Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idén nem bukdácsolna a Veszprém

2011. augusztus 29. 22:36
A VFC ügyvezetője és játékosa, Garai Péter szerint reálisan nézve hat pontot kellett volna gyűjtenie a gárdának az első két körben.

Interjúnkban visszatekintettük az együttes felkészülésre, a nyári játékosmozgásra, az elmúlt két forduló tapasztalatai alapján pedig a kitűzött célokról is beszélgettünk. Mint ismeretes, a Veszprém FC az NB II Nyugati csoportjának első körben 3-2-es vereséget szenvedett Sopronban, a múlt hétvégén pedig az ajkaiak arattak egygólos sikert a megyeszékhelyen.

– Milyen szempontok alapján alakították ki a keretet?– kérdeztük Garai Pétert.
– A tervünk idén is az volt, hogy a keretünket túlnyomó részt veszprémi játékosok alkossák. Több helyi labdarúgónk is távozott, a helyükre több ifistát felhoztuk, azonban létszámra még mindig kevesen voltunk. Tekintve, hogy több veszprémi kötődésű játékost már nem tudtunk igazolni, idegenlégiósokat hoztunk, akikkel próbáltuk fiatalítani és gyorsítani a csapatot. Így került hozzánk Bosnjak, aki a szerb első osztályban és Nyíregyházán is játszott, valamint honfitársa Nikolin, aki borzasztóan gyors jobbszélső. Nálunk folytatja pályafutását a Kolumbiából érkezett Schleer és Gomez, akik fiatalok és roppant tehetségesek. A brazil Thiagot pedig Siófokról igazoltuk. Az ifiből felkerült Novothny, Farkas, Ihász, Hazuga és Burcsik.


Garai Péter

– Hogyan értékeli a klubvezetés a felkészülést?
– Az NB I korai rajtja miatt nem tudtunk élvonalbeli csapatokkal mérkőzni. A felkészülésünk azonban jól sikerült, hiszen nyolc edzőmeccsből hetet megnyertünk, s csak egyszer kaptunk ki. Nehezítette a dolgunkat, hogy Molnár vádlija beszakadt, aki még legalább két hétig nem állhat a gárda rendelkezésére. A felkészülés hajrájában Czvetkó szintén megsérült.

– Mi a csapat célja?
– A cél a biztos bennmaradás, a 8-12. hely közé várjuk a csapatot. Szeretnénk, hogy ne bukdácsolva kelljen bennmaradnunk. Ennek érdekében a helyzetkihasználásban javulnunk kell, amit az eltelt két meccsünk is bizonyít. Jelenleg úgy állunk pont nélkül, hogy reálisan nézve hat egységet kellett volna gyűjtenünk. Sopronban vezettünk 2-0-ra, a térfelünkön sem járt az ellenfél hatvan percig, akik aztán találtak egy gólt, mi pedig megzavarodtunk, s több egyéni hiba következtében kikaptunk 3-2-ra. A hétvégén pedig egyetlen egyszer rúgott kapura az Ajka, amit értékesítettek is, miközben mi rengeteg gólhelyzetet puskáztunk el. Láthatóan akar a csapat, jobban is játszik, mint tavaly, de szemlátomást idő kell, hogy összeérjen az új szerzeményekkel, s egyelőre a szerencse sem állt mellénk.

– A másodosztály előző kiírásban a Veszprém FC focistáit kellett a legtöbbször lapokkal figyelmeztetni a mezőnyből.
– Ezen szeretnénk változtatni, s bízunk benne, hogy sikerülni is fog. Eddig egy-egy sárga lapunk volt, tehát úgy néz ki, hogy higgadtabb a társaság. Vágó Attila edzőnk szépen, folyamatosan építi be a fiatalokat a csapatba. Minden tiszteletem az NB III-as bajnokcsapaté, azt azonban el kell ismerni, hogy abból az együttesből többen már idősek. A helyükre folyamatosan be kell építeni fiatalabb, esetenként ambiciózusabb játékosokat, de ez nem egyik pillanatról a másikra megy, mert azt megsínylené a csapat.

– Szombaton pedig érkezik az a Fradi II, amelynek tényleg hat pontja van.
– Nagyon nehéz a ligacsapatok ellen játszani. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy a hétvégén nem lesz élvonalbeli forduló, tehát akár egy NB I-es Fradi ellen is játszhatnunk. Nekünk azonban most már győzni kell, s erre képes is a csapat.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek
Konferencia-liga: kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros labdarúgás Konferencia-liga: kettős vereséggel búcsúzott a Ferencváros A Ferencváros kettős vereséggel búcsúzott a görög Olimpiakosz ellen a labdarúgó Konferencia-liga nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcában, mivel csütörtökön a hazai visszavágón ugyanúgy 1-0-ra kapott ki, mint múlt héten Pireuszban. 2024. február 22. 22:54 Novothny Soma a lengyel élvonalba igazolt labdarúgás Novothny Soma a lengyel élvonalba igazolt A lengyel labdarúgó-bajnokságban szereplő Ruch Chorzówban folytatja pályafutását a veszprémi nevelésű Novothny Soma, akivel múlt csütörtökön közös megegyezéssel bontott szerződést az NB II-ben szereplő Vasas. 2024. február 21. 21:37 Izrael lesz Málta helyett a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési ellenfele magyar labdarúgó-válogatott Izrael lesz Málta helyett a magyar labdarúgó-válogatott felkészülési ellenfele Málta helyett Izrael ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését a nyári labdarúgó Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott. 2024. február 19. 13:37 Konferencia-liga: a Ferencváros egygólos hátrányba került Pireuszban ország-világ Konferencia-liga: a Ferencváros egygólos hátrányba került Pireuszban A Ferencváros egygólos vereséget szenvedett a görög Olimpiakosz vendégeként a labdarúgó Konferencia-liga 16 közé jutásért zajló párharcának első, csütörtöki felvonásán. 2024. február 15. 21:08

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.