Új energiatakarékos, környezetbarát mélyhűtő csarnok épült fel az Unilever leányvállalataként működő, az Algida jégkrémek forgalmazásával foglalkozó Multifrozen Kft. veszprémi telephelyén. A fejlesztés egy új jégkrém-értékesítési depó és a legújabb élelmiszer-biztonságtechnikai előírásoknak megfelelő energiatakarékos és környezetbarát mélyhűtőcsarnok megépítését foglalta magában – hangzott el az ünnepélyes átadón szombaton.

A beruházásnak köszönhetően az új hűtőházban 26 új alkalmazott állhat majd munkába, a nyári jégkrémszezon idején pedig ez a szám várhatóan 40 főre emelkedik. A beruházást végző Bázis 1000 Kft.-vel együtt a tervezés és a megvalósítás során egyaránt arra törekedtek, hogy egy modern, a minőségi elvárásoknak maximálisan megfelelő hűtőházat hozzanak létre, amely alacsony energiafelhasználással működik, így a hűtőkamra 30 százalékkal kevesebb villamosenergiát fogyaszt, mint elődei.

A jégkrémbirodalomban az elmúlt évben elkezdett 2,3 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően elkészült a csarnok-, hűtőkapacitás-, és raktárbővítés, amelynek eredményeképpen a veszprémi Európa egyik legmodernebb jégkrémgyára lett, ahol a Magyarországon értékesített volumen gyártásán felül jelentős értékű exporttal erősítik a magyar élelmiszeripart. A Magyarországon forgalmazott Algida jégkrémek 70-75 százaléka nálunk készül, a gyárban előállított jégkrémek 92 százalékát Nyugat-Európába exportálják.
Az Algida veszprémi birodalma 52 ezer négyzetméteres területet foglal el. A gyárban előállított jégkrémek mennyisége napjainkban eléri a 80 millió litert.

Az átadón jelen volt Burján Csaba, az Unilever Algida üzletág Kelet-európain igazgatója, Szatóri László, a Veszprémi Jégkrémgyár igazgatója, Kurucz Sándor, a Bázis 1000 Kft. igazgatója, valamint Molnár Kálmán, az Unilever kommunikációs igazgatója. A beruházást megtekintette Némedi Lajos, Veszprém alpolgármestere, valamint több önkormányzati képviselő is.