Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C
2024. szeptember 20. Friderika
Veszprém
14°C

Felhívás számlálóbiztosok jelentkezésére

2011. július 6. 11:10

A 2011. évi népszámlálásról szóló 2009. évi CXXXIX. törvény értelmében a Magyar Köztársaság területén 2011 október hónapban nép- és lakásszámlálást (a továbbiakban: népszámlálást) kell tartani. A népszámlálás végrehajtásáról a 305/2010. (XII.23.) Korm. rendelet szabályai rendelkeznek.

A fenti jogszabályok alapján a népszámlálás helyi előkészítéséről és az adatfelvétel végrehajtásáról a települési népszámlálási felelős (jegyző) gondoskodik. A jegyző feladata – többek között – a szükséges számlálóbiztosi létszámról való gondoskodás (toborzás és kiválasztás) és a végrehajtás technikai feltételeinek biztosítása.
A számlálóbiztosok feladata lesz az adatszolgáltató csomagok eljuttatása a lakcímekre, az interjúk lebonyolítása, az önkitöltést választók papírkérdőíveinek összegyűjtése és a címek pontosítása.

Veszprém Megyei Jogú Város esetében várhatóan 250 fő számlálóbiztosra lesz szükség a fenti feladatok ellátására. A számlálóbiztosok toborzásáról Veszprém MJV jegyzője gondoskodik, a biztosok kiválasztása a KSH által megadott szempontok alapján fog történni.

Számlálóbiztos csak olyan nagykorú, cselekvőképes személy lehet, aki megfelel a kiválasztásnál irányadó szempontoknak (pl. tanulási készség, olvasható írás, bizalomkeltő megjelenés, munkaterhelhetőség, jó fellépés és beszédkészség, helyismeret és helyi elfogadottság).

A számlálóbiztosi munkára jelentkezni lehet:
A munkára jelentkező személyek papíron vagy az interneten (www.nepszamlalas.hu) elolvashatják a „Számlálóbiztosi feladatleírást” (4. számú melléklet), majd ki kell tölteniük a „Számlálóbiztosi jelentkezési lapot” (5. számú melléklet). A jelentkezési lap kérdéseket tartalmaz a jelentkezőről (iskolai végzettség, életkor), elérhetőségéről (cím, telefon, e-mail), az általa megjelölt összeírási területről (ahol dolgozni szeretne), továbbá egy nyilatkozatot arról, hogy a munka feltételeként vállalja az előzetes tananyag elsajátítását, a tantermi oktatáson való részvételt, és hogy nincs elvi akadálya a számlálóbiztosi feladat ellátásának, a munkát a megismert elvárások (ismeretek, készségek, tulajdonságok) tudatában vállalja el.

A hiánytalanul kitöltött és aláírt „Számlálóbiztosi jelentkezési lapot” meg kell küldeni vagy személyesen le lehet adni Veszprém MJV Polgármesteri Hivatalában (cím: 8200 Veszprém, Óváros tér 9.).

A „Számlálóbiztosi jelentkezési lap” Veszprém város honlapján elolvasható és onnan letölthető.

Fentiek miatt várjuk a népszámlálási számlálóbiztosok jelentkezését!

Kérjük a Tisztelt Jelentkezőket, hogy a számlálóbiztosi jelentkezés során a fenti előírások szerint szíveskedjenek eljárni!

Megértésüket előre is köszönjük!

Veszprém, 2011. július 5.

Veszprém Megyei Jogú Város
Jegyzője

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.