Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az SZDSZ új megyei választmánya / Először fordul elő, hogy női elnököt választanak megyénkben

2008. július 24. 11:02
Bemutatták a megye első női választmányi elnökét, Molnár Margitot, aki annak a Tihanyi Lászlónak a helyét veszi át, aki biztos volt abban, hogy Kóka János lesz az SZDSZ új elnöke. Ahogy országos szinten is, megyénkben is változásra került sor. Az elnöknő fő feladatának a párt parlamentbe kerülését tekinti a következő választásokon. A veszprémi ügyvívő, Béki Gabriella továbbá ismertette a liberálisok állásfoglalását a segélyből élők munkakötelezettségével és az uzsorakamattal kapcsolatban.
Az országos elnökváltás következménye volt a városi tisztújítás, melynek folytatásaként ma a megyei testület új felállását ismertette a szervezet. Az elmúlt hónapokban parázs vita volt megyei szinten is a jövőt illetően, a választmány bizalmatlansági indítványt nyújtott volna be az előző elnökkel szemben, Tihanyi László azonban úgy gondolta, több ellentmondás is van az indítványban, elsősorban abban látta a támadás okát, hogy nyíltan Kóka mellé állt. Végül nem úgy alakultak a megyei szavazatok, ahogy ő szerette volna. Fodor elnöksége megyei szinten is változást generált.

Béki Gabriella, az SZDSZ országos ügyvivő testületének tagja mutatta be ma délelőtt a megyei választmány új elnökét, Molnár Margitot. Méltatlan helyzet, hogy ilyen kis számban vannak nők a politikában - állítja - Az esélyegyenlőség területén van még tehát tennivaló. Ismertette a megválasztott négy alelnök névsorát is: Baky Györgyöt, Enesey Ritát, Horváth Lászlót és Szebelédi Ferencet választották meg. Eddig Borsod és Fejér megyében fordult csak korábban elő, hogy női elnököt választottak - tette hozzá.

Molnár Margit elmondta, demokratikus vezetési stílust szeretne megvalósítani, integrálni a munkát, szorgalmazza az alelnökök fokozottabb sajtószereplését és megtesz mindent annak érdekében, hogy elképzelésekből valódi program legyen. Liberális klubot indítanak, ahol közvetlen párbeszédre nyílik lehetőség, és utat nyit a vélemények országos tanácsba jutásához. A fő cél természetesen a párt parlamentbe juttatása a következő választásokon - mondta el.


Béki Gabriella és Molnár Margit

Béki Gabriella aktuális szociálpolitikai kérdésekkel folytatta. Ismertette az SZDSZ álláspontját a rendszeres szociális segély munkához kötésével kapcsolatban: Nem tartjuk megfelelő megoldásnak azt, hogy munkáért cserébe adjunk segélyt, hisz a munka után munkabér jár a megfelelő járulékokkal és a szolgálati idő növekedésével. Válasszuk szét a kettőt. Ez a megoldás nem visszavezet a munkaerőpiacra, csupán konzerválja a segélyezett állapotot - mondta, és felvázolta az SZDSZ álláspontját - Egyrészt használható szakmai képzésekre van szükség, másrészt az alacsony végzettséggel végzett munkák járulékainak csökkentésére, hogy visszatérhessenek az érintettek a munka világába. Ezután áttért az uzsorakamat problémájára, mely egyre több rászorulót hoz még kiszolgáltatottabb helyzetbe. Nem megoldás ilyen esetekre az APEH, hisz hiába büntetik az uzsorakamatra pénzt kölcsönzőket, ez nagyobb kizsákmányoláshoz vezethet, mely a kiszolgáltatottakat hozhatja még rosszabb helyzetbe. A jelenség mindenképp káros, már csak költségvetési szempontból is: a kifizetett segélyek ilyen módon uzsorások magánvagyonát gyarapítják - fejtette ki.
vehir.hu
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.