Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Közel ezer Veszprém kártyát igényeltek eddig / A plasztikkal még a benzin is olcsóbb

2008. július 24. 12:08
Míg az elmúlt két évben csak 67 Veszprém kártyát igényeltek a helyiek, január óta a kiadott plasztikok száma ezerre nőtt, - mondta Czaun János alpolgármester csütörtök délelőtt tartott sajtótájékoztatóján. A szolgáltatók köre is folyamatosan bővül, a kártya birtokosai most már 60 helyen kapnak 5-10-15 százalékos kedvezményt az árakból. A leghangsúlyosabb funkciója a kártyának még mindig a parkolás, hiszen aki parkoló kártyát igényel 1000 forintért, az évente 7000 forint értékben ingyenesen várakozhat. Ugyanakkor nem szabad megfeledkezni a többi kedvezményes szolgáltatásról sem, hiszen kulturális intézményeink, fesztiváljaink, az állatkert és több vendéglátó egységünk is elfogadóhely. A város vezetése szeretné, ha még népszerűbbé és ismertebbé válna a Veszprém kártya, ezért a kommunikációra rádobnak még egy lapáttal.

Szerda óta Veszprémben van ahol 15 forinttal olcsóbb az üzemanyag literje, mint máshol az országban. Ez részben annak köszönhető, hogy 5 forintot a kormányzat is csökkentett, a további 10 forintot a veszprémiek tudják megspórolni, méghozzá Veszprém kártyával – mondta Hudvágner Tamás önkormányzati képviselő, az egyik benzinkutunk tulajdonos igazgatója. Hozzátette, hogy egyre népszerűbb a kártya. Ma már az összforgalom 2 százalékát teszi ki az a bevétel, amit a kártyával rendelkező tankolók fizetnek ki. Ők általában egyszerre nagyobb tételben vásárolnak a töltőállomáson. Az ingyenes parkolás továbbra is kiemelt funkciója a kártyának. Január óta mintegy 688 parkoló kártyát adtak el. Az önkormányzat azt tervezi, hogy ezeket egy mágnes csíkkal is ellátja, mert így könnyebben beazonosíthatóvá válnak, egyszerűbbé teszi a kimutatások elkészítését, s nem utolsó sorban ily módon az automatáknál fizetni is lehetne vele. Veszprémben összesen 1200 fizetőparkoló van, az eladott plasztikok száma alapján ezeknek több mint felére van igény a veszprémi lakosok részéről – mondta Czaun János.

A szolgáltatók véleményét is kikérték, akik elmondták tapasztalataikat a Veszprém kártya elmúlt fél éves történetéről. Komoly fellendülés mutatkozik, mondják. Egyre többen ismerik és használják ezt a helyi lakosoknak járó kedvezménylehetőséget. Bár egyelőre csak az állandó bejelentett lakcímmel rendelkezők igényelhetik, arra az alpolgármester szerint megoldást kell találni, miként juthatnak hozzá bizonyos kedvezményekhez az egyetemisták is, hiszen az itt élők közül minden tízedik egyetemi hallgató. Ha nem is veszprémi, évekig itt él a városban.

A távlati tervek között szerepel, hogy egy turista kártyát is bevezetnének, mellyel azok juthatnának kedvezményekhez, akik gyakran fordulnak meg a városban. Koncepcióját viszont még ki kell dolgozni, hiszen ennek anyagi vonzatai is vannak.

Füssy Angéla
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.