2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Újra a gólvonal előtt

2011. április 15. 22:07
Az MKB VKC sérülésből felépült hálóőrének blogja az alapszakasz zárásáról és a hétvégi Magyar Kupa-döntőről.

Amikor „megnő” a kapu

Örülök, hogy Mezőkövesden végre visszatértem a társak közé, ahol egy félidőnyi lehetőséget kaptam. Négy-öt hét kihagyás után természetesen nehéz dolgom volt, de összességében nagyon jól éreztem magam a pályán. Ennyi idő után egyébként mindig azt érzi a kapus, hogy egy kicsit "nagyobb" a kapu, mint annak előtte.


Fazekas Nándor

Ezt követően a Csurgó ellen is sikerült egy félidőt játszanom, azóta pedig folyamatosan edzek. Még nem vagyok százszázalékos állapotban, de remélem, hogy a Magyra Kupa négyes döntőjére és a rájátszásra már össze tudom szedni magamat. Az orvosok azt mondták, hogy egy-két hónapig még fájdalmat fogok érezni, de ezek elviselhető fájdalmak, amelyeken túl kell tennem magam, s amely mellett tudok játszani. A gyógytornát szintén folytatom, hogy erősítsem a hátamat.

A Tatabánya vérszemet kapott

A Mezőkövesd és a Csurgó ellen még mindig benne volt a csapatban a Barcelona elleni BL-búcsú, amely találkozókra nem kapta össze magát kellően az együttes. A héten azonban már mindenki nagy elánnal készült a fővárosi négyes döntőre, ahol teljes erőbedobással szeretnénk játszani.

A z ellenfelek közül egyértelműen az elődöntőbeli rivális, a Tatabánya a legerősebb. A legutóbbi hazai bajnokin megszorítottak bennünket, s csak kettővel tudtuk nyerni. Biztos vagyok benne, hogy vérszemet kaptak ezért. S ők is tisztában vannak vele, hogy a kupa egészen más, mint a bajnokság. Utóbbiban mindig lehet javítani, itt azonban ez az egy mérkőzés lesz. Biztos vagyok benne, hogy mindent egy lapra fognak fel tenni, s megpróbálják elérni a nagy bravúrt. Amit mi nagyon nem szeretnénk, hiszen meg akarjuk védeni a címünket. Ennek szellemében készültünk, s ennek szellemében fogunk a hétvégén is pályára lépni.

Összetartás el clásico-val

A klub vezetése úgy döntött, hogy a szombati elődöntőt követően nem utazunk haza, hanem a fővárosban töltjük az estét, annak érdekében, hogy az utazás miatt ne legyen fáradt a társaság. Este pedig összetartásként egy vacsora mellett közösen megnézzük az el clásico-t, amely a csapat kilencvenöt százalékát érdekli.

Ami engem illet, „furcsa” focidrukker vagyok, hiszen a két kedvenc csapatom éppen a Real Madrid és a Barcelona. Így egyiknek sem drukkolok, „csak” szeretnék látni egy jó mérkőzést sok góllal. A csapat azonban „megosztott” a kérdésben, vannak drukkerek mindkét oldalról, úgyhogy jó kis „adok-kapok” várható a találkozó megtekintése közben.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

További cikkek

Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Fazekas Nándor újra veszprémi mezben?
Éles József klubigazgatótól megtudhattuk, a válogatott kapus, Borbély Ádám sérülése következtében megfordult fejükben edzőjük reaktiválása, de ez nem volt több egy gondolatnál. Bíznak fiatal kapusaik teljesítményében, akik már korábban is bizonyították tehetségüket.
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
A Kiel ellen búcsúztatja legendáit a Veszprém
Hónapokig tartó tárgyalássorozat után szerdán hivatalossá, hogy a Telekom Veszprém kézilabdacsapata augusztus 30-án nagyszabású edzőmeccsen fogadja a német bajnok THW Kiel együttesét.
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Válogatott kapust igazolt a VKKFT
Hivatalossá vált, hogy a 25 esztendős Borbély Ádám a férfi kézilabda NB I újoncánál, a Veszprémi KKFT-nél folytatja pályafutását.
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Csodálatos pályafutást zárhatok le – Fazekas Nándor
Több mint húszévnyi profi pályafutással a háta mögött, tizenegy magyar bajnoki címmel, kilenc Magyar Kupa-elsőséggel, BL-ezüstéremmel és EHF Kupa-győzelemmel a tarsolyában 43 évesen visszavonul Fazekas Nándor, kétszázharminchétszeres válogatott, kétszeres olimpiai negyedik helyezett kézilabdakapus.
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
„Színpadra viszik” Fazekas Nándor könyvét
A kedden kezdődött balatonfüredi Könyv-Bor-Jazz fesztivál utolsó napján, vasárnap Fazekas Nándor kézilabdázó Első számú második című portrékönyvét is bemutatják.