2023. június 8.
//
Medárd névnap

Új színfolt a veszprémi sportpalettán

2011. augusztus 5. 22:30
Élvezetes mérkőzését játszott a Fradival az 1. Futsal Club Veszprém – bemutatkozott a megyeszékhely új sportegyesülete.

Sajtótájékoztatóval egybekötött nyíltnap keretében mutatkozott be pénteken az 1. Futsal Club Veszprém az egyetem sportcsarnokában.


Rajki Tamás

A megjelenteket Rajki Tamás köszöntötte, aki reményét fejezte ki, hogy a mai nap egy sikeres út első állomása lesz az alakulat életében.
– Az egyesület az év elején született néhány helyi focikedvelő gondolatában. Az ötletet pedig tettek követték, majd gondos tervezés után áprilisban bejegyzésre került a klub – számolt be a kezdetekről az ügyvezető elnök, aki megköszönte a támogatók segítségét.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint az együttes tovább erősíti a város nagy hagyományokkal bíró sportéletét.
– Veszprémiként kötelességemnek és megtisztelőnek tartom, hogy egy olyan kezdeményezéshez adhatom a nevem, amely közösségépítő. Amatőr egyesületként nem a pénzszerzés a cél, hanem a sport, mint életforma népszerűsítése – fogalmazott a klub tiszteletbeli elnöke.


Porga Gyula, dr. Navracsics Tibor, Garancsi Márta és Lakatos Antal

Porga Gyula polgármester futballrajongóként is üdvözölte a sportkör létrejöttét.
– Új családtaggal bővül a veszprémi sportcsalád. A családokban pedig mindig nagy öröm, amikor újszülött érkezik – mondta a városvezető, aki kiemelte, hogy városunkban igen széles réteg űzi a kispályás labdarúgást, amely alapja lehet a most létrejött klub későbbi sikeres munkájának.

A szponzorok képviseletében Lakatos Antal és Garancsi Márta elnökségi tagok tolmácsolták jókívánságaikat, s tettek említést elvárásaikról is.

Útjára indult a labda


A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nyíltnap előmérkőzésen a Veszprém megyei közélet futballszerető prominensei csaptak össze a Miniszterelnökség csapatával. A lényegesen fiatalabb átlagéletkorú, s szemlátomást jelentős alapképzettséggel bíró vendégek 6-1-es félidőt követően 9-3-ra múlták felül megyénk „fiait”.

A főmérkőzésen pedig bemutatkozott a nagyközönség előtt az 1. Futsal Club Veszprém, amely az élvonal előző kiírásában bronzérmet szerző (igaz, azóta némileg átalakult) Ferencvárost fogadta. A mieink megilletődöttség nélkül, jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, amelynek eredményeként a vezetést is megszerezték. A zöld-fehérek a játékrész vége előtt egyenlítettek, Németh Gábor vezetőedző alakulata azonban a kevéssel a dudaszó előtt ismét magához ragadta a vezetést.

A fordulás után egyértelműen átvette a játék irányítását a játékszert addig is többet birtokló Ferencváros, amely a félidő derekán négy perc alatt négyszer is betalált a házigazda hálójába. A bakonyiak azonban nem adták fel a küzdelmet, s kevéssel a vége előtt szépíteni tudtak. A lefújást követően vastaps zúgott a „majd” teltházas csarnok lelátóján.


Németh Gábor

– Köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésünkre, remélem, hogy minden bajnokinkon ennyien leszünk. A játékban van még javítanivalónk, de összességében elégedett vagyok a csapatom mai teljesítményével. A második játékrészben felőrölt bennünket a Fradi, s ekkor már kiütközött a két együttes közötti különbség. Örömteli, hogy ma is láttam a fejlődést a társaságon – értékelt a lefújást követően Németh Gábor vezetőedző.


1. Futsal Club Veszprém

Eredmények
Veszprém megyei közélet–Miniszterelnökség 3–9 (1–6)
1. Futsal Club Veszprém–Ferencváros 3–5 (2-1)

Képek
Zatkalik Dávid
Kovács Bálint

További cikkek

Konferencia-liga - A West Ham United 58 év után nyert európai trófeát
Konferencia-liga - A West Ham United 58 év után nyert európai trófeát
A West Ham United nyerte a második alkalommal kiírt labdarúgó Konferencia-ligát, mivel szerdán a prágai döntőben 2-1-re legyőzte a Fiorentinát.
Búfelejtés a Görbetökben, avagy keserédes veszprémi futballjubileum
Búfelejtés a Görbetökben, avagy keserédes veszprémi futballjubileum
Napra pontosan 35 éve – 1988. június 8-án – lett NB I-es a királynék városának labdarúgócsapata, amely akkor Veszprémi Sportegyesület néven szerepelt a sportág hazai második vonalában.
Jövőre is Pető Tamás irányítja a VLS-t
Jövőre is Pető Tamás irányítja a VLS-t
A Practical VLS vezetősége a kedden rendezett idényzáró banketten bejelentette: jövőre is Pető Tamás irányítja a csapatot, amelynek immár kimondott célkitűzése lesz a bajnoki cím megszerzése, majd az osztálylépés elérése is.
Két diadal egy időben
Két diadal egy időben
Dúskálhattak az izgalmakban a veszprémi sportbarátok. Vasárnap az NB III-as bajnok Practical VLS az osztályozó visszavágóját játszotta a másodosztályba jutásért. Hétfőn este pedig egy időben lépett pályára az 1.FCV a futsal NB I bronzérméért a Március 15. utcai csarnokban, ugyanakkor nem messze onnan, a telt házas Veszprém Arénában a Telekom a Szegeddel csapott össze a férfi kézilabda magyar bajnoki döntő második felvonásában.
Jöhet a Csabrendek–Öskü aranycsata
Jöhet a Csabrendek–Öskü aranycsata
Az Öskü 7-0-ra verte a Nemesszalókot, s két pontra megközelítette az éllovas Csabrendeket, így az utolsó fordulóban fog eldőlni az aranyérem sorsa a Corecomm SI vármegyei másodosztályú labdarúgó-bajnokságban.