2022. május 23.
//
Dezső névnap

Támogatás nélküli fesztivál / Nagyvázsonyba költöznek a Showder Klub és Rádiókabaré sztárjai

2008. július 15. 15:27
www.nagyvazsony.hu
Tíz napon keresztül a humor fővárosa lesz Nagyvázsony, ugyanis itt rendezik meg a Művészetek Völgyével együttműködésben a DumaVölgy – Humorvár estéket 2008. július 25-től augusztus 3-ig. Az RTL Klubból jól ismert Showder Klub-csapat és a Dumaszínház szervezői több ezer embert várnak az előadásokra. A Dumaszínház és a Rádiókabaré (többek között Bödőcs Tibor, Badár Sándor, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Kőhalmi Zoltán, a L’Art pour L’Art társulat, Szőke András) majd’ 30 fellépővel érkezik a DumaVölgybe.
Fábry Szabolcs nagyvázsonyi polgármester és a Dumaszínház főszerkesztője, Litkai Gergely ötletéből induló vállalkozás egyetlen támogatóra, a közönségre számíthat. A maga nemében úttörő kísérlet az első kizárólag humorra épülő nyári fesztivál lesz. Külön rangot ad, hogy a Rádiókabaré is itt rögzíti két új műsorát. A nagyvázsonyi „duma esték” mellett a szervezők új tehetségek után is kutatnak a DumaVölgyben. A legjobb dumás kétéves szerződést kap a Dumaszínháztól.Amennyiben a rendezvény nyereséggel zár, ennek jelentős részét a nagyvázsonyi önkormányzatnak ajánlják fel. Litkai Gergely a Dumaszínház főszerkesztője a következőket tette hozzá: „ Az idén 5 éves Dumaszínházat több millió ember ismerhette meg. Önerőből, fellépőink tehetsége révén jutottuk el idáig. Most is trükkösek voltunk, nem a miniszterelnökhöz fordultunk, aki a közönségünk pénzét továbbítaná nekünk, hanem őt kihagyva, közvetlenül a közönségünkhöz." A szervezők minden eshetőségre gondoltak, így rossz idő esetén a nagyvázsonyi művelődési házban rendezik meg a stand-up sorozatot.

Füssy Angéla

További cikkek

Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
Ha szerelmes férfiak őriznék a várost, sosem veszne el
A szeretet és a szerelem filozófiája köré épült a Pannon Kultúrklub legutóbbi beszélgető-estje a Papírkutyában.
Kajla kutya ezúttal veszprémi kalandokba keveredik
Kajla kutya ezúttal veszprémi kalandokba keveredik
Két veszprémi foglalkoztató füzet jelentetett meg a népszerű Kajla mozgalom. A füzetek feladatait követve a kisiskolás gyerekes családok játékos úton ismerkedhetnek meg a megyeszékhely nevezetességeivel.
Hétfőn kezdődik A tánc fesztiválja
Hétfőn kezdődik A tánc fesztiválja
A május 23–29. között jelentkező fesztiválon a táncművészeti előadások mellett koncerttel, kiállítással, filmvetítéssel és konferenciával is várják az érdeklődőket.
Újra Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Veszprémben is
Újra Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Veszprémben is
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
A geofizikai felmérést követően régészeti kutatás kezdődött a Szent István alapította bakonybéli bencés monostor középkori előzményeinek feltárására. Az első fázis során a régészek a monostor kertjében nyitottak szelvényeket, ahol a középkori szerzetesek tárgyi hagyatékaként többek között különböző edénytöredékeket és egy gótikus minusculával díszített, 15-16. századi könyvcsatot is találtak.