Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

A BL-re szeretnénk csúcsformába kerülni

2011. szeptember 5. 23:11
Új idény, új blog – Fazekas Nándor beszámolója az MKB Veszprém KC felkészüléséről és az elmúlt hetek eseményeiről.

A nyaralásból a „mélyvízbe”

Ahogy a legutóbbi írásomban is jeleztem, a családommal a nyári szabadság alatt kellemesen kikapcsolódtunk, kipihentük magunkat, hogy aztán újult erővel csaphassak bele a felkészülésbe.


Fazekas Nándor

Július közepén kezdtük a munkát, az első két nap a ráhangolódásról szólt, ám a hétvégét követően tíz nagyon kemény nap következett. Fogtunk ugyan kézilabdát is, de amellett nagyon sok súlyzós és futó tréningen vettünk részt, a futógépen végzett tesztek ugyanis azt mutatták, hogy a csapatnak szüksége van erre a jó állóképesség érdekében. A következő héten már valamivel több volt a labdás gyakorlat, de továbbra is az erőnlétünk fejleszteésén volt a fő hangsúly. A Mester azt mondta, hogy három fázisban építi fel a formánkat, s csak a Bajnokok Ligája szeptember végi kezdetére kerülünk csúcsformába.

E munka közepén hirtelen a Schlecker-kupán „találtuk magunkat”, ahol voltak jobb és gyengébb meccseink is. Mindent megtettünk ugyan a jó szereplés érdekében, ám az együttes nem volt kellően friss állapotban, ugyanis érződött a társaságon már említett első fázis hatása. Rossz élmények értek bennünket ezen a tornán, hiszen voltak nagyobb arányú vereségeink is, s ez a csapat mostanában nem kapott ki ennyivel. Azonban az erős ellenfelek ellen fel tudtuk mérni, hogy hol tartunk, s miben kell még fejlődni.

Euró-túra

Az ehningeni viadal után Bundesliga alakulatokkal mérkőztünk. A Wetzlar ellen nyerni tudtunk, Göppingben azonban szoros meccsen alul maradtunk. Ez az eredmény még úgy, ahogy elfogadható is, hiszen előtte sokat utaztunk, s az ellenfél is nagyon jó csapatnak számít, hiszen az EHF-kupát is megnyerte. Mindemellett itt már mutatkoztak annak jelei, hogy a gárda kezd valamelyest összeszokni. Ami egyébként ilyen erejű ellenfelekkel szemben egyáltalán nem egyszerű feladat, hiszen két új játékosunk – Ilyés és Schuch – is rögvest a kezdőcsapatba került.

Ezt követően Strasbourgban kötöttünk ki, ahol a spanyol Granollerst könnyedén vertük meg, utána pedig a Chambéry ellen játszottunk nagyon szoros mérkőzést. A védekezésben már itt is voltak biztató jelek, a támadásban azonban voltak hiányosságaink. Sajnos itt is kijött a fásultság, ami közrejátszott abban, hogy az utolsó másodpercben kapott góllal maradtunk alul.

Az utolsó – Rhein-Neckar Löwen elleni – összecsapásról a legnehezebb írni, mert ilyen csúfos vereségbe talán még sosem szaladt bele a Veszprém. Aggasztó volt a találkozó. A magam nevében mondhatom, hogy rossz lelkiismerettel jöttem le a pályáról, de biztos vagyok benne, hogy a többieket is megfogta a verség. Mert bármennyire is igaz, hogy a nyolcadik meccsünk volt tíz nap alatt, s hogy az alapozás közben voltunk, ezt nem szabadott volna így abszolválnunk. De ez sajnos már megtörtént, nem tudunk mit tenni. Mindenesetre remélem, hogy az ott elkövetett hibákból tudunk tanulni.

Újra itthon

Amióta hazajöttünk, folyamatosan készülünk a bajnokságra. A Pécs elleni pénteken és vasárnapi bajnokikon – ahol természetesen kötelező volt a győzelem – már túl is vagyunk. Sajnos ezekről sem mondhatjuk el, hogy tökéletesen játszottunk volna, de a futómunka szempontjából nagyon hasznos volt, s megint csak voltak bíztató jelek. Remélem, hogy ez folytatódik, s meccsről meccsre jobbak leszünk. Szerdán jön az FTC-PLER, vasárnap megyünk Orosházára, lesznek tehát olyan meccsek, amikor az alakulat összekovácsolódhat, s az egymás melletti játékosok össze tudnak szokni.

Most már elkezdtük a gyorsító munkát, a nagyobb intenzitású, de rövidebb edzéseket.
Reméljük, hogy ez a három hét elég lesz, hogy a BL-re százszázalékos csúcsformába lendüljünk. Most már tudjuk azt is, hogy a Kielce elleni idegenbeli rangadóval kezdjük a sorozatot.

Csárli különös ajándéka

Csárli negyvenedik születésnapját Strasbourrgban ünnepeltük meg. Óriási dolog, hogy valaki ennyi idősen is ilyen szinten tud kézilabdázni. A szállodánkban több csapat is tartózkodott, s sokan gratuláltak neki. A csapatnak pedig sikerült meglepni egy ajándékkal: kapott ugyanis egy csomagot, amiben ötven féle dolog közül választhat. Köztük olyan extrém dolgok is, mint bungee jumping, vagy vadvízi evezés- E csomagból kell neki decemberig választani egyet. A klubvezetés pedig tortákat rendelt a jeles napra, amit jóízűen elfogyasztottunk.

Sikerek a családban

Miközben az MKB Veszprém KC a tíznapos túrán vett részt, remekül szerepeltek a veszprémi csapatok a Cell-kupán. Köztük Gergő fiam is, aki a 2002-es és a 2001-es születésűek között is a dobogó legfelső fokára állhatott. Utóbbiak között életében először nagypályán játszott, ami véleményem szerint így nagyon szép teljesítmény. Ráadásul mindezt nemzetközi szintű meccseken tette, hiszen külföldi csapatok is részt vettek a viadalon.


Apa és fia, Gergő

Megkezdődött az iskola, s az óvoda, illetve indulnak az edzések is. A "kézilabdás apuka" középső fia, Máté a múlt héten elkezdett fociedzésre járni. Ő egyelőre ezt a vonalat szeretné járni, s nem is akar kézilabdázni. Helyette minden nap azt kérdezgeti, hogy hányat kell még aludni a következő fociedzésig.

Fazekas Nándor

vehir.hu
Melczer Zsolt

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.