Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Vége a vakációnak

2011. július 14. 20:31
Az MKB Veszprém KC válogatott kapusa, Fazekas Nándor blogjában beszámol a nyár eseményeiről, s elmondja véleményét az Eb- és a BL-sorsolásról is.

Hibátlan teljesítménnyel az Európa-bajnokságon

A bajnokság végével még két Eb-selejtező várt ránk a válogatottal. A jövő januári szerbiai kontinenstornára ugyan már kijutottunk, de a záró meccsek előtt matematikailag még nem biztosítottuk be a csoportgyőzelmet. Több hiányzónk is volt, sajnos én sem tudtam részt venni, hiszen arcüreggyulladást kaptam. Ezért a Mesterrel úgy döntöttünk, hogy inkább itthon maradok és kipihenem magam, nehogy valami komoly következmény legyen.


Fazekas Nándor (balra) edző szerepben

Boszniában nem játszottunk igazán jól, ám Császár Gabi és Mikler Roli vezetésével magabiztosan győztünk. Döntőnek bizonyult, hogy végig voltak kimagasló teljesítményeink.

A második meccsünk nehezen kezdődött Gyöngyösön az észtek ellen, de aztán nagy nehezen, kínkeservesen behúztuk, amelynek köszönhetően százszázalékos teljesítménnyel nyertük meg a csoportunkat. Ha nem is a legerősebb ellenfelek, de jó csapatok ellen vittük ezt véghez. A legfontosabb persze az volt, hogy kijussunk a viadalra.

Semmi sem lehetetlen

Mint azóta kiderült, az egyik legnehezebb csoportba kerültünk a kontinenstorán, de számomra éppen ez a sport szépsége, hiszen a magyar szurkolók a világ legjobbjai ellen láthatnak minket. Bízom benne, hogy jó meccseket fogunk játszani.

Az oroszok hasonló szintűek, mint mi. Mindenki tudja, hogy a francia csapat sokkal erősebb nálunk, de a magyar válogatott már az előző Eb-n is megrángatta az oroszlán bajszát, s végig vezetve elértünk egy döntetlent ellenük. Minden mérkőzésen a győzelemért játszok, semmi sem lehetetlen. Az első meccsen mindig jó teljesítményt nyújtunk. Remélem, hogy a nyitányon legyőzzük az oroszokat, ami a későbbiekre nézve önbizalmat adhat. Minderről persze még nagyon korai beszélni.


"Barátok közt"

Minél messzebb jutni a nemzetközi porondon

A selejtezők után rendezték az évzáró bankettünket, ahol a klub elbúcsúztatta a távozóinkat, majd meghallgattuk az előző szezon értékelését, s a következő évi elvárásokat is. Utóbbi gyakorlatilag ugyanaz, mint minden évben: a bajnokiságot és kupát meg szeretnénk nyerni, a Bajnokok Ligájában pedig minél messzebb jutni.

Halálcsoportban a BL-ben is

Azóta megtudtuk, hogy a BL-ben is nagyon nehéz csoportba kerültünk, ahol várhatóan két német csapat, a dán Silekborg, a spanyol Ciudad Real és az orosz Csehovszkije Medvegyi vár ránk. Ezt nyugodtan nevezhetjük halálcsoportnak is, ahol bárki lehet első és utolsó is. Persze mi nem utolsónk szeretnénk lenni, hanem minél előrébb végzenénk, s akkor talán kedvezőbb lehet a sorolásunk a folytatáshoz. Bár ezt tavaly megcáfolt a sors, hiszen éppen, hogy csak lecsúsztunk az első helyről, s mégis a későbbi győztest kaptuk.

Ebben a sorozatban nem lehet kalkulálni, minden meccsen száz százalékot kell nyújtani. Az alakulat is ennek megfelelően vág neki a szezonnak, szeretnénk minél előrébb végezni és kiszolgálni a közönségünket.

„Jövőre megcélozzuk az aranyérmet”

A bankett után elkezdődött a nyári szünet, nálunk pedig az utánpótlástornák az Éles Kézisulival. Az U9-esekkel Szombathelyen jártunk, ahol a csoportmeccseken egy találattal kikaptunk a Békéstől, a döntőben azonban ugyanannyival nyertünk, s aranyérmet szereztünk.


Gergő akcióban

Következő héten is a gyerekekkel foglalkoztunk, hiszen a Veszprém Arénában rendezték az U8-as lány és fiú döntőt is, amelyet óriási érdekelődés övezett. Utóbbiban Gergő fiam is játszott. Sajnos a csoportban és a döntőben is eggyel kaptunk ki a Békéstől. Ez azonban nagyon szép eredmény, az ezüstérem is szépen csillogott a fiúk nyakában. Jövőre pedig ismét nekivágunk a sorozatnak, s megcélozzuk az aranyat.

Az Éles Kézisuli idei nyári táborába rengeteg fiatal jelentkezett, ahova Gergőt is beírattuk, aki nagyon jól érezte megát. Eközben én a másik két fiammal voltam itthon, de én is lejártam Almádiba edzéseket tartani a fiataloknak.


A büszke édesapa és fia a torna legjobbjának járó serleggel

„Kellemesen és hasznosan töltöttük a pihenőidőt”

Ezt követően mind az öten elutaztunk egy hétre Törökországba, ahol nagyon kiválóan éreztük magunkat. Egy csúszdaparkos hotelben szálltunk meg, a gyerekek így reggeltől estig csúszdáztak. Nagyszerű kikapcsolódás volt, főleg annak tükrében, hogy a nyolc-kilenc éve nem voltunk nyaralni. Most tenisztáborba írattuk be a gyerekeket, majd a nagyszülőkhöz látogatnak, tehát egész nyáron be van osztva az idejük. Eddig a család is nagyon jól érzete magát, kellemesen és hasznosan töltöttük a pihenőidőt.

Amióta hazajöttük, még intenzívebben készülök a ma kezdődő felkészülésre. Súlyzózás, futás volt a program, hogy ne legyen olyan nehéz az alapozás kezdete.

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.