vonultak a csapatok (13:16). Kalocsai szempontból a legjobbkor jött a szusszanásnyi szünet, sikerült a sorokat rendezni és Dabis Ágnes nyitásai nyomán 18:16-nál már második idejét kérte ki a vendégek edzője, Oláh János, majd újra fordult a kocka, és 20:21-nél hazai időkérés próbálta az ellenfél lendületét megtörni. A végjátékot a Kalocsa bírta jobban és megnyerte az első szettet (25:22, 1:0).

A második játszmára felébredt a Veszprém, a kalocsai lányok az előző győztes szettől voltak felpörögve, így ez a felvonás igazán izgalmas ütközetet hozott. Jó nyitások, pontos fogadások, kemény támadások és remek mezőnymunka eredményeképpen hosszú labdamenetek miatt izgulhattak a nézők, a csapatok bármennyire is igyekeztek, nem tudtak tartósan ellépni a másiktól. Bár a hazai együttesnek az elején egyszer volt hatpontos előnye is (12:6), de ezt nem sikerült megtartania, és 18:18-nál egyenlített a VESC. Ekkor a vendégek a rutinos csapatkapitány, Kovács Anikó nyitásaival szereztek előnyt, ám 20:23-ról Dabis nyitásaival már a kalocsai csapatnak volt játszmalabdája (24:23). Ekkor ismét a mérkőzés legeredményesebb játékosáé volt a főszerep, Kovács Anikó kétszer is jól blokkolt, ezzel lezárta a szakaszt (25:27, 1:1).

A harmadik felvonásban már az elejétől a dunántúli csapat haladt elől, a Kalocsa pedig két-hárompontos, nem behozhatatlannak tűnő lemaradással követte. Aztán a szett közepén elég volt néhány jó veszprémi nyitás és rossz hazai fogadás, hogy komolyan ellépjen a vendégcsapat (13:20). Ezt a hátrányt már képtelen volt ledolgozni a fáradó hazai csapat (16:25, 1:2). Érezhető volt, hogy a Kalocsa már nem tud megújulni, az első és a második szett kitűnő játéka sokat kivett a játékosokból, így az egyre több rontás biztos veszprémi sikert eredményezett (14:25, 1:3). Dordzsceren Dádzsó tökéletesen helyettesítette a sérült Földesi Nórát, hiszen legalább olyan ponterős volt, hasonlóan dinamikus, gyors és agresszív támadásokkal játszott. A vendégek ezzel biztosították helyüket az NB I-ben, az egriek a versenykiírás szerint a következő szezonban az NB II-ben folytatják a küzdelmet, a Kalocsával együtt.

Női röplabda NB I, rájátszás az 5-8. helyért, 6. (utolsó) forduló:
Kalocsai SE – Veszprémi Egyetemi SC 1:3 (22, –25, –16, –14)
Kalocsa, 40 néző. Játékvezetők: ifj. Szabó P., Vigh
Kalocsa: Szele A. 5, Dabis 8, Sztupovszki 9, Gál 10, Jánosi 7, Vörös 16. Csere: Szőgyi (liberó), Szigeti, Kovács P. Edző: Kováts Ágnes.
Veszprém: Tobak E., Környei 13, Telek 6, Szelle D. 12, Dordzsceren 13, Kovács A. 17. Csere: Erdősi (liberó), Bodnár R. Edző: Oláh János.

A csoport végeredménye
1. Veszprém 30 pont (45:26)
2. Palota 30 pont (40:30)
3. Eger 29 pont (41:26)
4. Kalocsa 19 pont (9:53)

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.