Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Keleten a dobogóra is lenne esélyük

2011. szeptember 5. 11:07 // Forrás: rangado.hu
Vágó Attila, az NB II-es Veszprém FC vezetőedzője nyugaton a középmezőnyt célozta meg.

Mint arról beszámoltunk, a Veszprém FC hazai pályán 3-1-re győzött a Ferencváros II ellen szombat délután, az NB II Nyugati csoportjának harmadik fordulójában. Vágó Attila, a bakonyiak vezetőedzője a lefújás után a Rangadónak nyilatkozva elmondta, hogy a csapatépítést a sok sérült és a külföldiek magas létszáma is nehezíti.


Vágó Attila (archív fotó)

– Két vereség után a legjobbkor jött az első győzelem, amit ráadásul egy jó meccsen vívtak ki!
– Érdekes játék a futball! Az előző két fordulóban talán ennél jobban játszottunk, és mindkétszer vereséget szenvedtünk – mondta a Rangadó.hu érdeklődésére Vágó Attila, a Veszprém vezetőedzője. – Sopronban kettő-nullás vezetésről buktuk el a meccset, az Ajka ellen pedig végig támadtunk, csak akkor nem rúgtuk be a helyzeteket. A mostani meccs annyiban volt más, hogy a kidolgozott helyzetek közül hármat értékesíteni tudtunk, és azt hiszem, összességében megérdemelt a győzelmünk. Egy jó csapat ellen nyertünk, a Ferencváros nem véletlenül vezette két forduló után a tabellát. Gratulálok a csapatomnak! Tényleg nagyon kellett ez a győzelem, hiszen ha három vereséggel indultunk volna, akkor már tényleg nagyon nehéz abból a gödörből kijönni. Így egy kicsit visszajött az önbizalmunk, de természetesen nem vagyunk elszállva, tudjuk, hogy hol a helyünk. Sokat dolgoztunk ezért a győzelemért.

– Mit gondol, reálisan hol a helyük a Nyugati csoportban?
– Én keleten dolgoztam nagyon sokat. Van keleten körülbelül háromszáz másodosztályú meccsem. Ez a Veszprém a Keleti-csoportban az első hat között lenne! A Szolnokkal játszottunk edzőmeccset, amelynek edzője voltam. A Szolnokot nem tartom jobb csapatnak, úgyhogy azt mondom, a dobogóért is tudnánk játszani. Itt a Nyugati-csoportban fontos lenne, hogy a nyolcadik-tizenkettedik hely között végezzünk. Annyit kell előrelépnünk, hogy legalább a tizenkettedik helyet megszerezzük, hogy ne alattunk húzzák meg a vonalat, hanem még legalább egy csapat legyen, ez a cél itt. Tehát a helyünk reálisan a nyolcadik-tizenkettedik hely környékén van. Remélem, hogy a rossz indulás ellenére ezt tudjuk teljesíteni.

– Morálisan, pszichésen biztosan nagyon jót tesz ez a győzelem, de mi a helyzet szakmailag? Hogy áll a csapatépítés folyamata így szeptember elején?
– Nagy gondjaink vannak, hiszen a csapatkapitányunk, Varga Tamás megsérült Sopronban, ezért nem tud védeni. Molnár Zoltán az előző bajnokságban a legjobb teljesítményt nyújtó játékosunk volt, meghatározó emberünk, ő a csapatkapitány-helyettes, de szintén nem tud játszani. Nagyon fontos az is, hogy a válogatottjaink hiányoztak. Most Lang Ádám, aki szintén meghatározó játékosa ennek a csapatnak, minden meccsen végigjátszott. Múlt héten az a Novothny Soma hiányzott, aki most ugye sorsdöntő gólt szerzett. Ha az Ajka ellen itt lett volna három-négy ilyen szituációban, lehet, hogy akkor is nyerünk. Tehát mindig volt három-négy, sőt öt hiányzónk is. Ami még egy kicsit gond, hogy hat külföldink van. Ők et úgy kell kezelnem, hogy csak három lehet egyszerre a pályán. Most is egy jó formában lévő Thiagót lehoztam, hogy a védekezésünk stabilabb legyen. Holott a Nikolin is egy jó játékos, és ezt a harmadik gól előtt bizonyította is, milyen szépen elment a szélen! Tehát nagyon nehéz helyzetben vagyunk a sok sérült miatt, mert a magyaroknál nincs versenyhelyzet így, a külföldiek viszont egymással harcolnak. Összességében azt mondom, hogy ha felépülnek a sérültjeink, és jól kezelem a légiósokat, jól találom el, hogy ki mikor játsszon és melyik csapat ellen, akkor valószínűleg rendben lesz a csapatépítés.

– Az Ajka elleni vereség után megvédte a fiatal kapust, Kádár Balázst, és lám, most nagyszerű teljesítményt nyújtott, és fontos helyzetekben mutatott be bravúrt.
– Érdekes dolog, hogy most is rosszul kezdte a meccset, hiszen kiejtett egy labdát, utána viszont hihetetlen, hogy milyen változáson ment keresztül! Magabiztos volt, élt a játékkal, a szögleteknél határozott volt, a kijövetelei pontosak voltak, le a kalappal. Mondtam neki, hogy egy fiatal játékosnak ez kell, hogy lehetőséget kapjon. Természetesen várjuk, hogy Varga Tamás felépüljön, de Balázs bizonyíthatja, hogy hosszútávon lehet rá számítani.

Forrás: rangado.hu

vehir.hu
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.