Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Új színfolt a veszprémi sportpalettán

2011. augusztus 5. 22:30
Élvezetes mérkőzését játszott a Fradival az 1. Futsal Club Veszprém – bemutatkozott a megyeszékhely új sportegyesülete.

Sajtótájékoztatóval egybekötött nyíltnap keretében mutatkozott be pénteken az 1. Futsal Club Veszprém az egyetem sportcsarnokában.


Rajki Tamás

A megjelenteket Rajki Tamás köszöntötte, aki reményét fejezte ki, hogy a mai nap egy sikeres út első állomása lesz az alakulat életében.
– Az egyesület az év elején született néhány helyi focikedvelő gondolatában. Az ötletet pedig tettek követték, majd gondos tervezés után áprilisban bejegyzésre került a klub – számolt be a kezdetekről az ügyvezető elnök, aki megköszönte a támogatók segítségét.

Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes szerint az együttes tovább erősíti a város nagy hagyományokkal bíró sportéletét.
– Veszprémiként kötelességemnek és megtisztelőnek tartom, hogy egy olyan kezdeményezéshez adhatom a nevem, amely közösségépítő. Amatőr egyesületként nem a pénzszerzés a cél, hanem a sport, mint életforma népszerűsítése – fogalmazott a klub tiszteletbeli elnöke.


Porga Gyula, dr. Navracsics Tibor, Garancsi Márta és Lakatos Antal

Porga Gyula polgármester futballrajongóként is üdvözölte a sportkör létrejöttét.
– Új családtaggal bővül a veszprémi sportcsalád. A családokban pedig mindig nagy öröm, amikor újszülött érkezik – mondta a városvezető, aki kiemelte, hogy városunkban igen széles réteg űzi a kispályás labdarúgást, amely alapja lehet a most létrejött klub későbbi sikeres munkájának.

A szponzorok képviseletében Lakatos Antal és Garancsi Márta elnökségi tagok tolmácsolták jókívánságaikat, s tettek említést elvárásaikról is.

Útjára indult a labda


A fotógaléria megtekintéséhez kattintson a képre!

A nyíltnap előmérkőzésen a Veszprém megyei közélet futballszerető prominensei csaptak össze a Miniszterelnökség csapatával. A lényegesen fiatalabb átlagéletkorú, s szemlátomást jelentős alapképzettséggel bíró vendégek 6-1-es félidőt követően 9-3-ra múlták felül megyénk „fiait”.

A főmérkőzésen pedig bemutatkozott a nagyközönség előtt az 1. Futsal Club Veszprém, amely az élvonal előző kiírásában bronzérmet szerző (igaz, azóta némileg átalakult) Ferencvárost fogadta. A mieink megilletődöttség nélkül, jó védekezéssel és remek kapusteljesítménnyel rukkoltak elő, amelynek eredményeként a vezetést is megszerezték. A zöld-fehérek a játékrész vége előtt egyenlítettek, Németh Gábor vezetőedző alakulata azonban a kevéssel a dudaszó előtt ismét magához ragadta a vezetést.

A fordulás után egyértelműen átvette a játék irányítását a játékszert addig is többet birtokló Ferencváros, amely a félidő derekán négy perc alatt négyszer is betalált a házigazda hálójába. A bakonyiak azonban nem adták fel a küzdelmet, s kevéssel a vége előtt szépíteni tudtak. A lefújást követően vastaps zúgott a „majd” teltházas csarnok lelátóján.


Németh Gábor

– Köszönjük, hogy ilyen sokan kilátogattak a mérkőzésünkre, remélem, hogy minden bajnokinkon ennyien leszünk. A játékban van még javítanivalónk, de összességében elégedett vagyok a csapatom mai teljesítményével. A második játékrészben felőrölt bennünket a Fradi, s ekkor már kiütközött a két együttes közötti különbség. Örömteli, hogy ma is láttam a fejlődést a társaságon – értékelt a lefújást követően Németh Gábor vezetőedző.


1. Futsal Club Veszprém

Eredmények
Veszprém megyei közélet–Miniszterelnökség 3–9 (1–6)
1. Futsal Club Veszprém–Ferencváros 3–5 (2-1)

Galéria
Futsal nyíltnap
Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem vármegyei foci Tóparti rangadóval folytatódik a vármegyei küzdelem A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal előttünk álló fordulójában a Balatonalmádi a Balatonfüredi USC-t fogadja, míg a listavezető, címvédő Úrkútra könnyed ütközet vár a sereghajtó Várpalota ellen. ma 14:09 EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket labdarúgás EURO-2024: kijelölték a játékvezetőket Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) kedden nyilvánosságra hozta a nyári, németországi kontinensviadalon mérkőzéseket vezető bírók névsorát, amelyben a romániai magyar Kovács István is megtalálható. tegnap 8:45 Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón vármegyei foci Nem hirdettek győztest a Fűzfő–Úrkút rangadón A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi rangadóján 1-1-es döntetlent játszott a listavezető Úrkút az üldöző Fűzfővel – képriport a rangadóról, összefoglaló a forduló eredményeiről. 2024. április 22. 12:21 Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém Practical VSC Tömösvári duplájával kimászott a gödörből a Veszprém A Practical VSC 2-0-ra nyert a Dorog vendégeként a labdarúgó NB III vasárnapi mérkőzésén. A címvédésért küzdő veszprémiek számára jól jött a siker, hiszen az elmúlt három fordulóban – a szurkolók nagy bánatára – elmaradt a győzelmük. 2024. április 21. 19:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.