Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

„Le a kalappal a fiúk előtt”

2011. április 8. 19:35
A sérüléséből lassanként felépülő Fazekas Nándor blogja a BL-búcsúról és a csapat előtt álló feladatokról.

A Barcelona elleni BL-nyolcaddöntő visszavágón sajnos csak a pálya széléről tudtam buzdítani a fiúkat. A csapatársaim szenzációs első félidőt produkáltak, s nagyon gyorsan ledolgozták a kint összeszedett hétgólos hátrányt, sőt már kilenccel is vezettek. Ez előtt a teljesítmény előtt le a kalappal. Azonban ez iszonyatosan nagy energiákat vett ki a csapatból, így sajnos a második játékrészben már nem voltak olyan világklasszis teljesítményeink, mint a szünet előtt. Eladtuk a labdákat, a katalánok pedig nem kegyelmeztek, s nagyon gyorsan kaptunk három-négy olyan indításgólt, amely talán elkerülhető lett volna. Ezt persze kívülről és utólag nagyon könnyű mondani, ott a pályán azonban nagyon nehéz megvalósítani egy ilyen erejű csapat ellen.


Fazekas Nándor a Barcelona ellen a pálya széléről szorított a társaknak

A Barcelona tavaly is jelentős hátrányba került Veszprémben, még is fel tudott állni, s sajnos ez most így történt. A hétgólos kinti vereség után tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz ledolgoznunk a hátrány, ami sajnos nem is sikerült. Az együttes azonban négygólos sikerrel, s emelt fővel búcsúzhatott a Bajnokok Ligájától. Ismét bizonyítottuk, hogy hazai környezetben bármire képesek vagyunk. Idegenben azonban sokkal jobban kell koncentrálni ahhoz, hogy ne szedjünk össze ilyen jelentős hátrányt. S ha ezt megvalósítjuk, bárki ellen esélyünk lehet.

Ennek érdekében fiatal és idősebb játékosnak egyaránt ezért kell még többet dolgozni, legyen az ellenfél akár a Barcelona, akár a Tatabánya ellen. A hétközi bajnokin látszott a fiúkon a fáradtság, nem tudtak kellően koncentrálni, illetve felpörögni a mérkőzésre. Aminek meg is lett az eredménye, hiszen meglehetősen szoros meccset játszottunk. Ha nincs Perez, még kellemetlenebb pillanatokat is átélhettünk volna. Bár véleményem szerint a győzelmünk nem forgott veszélyben.

Tegnap a Mester látta a fáradságot a társaságon és kézilabdamentes pihenőnapot tartott. Délelőtt kondicionálással, nyújtással, délután pedig kötelező szaunával, úszással, masszázzsal. Mostantól kezdve azonban nincs fáradtság. Szeretnék az alapszakasz végére, a Magyar Kupa négyes döntőjére és a bajnoki rájátszásra szászszázalékosan felpörögni.

Ami engem illet, elkezdtem az edzéseket, s már beálltam a kapuba is. Egész jól érzem magam, a nagyobb fájdalmaim megszűntek. Most már csak az izmaimmal küszködök, amelyek az elmúlt időszakban végzett rengeteg erőnléti munkának köszönhetően „bekötöttek”. Így ezeket most ki kell lazítanom. A ma délutáni edzésen már teljes bedobással szeretnék a kapuba állni, s persze minél előbb visszatérni a pályára. A Mesterrel még nem egyeztettem, hogy ez mikor következhet be, de ha Mezőkövesden nem is, Csurgón pár percre már szeretnék kapuba állni, hogy ne a Magyar Kupa finálén keljen a „mélyvízbe” ugranom.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.