2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

Rekord a pannon állásbörzén

2008. március 21. 17:29
A veszprémi Pannon Egyetem hallgatóinak idén több, mint 80 százaléka látogatott el a tavaszi pannon állásbörzére. A karrieriroda által lebonyolított  programon részt vevő 50 céges partneren kívül a szervezők idén teret engedtek a non-profit szférának is, ami egyre több munkavállalót szív fel.  

Az érdeklődési rekord megdőlése Puskel Márton szerint annak köszönhető, hogy most, az ötödik alkalomra érett be az iroda hallgatói nevelése: mostanra a diákok megfelelően felismerik a lehetőségeiket. A karrieriroda igazgatója hozzátette, a javuló elhelyezkedési kultúra és a börzén kínált szakmai gyakorlati helyek is nagyban hozzájárultak a magas érdeklődéshez. Ugyanis a hallgatók már a kötelező szakmai gyakorlatok alatt jó kapcsolatot alakítanak ki a cégekkel. Ez lehet az egyik oka annak is, hogy a pannon egyetem hallgatóinak 71 százaléka a diploma kézhezvétele után három, további 11 százalékuk pedig 6 hónappal el tud helyezkedni. Az állásbörzét felkészítőnapok előzték meg,  melyen a résztvevők tanácsokat kaphattak az önéletrajz megírásához, próbainterjúhoz, tájékozódhattak a régiós elhelyezkedési lehetőségekről, valamint a Helykereső roadshow programján vehettek részt. A közel ötven standon kiállító a meghívott vállalatok köre négy fő csoportra bontható, a legnagyobb multinacionális cégek, munkaerő kölcsönzéssel, közvetítéssel és karriertanácsadással foglalkozó vállalkozások, mobiltással foglalkozó, valamint civil szervezetek, illetve a Magyar Honvédség képviselői várták a mindenre nyitott, tudatos karrierépítőket. A Karrier Iroda jóvoltából számos színes szolgáltatás is várta az érdeklődőket, önismereti teszteket tölthettek ki, grafológiai, CV és motivációs levélírási tanácsokat kérhettek.

 

Általános elvárásként a munkáltatók részéről első sorban a nyelvtudás szükségessége, nyitottság, rugalmasság, megbízhatóság és csapatmunkára készség fogalmazódott meg. A legtöbb vállalat továbbképzési, nyelvtanulási, nemzetközi gyakorlati lehetőséget kínált a mintegy 800 végzősnek és közel 300 gyakorlati képzés iránt érdeklődőnek.


Puskel Márton érdekességként kiemelte, hogy a cégek részéről jelentősen nőtt az érdeklődés az egyetem, s a karrier iroda iránt. Többen azt is jelezték, hogy a jövőben a felkészítő napokon is jelen kívánnak lenni. 

Zatkalik-Peresztegi Virág

Zatkalik-Peresztegi Virág

További cikkek