Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Zenészek az utcán

2011. július 15. 15:59
Utcazenészeket kaptunk el két koncert között a belvárosban, és arról kérdeztük őket, mit gondolnak két nap után a fesztiválról.

Pátkai Rozina (UZ17) a Kossuth utcai színpad mellett válaszolt a kérdéseinkre. Regina és Tóth Mátyás duója pénteken 18:30-tól az Alexandránál, szombaton 19:30-tól pedig a Gizella-udvarban látható és hallható.

– Hogy érzed magad a fesztiválon, milyen volt az első benyomás?

– Tetszik a légkör, jó úgy játszani, hogy az emberek jönnek-mennek körülöttünk, és sok új arcot ismerhetünk meg.

– Mióta zenélsz, mit jelent számodra a zene?

– A zene minden. A zene és a család. Amatőrként underground zenekarokban énekeltem, aztán Winand Gábor és Elsa Mayer tanítványaként kezdtem komolyabban foglalkozni ezzel, és elvégeztem a konzervatóriumot. Most pedig Tóth Matyival játszom, aki a Zeneakadémián végzett.

– Mivel töltöd az idődet itt a fesztiválon, amikor épp nem vagy színpadon?

– Az időm nagy részét zenéléssel töltöm, de voltunk lent a Balatonnál is, szóval a pihenésre és a kikapcsolódásra is van lehetőségem.
 

A veszprémi Szolnoki Lajos (UZ13) számára nem újdonság az Utcazene hangulata. Lajos pénteken 19:30-tól a Kossuth utcán, szombaton 15:30-tól pedig az Alexandránál lép fel.

– Mióta énekelsz, mióta foglalkozol zenével?

 

–Tizenkét-tizenhárom éves koromban kezdődött az egész. A haverokkal kitaláltuk, hogy csinálunk egy punk zenekart, amelyben én a dobos szerepét töltöttem be. Igazából egyikünk sem tudott zenélni, de elkezdtük és élveztük. Eleinte tehát dobolással foglalkoztam, aztán 14–15 évesen kezdtem el a gitár és az éneklés felé kacsintgatni, és aztán egyre inkább fejlődtem benne.

– Először veszel részt versenyzőként az Utcazenén?

– Igen, először játszom az Utcazenén. Terveztem már a korábbi években a jelentkezést, csak sajnos sosem jutottam még el odáig.

– Hogy érzed magad a színpadon, és általában a fesztiválon? Milyen az idei felhozatal?

– Nagyon jól érzem magam, úgy, mint minden évben eddig. Az idő is kegyes volt hozzánk, ennek nagyon örülök. Jól éreztem magam a koncerten és izgultam, mert ennyi ember előtt még nem játszottam. De összességében jó volt, és úgy érzem, a közönség is élvezte.
 

Schöngrundtner Tamás

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.