Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Lufilovakkal szántunk

2011. április 27. 17:29
Állítólag délután kiürül a Pannon Egyetem felső kampusza, senki sem jár már VEN-re. Az idei VENpolgárok erre rácáfoltak!

Az idei VEN-en célul tűzték ki a szervezők és résztvevők is, hogy felélesztik a hagyományokat. Eddig sikerrel jártak, mivel szerda délután sokan vettek részt az inverzegyetemi előadásokon, és tanultak meg lufiállatokat hajtogatni. Ki gondolná, hogy a megszerzett tudást nem csak a *VENcirkusz* tagjai fogják majd hasznosítani…

– A mi csapatunk is a szórakoztatásra specializálódott, így a színes lufikat a táncba be fogjuk vonni. Más formákat is szeretnénk kikísérletezni, amiről még nem esett szó, de illik a Vörös Malom hangulatához – mondta sejtelmesen a MouVEN Rouge egyik üdvöskéje, Orsi.

A TermelőszöVENkezet lufiállatok hajtogatásában élen jár, mivel egy egész VENfarmot készítenének elő, hogy aztán virágozzon a gazdaság.

– A lufilovakat befognánk az eke elé, rózsaszín disznókat tennénk a karámba, sok színű csirkéket nevelgetnénk, kutya minden rendes háztartásban és udvarban van, így innen sem hiányozhatna, de természetesen maradnánk a nagy, rózsaszín pitbullnál. Amennyiben mi nyerünk, a VENcirkuszt foglalkoztatnánk, hogy az állatháztartást meghajtogassák lufiból. A MouVEN Rouge hölgyei sem hiányozhatnának a farmról, mert a magvakat bennük is elvetnénk – tudatta velünk Don Vinyó.

A versengés azonban nem olyan komoly, mint amilyennek látszik, az öt csapat békésen megfér egymás mellett. Még a VENpolgárok is nehezen döntenek, ezt bizonyítja az eredetileg a Vörös Malmokhoz tartozó magyar szakos hallgató is, aki bátran ölelkezik a cirkuszi társulat egy tagjával.

BatVEN híveit is megkérdeztük volna, vajon hajtogatnának-e lufiállatot Veszprém City gonosztevőiből, de a fény bántja őket, vagy a butájukat.

A kortesprogramokra készülődve már az eső is eleredt, de HeaVEN angyalkája nem riadt vissza, lelkesen készítette elő a terepet, mivel „Jézus szólt Vaternak, hogy ne essen”.

Egy röpke közvéleménykutatást is végeztünk, melyik volt tegnap a legjobb kocsma, de senki sem tudott dönteni. A zene, a díszlet és az italok mindenkit elvarázsoltak, de azért a *VENcirkusz* extra felszerelése sokaknak tetszett, mivel a lányok pörögtek a rúdon.

Van, aki most vesz részt először az egyetemi napokon, de már alig várja, hogy alkonyattól pirkadjon, mert tegnap este is jót buliztak, és ma több sört kell inni. Horváth Virág, a MouVEN Rouge színeiben csak megerősítette, hogy azért az elsőévesek is aktívak, nem kell őket félteni.

Janni Anikó
Kovács Bálint
további cikkek
Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken Teljes a line-up a 12. Paloznaki Jazzpikniken 2024. augusztus 1-3. között ismét sokszínű zenei élményekbe borul a Balaton-felvidéki jazzfalu: 12. alkalommal rendezik meg a már nemzetközi hírű butikfesztivál, a Paloznaki Jazzpikniket. tegnap 17:07 Élsportolók két lábon VEDAC Élsportolók két lábon A Társadalmi Innovációs Nemzeti Laboratóriumban valósul meg egy veszprémi kísérleti fejlesztés, az élsportolók sikeres továbbtanulásának elősegítése érdekében. 2024. április 1. 19:55 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' 'Ma felszínesebbek az emberi kötelékek, nagyobb szükség van pszichológusokra' Hatalmas az érdeklődés a Pannon Egyetem Humántudományi Kar szakjai iránt, olyannyira, hogy az ősztől induló pszichológia alapképzést több mint százan jelölték meg első helyen. Ennél is népszerűbb az óvodapedagógia alapképzés, s mindemellett nemrég a terület- és városfejlesztés mesterszakot is sikerült engedélyeztetni az Oktatási Hivatallal. Navracsics Judit, a HTK dékánja úgy fogalmazott: örül a váratlan sikernek, ami azért annyira mégsem váratlan, hiszen évekig dolgoztak azon, hogy a fiatalok ilyen széles spektrumú képzéskínálatból választhassanak. 2024. március 23. 21:21 Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Méltó ünnepély a Báthory Iskola 45. évfordulója alkalmából Csütörtök este az Agóra színháztermében ünnepelték a Báthory István Általános Iskola negyvenötödik születésnapját, ahol az intézmény korábbi igazgatói, tanárai, diákjai is részt vettek. 2024. március 22. 14:01

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.