Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Digitális kábeltévé-szolgáltatás Veszprémben

2008. július 24. 15:11
Augusztus 1-jétől Veszprém teljes területén, Nemesvámoson és Szenrkirályszabadján is elindítja újfajta digitális kábeltelevíziós szolgáltatását a UPC Magyarország. A legbővebb, Silver csomag előfizetői október végéig fokozatosan térnek át a jobb minőséget, számos új funkciót és 23 új tévéadást , illetve akár több nagy felbontású és és prémium filmcsatornát is kínáló szolgáltatásra. Ehhez a UPC díjmentesen és hűségnyilatkozat nélkül biztosít digitális vevőkészüléket.
Nem tervezték, hogy még 2008-ban Veszprémben is bevezetik a digitális-kábeltévé szolgáltatást mondta el a UPC vezérigazgatója, Joe Zaruvie. Néhány hónappal ezelőtt azonban találkozott Debreczenyi Jánossal, Veszprém Megyei Jogú Város polgármesterével, aki meggyőzte, hogy gyorsítsák fel a terjedési folyamatot, s még idén vezessék be ezt a szolgáltatást városunkban. Három évig dolgozott a technológián a UPC, s mára Veszprém már az ötödik város, ahol 2008-ban elindítják ezt a fajta szolgáltatást. Az első három hónapban már 50 000 előfizetőjük van, amiből Veszprémben indulás előtt már 250 fő jelezte igénylési szándékát a digitális-kábelcsatornára. Ezáltal a UPC rövid idő alatt a vezetékes digitális televíziózásban is piacvezetővé vált. Zaruvie úr elárulta azt is, hogy kiváló kapcsolata van a várossal, ezen kívül fő telekommunikációs szponzorai a napokban megnyílt Veszprém Arénának. Ősszel írnak alá egy szerződést az MKB Veszprém kézilabdacsapatával, így a jövőben, mint eddig is, támogatni fogják a csapatot. Ezen kívül Veszprémben a vállalat kezdetektől fogva egyik fő támogatója a városi tömegsportnak (VEDAC), az ünnepi játékoknak és a Mendelssohn kamarazenekarának is.

Debreczenyi János polgármester elmondta, megyeszékhelyek közt területileg nem túl nagy Veszprém, de nagyon sok mindennel büszkélkedhet, amivel más megyeszékhelyek nem. Nem csak az egyedülálló Veszprém Arénával, hanem a sport, tánc és éneklés területén is. (Bakony táncegyüttes, Veszprém Város Vegyeskara) „A mai tárgyiasult világ csak akkor tartalmas, ha sikerül feltöltenünk emberi értékekkel.” – mondta a polgármester úr. Ezért is nagyon fontos, hogy a hírközlés megvalósuljon. Debreczenyi János köszönetet mondott a UPC-nek, az eddigi támogatásért is, amit eddig Veszprém kapott.

A legnagyobb hazai kábeles távközlési vállalkozás, mely több mint hét évvel ezelőtt – műholdon keresztül, UPC Direct néven – elsőként indított digitális televíziós szolgáltatást Magyarországon, az újszerű, interaktív lehetőségekkel is ellátott digitális kábeltelevíziós szolgálttást tömegtermékként vezetik be országszerte. Külön előfizethető rétegszolgáltatások indítása helyett a UPC a legbővebb kínálatú (családi, vagy silver) csomagjához és HBO prémiumszolgáltatáshoz díjmentesen és hűségnyilatkozat nélkül biztosít korszerű digitális mediabox vevőkészülékeket, melyeket a hagyományos tévékészülékekhez csatalakoztatva kihasználhatók a digitális szolgáltatások előnyei.

A legnagyobb haza kábeles távközlési vállalkozás, mely több mint hét évvel ezelőtt – műholdon keresztül, UPC Direct néven – elsőként indított digitális televíziós szolgáltatást Magyarországon, az újszerű, interaktív lehetőségekkel is ellátott digitális kábeltelevíziós szolgálttást tömegtermékként vezetik be országszerte. Külön előfizethető rétegszolgáltatások indítása helyett a UPC a legbővebb kínálatú (családi, vagy silver) csomagjához és HBO prémiumszolgáltatáshoz díjmentesen és hűségnyilatkozat nélkül biztosít korszerű digitális mediabox vevőkészülékeket, melyeket a hagyományos tévékészülékekhez csatalakoztatva kihasználhatók a digitális szolgáltatások előnyei.

