2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Városi Zöld Nap / Hévízi szemétszedés

2008. április 11. 12:47
Nemes Norbert sajtóreferens, Hévíz
A Hévízi Turizmus Marketing Egyesület (HTME) szervezésében április derekán tartott városi zöld napon, több helyszínen, félezernél is több diák valamint felnőtt takarította ki a fürdőváros szemetesnek ítélt helyszíneit. A civilek kezdeményezésére és közreműködésével, példaértékű közös összefogással számolták fel az erdők, földutak, tisztások illegális szemétgyűjtőin otthagyott hulladékot, amelyet a GAMESZ és a diákokkal együttvonuló Kaktusz Szerviz közösen szállított el.
 
Egy felnőtt csapat Egregyen dolgozott, egy pedig a Tölgyfa utcai kiserdőben ténykedett, az általános iskolások a város játszótereinek környékét rendezték, a Bibó AGSZ tanulói a Nagyparkolót és az északi bekötőút környékét tették rendbe. A Danubius hotellánc dolgozói és a reumakórház munkatársai az intézményeik között lévő zöldterület tisztításán fáradoztak. A Hévízért városvédő egyesület által vásárolt ezüst hársfát továbbá tizenkét cserjét a Zrínyi utcai játszótéren ültették el a GAMESZ parkfenntartási csoportjának segédletével. A derűs hangulatban, és kitűnő időjárási körülmények között zajló program résztvevőit szendvicsekkel, csokoládéval, üdítőkkel kínálták, és persze biztosították a számukra szükséges zsákokat, kesztyűket is.

Zatkalik-Peresztegi Virág

További cikkek

Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Nem jó, de nem is tragikus a Balaton vízállása
Aggasztó hírek érkeznek a szomszéd megyéből, ahol a Velencei-tó a kiszáradás szélén áll, közben Kelet-Magyarországon néhány kisebb tó helyén már csak száraz síkság található. A Balaton vízállása is elmarad az ideálistól, de a „magyar tenger” esetében jelen állás szerint még nem szükséges kongatni a vészharangot, viszont érdemes figyelni egy aggasztó tendenciára.
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrővizsgálaton vehetnek részt a Balaton parti települések lakói
Mobil egészségügyi szűrésen vehetnek részt a Balaton parti települések lakói és az ott nyaralók - közölte szerdai csabrendeki sajtótájékoztatóján Müller Cecília országos tisztifőorvos.
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
Elraktározott szavak, pillanatok a nyaralásról
A túlzsúfolt napjaink, a sűrű hétköznapok akarva-akaratlanul egy másik világ hatalmába kerítenek bennünket. Egy elképzelt világba. Kinek ne lenne ismerős a kép, ahogy május végén a munkahelyen elkortyolt kávé közben fejben már a júliusi nyaralásán jár? De mit adnak nekünk ezek a lopott napok és mit tudunk elraktározni belőlük?
Klímabérletet vezetne be az LMP
Klímabérletet vezetne be az LMP
A havi ötezer forintos bérlet elképzeléseik szerint a környezetvédelem támogatása mellett a családok anyagi nehézségeit is csökkentené.
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
A tűzszerészek nyilatkoztak a bomba hatástalanításáról
Gajdos Milán, hadnagy, az MH 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred kommunikációs vezetője elmondta, a bomba hatástalanítása sikeres volt, valamint kitért a robbanótest későbbi sorsára is.