2020. május 29. // Magdolna névnap

Gondok és megoldások

2011. április 4. 20:20
Baumgartner Lajos és Némedi Lajos önkormányzati képviselők tartottak lakossági fórumot április 4-én az Ipariban.

Az Ipari Szakközépiskola és Gimnáziumban szervezett fórumon a 9. és 10. számú választókerület problémáit vitatták meg, melyen jelen volt Porga Gyula polgármester és Schmidt István, az önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési irodájának vezetője.

A Bem utcában és a Festő utcában történő építési munkálatok régóta gondot okoznak az ott lakóknak. Az utcák egyirányúvá tétele miatt sok helyen kiszélesítették a járdát, valamint cserjéket szeretnének telepíteni. A Festő utca lakosainak így megszűnik a parkolási lehetősége. Ennek a problémának a megoldását kérték a jelenlevő képviselőktől.

Schmidt István elmondta, hogy mindenképpen egyirányúsítani kell az utat, a járda és az út között pedig zöld szakaszt kell telepíteni. Parkolási lehetőséget az utcán lejjebb alakítanak ki, de a lakók kérésére a műszaki tervek megengedik, hogy az érintett területen kettő parkolót létesítsenek. Ezzel azonban 600 ezer forinttal megemelkednek a költségek. A lakosok érdekét előtérbe helyezve Némedi Lajos az összeg felét finanszírozza képviselői keretéből, másik felét pedig egyéb forrásokból oldják majd meg.

A József Attila utca egyik társasházának lakosai abban kérték a körzet képviselőjének segítségét, hogy a tetőteret lakásként értékesíthessék. Rendelet szabályozza, hogy a belvárosi zöldövezetben egy társasházban hány darab lakás engedélyezett, így hiába tudnák eladni a tetőteret, nem építhetik be. A befolyt összegből a tetőcserét finanszíroznák a lakók, mivel ez is évek óta húzódó probléma. A jelen levő képviselők ígéretet tettek a probléma megoldására.

A József Attila utca lakosai nem csak ezzel az üggyel álltak elő a fórumon, hanem az utcában lévő vendéglátóhely működését is kifogásolták. A presszó ugyanis hajnali háromig tart nyitva, valamint kerthelységet alakított ki az üzemeltető, ami alig öt méterre van az egyik lakástulajdonos erkélyétől. A lakók ígéretet kaptak: a képviselők intézkedni fognak az ügyben.

A lakossági fórumon kérdést intéztek a polgármesterhez a Belvárosi Sportcsarnokkal kapcsolatban, mivel pletykák keringenek annak jövőbeni használatáról. Mind Porga Gyula, mind Némedi Lajos megnyugtatta az érdeklődőket, hogy a jelenleginél rosszabb feltételeket tartalmazó megállapodás nem várható. A beruházásokról keringő mondák pedig egyáltalán nem igazak.

Janni Anikó
Kovács Bálint

További cikkek

Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
Csendesen emlékeztek a magyar hősökre
A járványhelyzet miatt szűk körben emlékeztek meg Veszprémben a magyar hősök emlékünnepe alkalmából azokra a katonákról és civilekről, akik az életüket áldozták a hazáért.
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Szabadtéren lehet rendezvényeket tartani
Mától újra lehet szabadtéri rendezvényeket tartani – a védőtávolság megtartására azonban szigorú előírások vonatkoznak.
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
Megtarthatók a trianoni megemlékezések
A Trianon századik évfordulója alkalmából szervezett megemlékezések június 3-7. között szigorú szabályok mellett megtarthatók - mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtöki online sajtótájékoztatóján.
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Már nem a Jobbik-frakció tagja Varga-Damm Andrea
Szerdán összesen három képviselő, köztük a veszprémi Varga-Damm Andrea is kilépett a Jobbik parlamenti frakciójából.
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Biztonságot ad, de áldozatot is kíván az önfenntartás
Paradicsomot és uborkát termeszteni a kiskertben, kovászt érlelni és élvezni a vidék békéjét, egyszerűbben, de biztonságban élni. A karantén időszak és a kifosztott üzletek zűrzavarában többekben felmerült, milyen lenne egy kicsit visszatérni az öngondoskodó falusi életmódhoz. De vajon tényleg tudjuk, mit jelent a gyakorlatban az önfenntartó életmód?
2020. május 29. // Magdolna névnap