A digitális szolgáltatásra áttérő előfizetők az eddigi analóg csomaggal azonos árszint mellett további 23 csatornával bővebb (összesen 73 adást tartalmazó) kínálatot, elektronikus műsorújságot és intelligens gyerekzárat is kapnak, s akár 5.1-es térhangzású házimozi hanggal, az eredeti és szinkronhang közt váltogatva is élvezhetik a tévéadásokat. Valamennyi mediaboxot beépített szélessávú internet-modemmel is ellátja a UPC, így minden előfizetője interaktív szolgáltatásokat (pl.: videojátékok, hírek, információk, elektronikus videotéka) is igénybe vehet majd, mondta el a UPC marketing, és értékesítési igazgatója, Grász Judit.

Emellett alacsony többlet havidíjért elektronikus műsorrögzítővel felszerelt, illetve 5 nagy felbontású HD – adás (m1, m2, Eurosport, National Geographic, HBO HD) vételére alkalmas készülékeket is igényelhetnek a felhasználók. A Magyar Televízió új HD – adásai révén – nagyképernyős LCD vagy plazmatévén - az előfizetők, így már a veszprémiek is teljesen élethű, nagy felbontású képekkel élvezhetik a pekingi olimpia közvetítését, ráadásul az éjszakai műsorszámokat rögzíthetik is, az esetleg kihagyott pillanatokat pedig visszajátszhatják, így nem maradnak le semmiről.

Ezzel egyidejűleg a hagyományos analóg választék, a start és a bronz csomag is jelentősen, duplájára bővül. A start csomag adásainak száma az eddigi 7-ről 13-ra emelkedikés előfizetői mindössze 1200 Ft-ért vehetik majd igénybe, a bronz csomag pedig változatlan áron több mint duplájára, 16-ról 37 csatornásra bővül. Ezek a csomagok továbbra is, a digitálissal való silver csomag előfizetői számára is elérhetőek maradnak a megszokott módon, és digitális mediabox nélkül is nézhetőek lesznek. Az HBO előfizetői ezen túl az eddigi egy helyett választásuk szerint 2 vagy 5 mozicsatornát láthatnak digitálisan.

Az október 25-ig tartó három hónapos átállási időszakban a UPC a silver csomag és az HBO minden előfizetőjének lehetőséget biztosít az új szerződések megkötésére. Érintett előfizetőit telefonon, levélben, e-mailben és SMS-ben keresi meg, időpontot egyeztet velük a mediabox beszereléséhez. Október 26-tól a legbővebb csomag és az HBO már csak digitálisan lesz elérhető. A próbaidőszakot követően mindenki eldöntheti, hogy a megújult kínálatból melyil analóg vagy digitális csomagot választja.

„A hagyományos analóg technika korlátokat állított a kábeltelevízió további tartalmi bővítése, a műszaki minőségének javítására és új kiegészítő szolgáltatásokkal való gazdagítása elé, az interaktivitást is kínáló digitális technika viszont forradalmasítja a televíziózást.” – hangsúlyozta Joe Zuravie, a UPC Magyarország Vezérigazgatója. Hozzátette: „Ezért arra törekszünk, hogy a legrövidebb idő alatt, a legtöbb előfizetőnk számára, a legegyszerűbb módon elérhetővé tegyük a digitális televíziót. Terveink szerint 2010-ig fokozatosan országszerte a UPC összes hálózatán bevezetjük az új típusú szolgáltatást.”


Kintli Tímea
további cikkek
469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán 469 nyertes van a Magyar falu program út-, járda- és bicikliútfelújítási pályázatán Négyszázhatvankilenc kistelepülés nyert el forrást önkormányzati tulajdonú utak, hidak, járdák és kerékpárutak fejlesztésére a Magyar falu programban meghirdetett pályázaton – mondta a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos hétfőn Budapesten. ma 15:06 Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet Az árvízi helyzetre tekintettel rendkívüli adománygyűjtést hirdet az Ökumenikus Segélyszervezet A 1353-as adományvonalon és a www.segelyszervezet.hu oldalon is várják az adományokat. ma 13:37 Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Uzsonnás dobozok a legkisebbeknek a fenntarthatóság jegyében Idén közel ötszáz első osztályos kisdiák kapott műanyag uzsonnásdobozt a VHK Nonprofit Kft. jóvoltából, az akcióval a praktikum mellett a fenntarthatósági gondolkodást is szeretnék erősíteni a gyermekekben. ma 13:51 Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Az egész országban száz százalékos készültséggel védekeznek az árvíz ellen Elérte a Szigetközt az árhullám, a Lajtán Mosonmagyaróvárnál a legmagasabb, harmadfokú árvízvédelmi készültséget kellett elrendelni az állami védvonalakon - közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság hétfőn. ma 11:33

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.