2020. augusztus 13. // Ipoly névnap

Rekord a pannon állásbörzén

2008. március 21. 18:29
A veszprémi Pannon Egyetem hallgatóinak idén több, mint 80 százaléka látogatott el a tavaszi pannon állásbörzére. A karrieriroda által lebonyolított  programon részt vevő 50 céges partneren kívül a szervezők idén teret engedtek a non-profit szférának is, ami egyre több munkavállalót szív fel.  

Az érdeklődési rekord megdőlése Puskel Márton szerint annak köszönhető, hogy most, az ötödik alkalomra érett be az iroda hallgatói nevelése: mostanra a diákok megfelelően felismerik a lehetőségeiket. A karrieriroda igazgatója hozzátette, a javuló elhelyezkedési kultúra és a börzén kínált szakmai gyakorlati helyek is nagyban hozzájárultak a magas érdeklődéshez. Ugyanis a hallgatók már a kötelező szakmai gyakorlatok alatt jó kapcsolatot alakítanak ki a cégekkel. Ez lehet az egyik oka annak is, hogy a pannon egyetem hallgatóinak 71 százaléka a diploma kézhezvétele után három, további 11 százalékuk pedig 6 hónappal el tud helyezkedni. Az állásbörzét felkészítőnapok előzték meg,  melyen a résztvevők tanácsokat kaphattak az önéletrajz megírásához, próbainterjúhoz, tájékozódhattak a régiós elhelyezkedési lehetőségekről, valamint a Helykereső roadshow programján vehettek részt. A közel ötven standon kiállító a meghívott vállalatok köre négy fő csoportra bontható, a legnagyobb multinacionális cégek, munkaerő kölcsönzéssel, közvetítéssel és karriertanácsadással foglalkozó vállalkozások, mobiltással foglalkozó, valamint civil szervezetek, illetve a Magyar Honvédség képviselői várták a mindenre nyitott, tudatos karrierépítőket. A Karrier Iroda jóvoltából számos színes szolgáltatás is várta az érdeklődőket, önismereti teszteket tölthettek ki, grafológiai, CV és motivációs levélírási tanácsokat kérhettek.

 

Általános elvárásként a munkáltatók részéről első sorban a nyelvtudás szükségessége, nyitottság, rugalmasság, megbízhatóság és csapatmunkára készség fogalmazódott meg. A legtöbb vállalat továbbképzési, nyelvtanulási, nemzetközi gyakorlati lehetőséget kínált a mintegy 800 végzősnek és közel 300 gyakorlati képzés iránt érdeklődőnek.


Puskel Márton érdekességként kiemelte, hogy a cégek részéről jelentősen nőtt az érdeklődés az egyetem, s a karrier iroda iránt. Többen azt is jelezték, hogy a jövőben a felkészítő napokon is jelen kívánnak lenni. 

Zatkalik-Peresztegi Virág

Zatkalik-Peresztegi Virág

További cikkek

LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
LMBTQ-rendezvény ellen emel szót a veszprémi KDNP
Közleményben emel szót egy Veszprémbe tervezett LMBTQ-rendezvény miatt a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete.
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Elfogták a herendi porcelán életfa rongálóját - FRISSÍTVE
Szerda reggelre több elemet is összetört egy vandál a belvárosi körforgalomban található herendi porcelán életfán. A rendőrség rövid időn belül elfogta az elkövetőt, aki beismerő vallomást tett. A manufaktúra pedig megígérte, hogy helyreállítják a szobrot.
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
Az országos gazdasági kamara és az új KATA-szabályok, avagy az adószigorítás állatorvosi lova
A KATA adózás országosan 400 ezer embert érint, a jövőben pedig több olyan módosítást is elfogadtak, ami merőben átalakítja ezt a kedvezményes adózási rendszert. Nagy Elek a a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnökének írása a témával kapcsolatban először a pestisracok.hu oldalon jelent meg, amit mi is teljes egészében publikálunk.
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál rendben kezdődhet a tanév
Normál menetrend szerint tervezi a kormány a tanévet, a hamarosan megjelenő rendelet szerint szeptember 1-jén hagyományosan indulhat az iskola - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) kedden.
Putyin szerint az oroszoknak már van védőoltásuk a koronavírus ellen
Putyin szerint az oroszoknak már van védőoltásuk a koronavírus ellen
Vlagyimir Putyin orosz elnök kedden bejelentette a Covid-19 elleni első vakcina hivatalos bejegyzését.
2020. augusztus 13. // Ipoly névnap