Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
17°C

Idén nem bukdácsolna a Veszprém

2011. augusztus 29. 22:36
A VFC ügyvezetője és játékosa, Garai Péter szerint reálisan nézve hat pontot kellett volna gyűjtenie a gárdának az első két körben.

Interjúnkban visszatekintettük az együttes felkészülésre, a nyári játékosmozgásra, az elmúlt két forduló tapasztalatai alapján pedig a kitűzött célokról is beszélgettünk. Mint ismeretes, a Veszprém FC az NB II Nyugati csoportjának első körben 3-2-es vereséget szenvedett Sopronban, a múlt hétvégén pedig az ajkaiak arattak egygólos sikert a megyeszékhelyen.

– Milyen szempontok alapján alakították ki a keretet?– kérdeztük Garai Pétert.
– A tervünk idén is az volt, hogy a keretünket túlnyomó részt veszprémi játékosok alkossák. Több helyi labdarúgónk is távozott, a helyükre több ifistát felhoztuk, azonban létszámra még mindig kevesen voltunk. Tekintve, hogy több veszprémi kötődésű játékost már nem tudtunk igazolni, idegenlégiósokat hoztunk, akikkel próbáltuk fiatalítani és gyorsítani a csapatot. Így került hozzánk Bosnjak, aki a szerb első osztályban és Nyíregyházán is játszott, valamint honfitársa Nikolin, aki borzasztóan gyors jobbszélső. Nálunk folytatja pályafutását a Kolumbiából érkezett Schleer és Gomez, akik fiatalok és roppant tehetségesek. A brazil Thiagot pedig Siófokról igazoltuk. Az ifiből felkerült Novothny, Farkas, Ihász, Hazuga és Burcsik.


Garai Péter

– Hogyan értékeli a klubvezetés a felkészülést?
– Az NB I korai rajtja miatt nem tudtunk élvonalbeli csapatokkal mérkőzni. A felkészülésünk azonban jól sikerült, hiszen nyolc edzőmeccsből hetet megnyertünk, s csak egyszer kaptunk ki. Nehezítette a dolgunkat, hogy Molnár vádlija beszakadt, aki még legalább két hétig nem állhat a gárda rendelkezésére. A felkészülés hajrájában Czvetkó szintén megsérült.

– Mi a csapat célja?
– A cél a biztos bennmaradás, a 8-12. hely közé várjuk a csapatot. Szeretnénk, hogy ne bukdácsolva kelljen bennmaradnunk. Ennek érdekében a helyzetkihasználásban javulnunk kell, amit az eltelt két meccsünk is bizonyít. Jelenleg úgy állunk pont nélkül, hogy reálisan nézve hat egységet kellett volna gyűjtenünk. Sopronban vezettünk 2-0-ra, a térfelünkön sem járt az ellenfél hatvan percig, akik aztán találtak egy gólt, mi pedig megzavarodtunk, s több egyéni hiba következtében kikaptunk 3-2-ra. A hétvégén pedig egyetlen egyszer rúgott kapura az Ajka, amit értékesítettek is, miközben mi rengeteg gólhelyzetet puskáztunk el. Láthatóan akar a csapat, jobban is játszik, mint tavaly, de szemlátomást idő kell, hogy összeérjen az új szerzeményekkel, s egyelőre a szerencse sem állt mellénk.

– A másodosztály előző kiírásban a Veszprém FC focistáit kellett a legtöbbször lapokkal figyelmeztetni a mezőnyből.
– Ezen szeretnénk változtatni, s bízunk benne, hogy sikerülni is fog. Eddig egy-egy sárga lapunk volt, tehát úgy néz ki, hogy higgadtabb a társaság. Vágó Attila edzőnk szépen, folyamatosan építi be a fiatalokat a csapatba. Minden tiszteletem az NB III-as bajnokcsapaté, azt azonban el kell ismerni, hogy abból az együttesből többen már idősek. A helyükre folyamatosan be kell építeni fiatalabb, esetenként ambiciózusabb játékosokat, de ez nem egyik pillanatról a másikra megy, mert azt megsínylené a csapat.

– Szombaton pedig érkezik az a Fradi II, amelynek tényleg hat pontja van.
– Nagyon nehéz a ligacsapatok ellen játszani. Tovább nehezíti a dolgunkat, hogy a hétvégén nem lesz élvonalbeli forduló, tehát akár egy NB I-es Fradi ellen is játszhatnunk. Nekünk azonban most már győzni kell, s erre képes is a csapat.

Zatkalik Dávid
Kovács Bálint
további cikkek

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.