2022. május 21.
//
Konstantin névnap

Mi lesz Kapolcson? / A Bűvészeti Napok programja még mindig változhat

2008. július 17. 10:46
7 nappal, 13 órával és 19 perccel a kezdés előtt még mindig képlékeny a völgyprogram. A fellépők örömből, illetve zsíros kenyérért játszanak. Így talán újra előléphet az eredeti völgyhangulat a sörsátrak árnyékából.
A szervezők ígéretet kaptak egy 20 milliós állami támogatásra és kétszer ennyit remélnek önmagukból meríteni, elsősorban a jegybevételből. Idén Kapolcs lesz a fő helyszín, Pula passzol ebben az évben, a többi településen a korábbinál jóval kevesebb kísérőrendezvény várható.

A honlapon belelapozhatunk az előzetes programba, és eldönthetjük, hogy mit szeretnénk: mindenre érvényes napijegyet 1800 forintért vagy csupán benézni a vásárba és kiállításokra 300 forintos sétálójeggyel. Mivel a korábbi években nagyra nőtt a fesztivál és rengeteg embert vonzott, érdekes helyzet állhat elő, ha az idén jóval kisebb területre és kínálatra rátelepszik a tömeg. Persze az is megtörténhet, hogy a Bűvészeti Napok paraméterei hallatán sokan távol maradnak, ami nem feltétlenül hátrány. Mindenképpen számíthatunk a szokatlan helyzetből származó frissességre.

vehir.hu

További cikkek

Hétfőn kezdődik A tánc fesztiválja
Hétfőn kezdődik A tánc fesztiválja
A május 23–29. között jelentkező fesztiválon a táncművészeti előadások mellett koncerttel, kiállítással, filmvetítéssel és konferenciával is várják az érdeklődőket.
Újra Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Veszprémben is
Újra Con Spirito Egyházzenei Fesztivál Veszprémben is
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
Régészek tárják fel a bakonybéli bencés monostor középkori emlékeit
A geofizikai felmérést követően régészeti kutatás kezdődött a Szent István alapította bakonybéli bencés monostor középkori előzményeinek feltárására. Az első fázis során a régészek a monostor kertjében nyitottak szelvényeket, ahol a középkori szerzetesek tárgyi hagyatékaként többek között különböző edénytöredékeket és egy gótikus minusculával díszített, 15-16. századi könyvcsatot is találtak.
Kulturális örökségünk, mint a tapasztalatcsere és együttműködés eszköze
Kulturális örökségünk, mint a tapasztalatcsere és együttműködés eszköze
Veszprém Megyei Jogú Város Önkormányzata "ISTER” nemzetközi projektjének keretében 2022. május 18-án harmadik alkalommal találkoztak a régészeti szakma, a kulturális főváros, a térség településeinek és turizmusának képviselői, a helyi és megyei önkormányzat munkatársai és területfejlesztési szakértők, hogy megismerjék a kulturális örökség hasznosításának jó példáit, az európai tematikus utak rendszerét, feltárják a közös fejlesztési lehetőségeket és közös víziót fogalmazzanak meg a római kori örökség és a Via Ister kapcsán.
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Nem fognak unatkozni nyáron a veszprémi gyerekek
Idén is megszervezi az önkormányzat hagyományos napközis táborát az általános iskolásoknak, emellett a városi intézmények, egyesületek, sportklubok is rengeteg programmal készülnek.